Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

1. un 2. grupa: Šveicei jācenšas uzvarēt Grieķijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

1. un 2. grupa: Šveicei jācenšas uzvarēt Grieķijā
Aleksandrs Frajs
Foto: AFP

Šovakar Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Eiropas zonā 1. un 2. grupā kopumā tiks aizvadītas piecas spēles. Par gaidāmo Latvijas un Izraēlas spēli ziņosim vēlāk, pagaidām piedāvāsim informāciju par citām spēlēm.

1. grupa: Portugālei jāuzvar Albānija

Šovakar jau savu ceturto spēli Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros aizvadīs viena no galvenajām favorītēm pirmajā atlases grupā Portugāle, kas savā laukumā uzņems ciklu diezgan labi iesākušo Albāniju. Diezgan negaidīti, bet abas komandas trijās spēlēs ir izcīnījušas pa četriem punktiem, dalot trešo vietu apakšgrupā. Ja Albānijas izlase par tādu rezultātu nebūt nejūtas sarūgtināta, tad Portugāle gan…

Portugālei nav izdevies uzvarēt pēdējās divas atlases cikla spēles, neveiksmīgi nospēlējot gan pret Zviedriju, gan Dāniju. Albānija iepriekšējā spēlē zaudēja Ungārijai, bet noteikti cerēs šovakar sagādāt pārsteigumu.

Vēl vienā šīs grupas spēlē savā starpā tiksies Maltas un Ungārijas izlases. Maltas izlase uz papīra izskatās krietni vājāka par saviem pretiniekiem, taču skaidrs, ka savā laukumā uzvaru ungāriem tik viegli neatdos. Ja Ungārijai izdotos uzvarēt šovakar, tad tā krietni palielinātu savas izredzes cīņā par kādu no ceļazīmēm uz DĀR.

2.grupa: vai Šveice apturēs Grieķijas uzvaru sēriju?

Par Latvijas un Izraēlas spēli ziņosim mazliet vēlāk. Tikmēr centrālajā 2. grupas spēlē šovakar tiksies Grieķijas un Šveices izlases.

Grieķijas izlase kvalifikācijas turnīru uzsākusi ļoti pārliecinoši, uzvarot gan Moldovu, gan Luksemburgu, gan Latviju, pārliecinoši izvirzoties turnīra tabulas pirmajā vietā. Komandas galvenais treneris Oto Rehāgels šīvakara konkurenti Šveici jau paspējis nodēvēt par grieķu galveno konkurenti cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. Šveices izlase atlases ciklu uzsāka neveiksmīgi, jo pirmajā spēlē pamanījās izlaizt no rokām uzvaru pret Izraēlu, bet otrajā mačā zaudēja Luksemburgai. Vienīgā uzvara šajā atlases ciklā izcīnīta pagājušajā nedēļā pret Latvijas izlasi – 2:1. Ja Šveice vēl grib cerēt uz iekļūšanu finālturnīrā, tad zaudēt šovakar nedrīkst nekādā gadījumā.

Vēl vienā spēlē šovakar savā starpā tiksies Luksemburga un Moldova. Luksemburgas futbolisti ir šīs grupas lielākās pārsteigums, jo trijās spēlēs komanda ir izcīnījusi jau trīs punktus, kas priekš pundurvalstiņas ir lielisks panākums. Iedomājaties, kas notiks, ja Luksemburga šovakar savā laukumā izcīnīs uzvaru pār Moldovu?! Turpretī, Moldovas izlasei situācija ir kļuvusi pavisam kritiska. Ja šodien moldāvi neuzvarēs, ļoti iespējams, ka komandas galvenais treneris Oļegs Dobrovoļskis varētu arī atkāpties no sava amata.

Spēles 15. oktobrī

GrupaSpēleSāk.laiks
1. Malta - Ungārija 20:30
1. Portugāle - Albānija 22:45
2. Luksemburga - Moldova 21:15
2. Latvija - Izraēla 19:00
2. Grieķija - Šveice 21:30

1. grupa

VIzlaseSP
1. Dānija 3 7
2. Zviedrija 3 5
3. Portugāle 3 4
4. Albānija 3 4
5. Ungārija 3 4
6. Malta 3 0

2. grupa

VIzlaseSP
1. Grieķija 3 9
2. Izraēla 3 7
3. Šveice 3 4
4. Latvija 3 3
5. Luksemburga 3 3
6. Moldova 3 0

Eiropas zonas ceļazīmju izspēlēšanas kārtība

Eiropas zonā ir deviņas grupas. Automātiski 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs visas deviņu grupu uzvarētājas. Savukārt labākās astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām (netiks ņemti vērā rezultāti pret pēdējās, 6. vietas ieguvējām, jo 9. grupā ir tikai piecas komandas) izveidos četrus "play-off" pārus, kuru uzvarētājas pievienosies minētajām deviņām veiksminiecēm. Piebilde - Eiropai ir 13 vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
fifa.com

  +4 [+] [-]

, 2008-10-15 09:09, pirms 16 gadiem
Griekjiju vairs nenokjert, tapec vislabakais ir , ja griekji uzvar Sveici, bet tad mums japieveic ebreji un visss buus shtokos!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-15 09:15, pirms 16 gadiem
Tuuliit visus pieveiksim....

     [+] [-]

, 2008-10-15 09:19, pirms 16 gadiem
Par pārējiem vienalga, mūsms rūp tikai mūsu sniegums kurš pēdējos 2 mačos nav bijis stabils. Cerēšu uz brīnumu vēljoprojām!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-15 09:24, pirms 16 gadiem
piekrītu sandza, Grieķiem ir jāuzvar, lai Šveice netiek pie punktiem, un jācer uz brīnumu šodien pret Izraēlu.

     [+] [-]

, 2008-10-15 09:38, pirms 16 gadiem
Visu vel var mainit.. sakot ar Latvijas speeli

     [+] [-]

, 2008-10-15 09:48, pirms 16 gadiem
nu katrai komandai ir zaudejumi.... izraelai itka varetu ka benajuna nebuus mums Liazaana. kaa ar mari nezinu... bet nu manuprat laikam labakis toch buutu ja helliishi vinneee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-15 10:47, pirms 16 gadiem
Ja Šveice spēlēs tā, kā sestdien pret Latviju, tad viņiem šodien Grieķijā izredžu nav. Un tas mums būtu labāk. Protams, pašiem jāapspēlē pati eiropeiskākā un svētākā no visām pasaules komandām!

     [+] [-]

, 2008-10-15 12:20, pirms 16 gadiem
Ja vēlamies, lai Latvija dabū otro vietu, jātur visi īkšķi, lai Grieķija izcīna uzvaras pret mūsu galvenajiem sāncenšiem - Šveici un Izraēlu.

Tātad šovakar par Grieķiju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-15 13:16, pirms 16 gadiem
keyseedee rakstīja: Lai skaistais LV futbols tiek uz WC!
Īsti nesapratu.

Ar WC tu domāji tualeti vai arī savas filantropa dvēseles mudināts tiešām novēlēji mūsu dienvidafrikāņu draugiem izbaudīt līdz pēdējam sīkumam noslīpēto "Latvian Style" futbolu, kura pamatideja ir iet pāri centra līnijai tikai tajos brīžos, kad bez tā tiešām nav iespējams iztikt un tikai tamdēļ, lai gūtu vārtus un pēc iespējas ātrāk atgrieztos savā laukuma pusē demonstrēt aizrautīgu aizsargāšanās manieri?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-15 13:53, pirms 16 gadiem
keyseedee rakstīja: Aizmirsu pieziiimeet ka Juriitis sodien arrdiisies, iisti nezinu kaaa, vai nu banku ieliks un buuus aktiiivs, vai kaadam iekraamees!
Hmm, ja Laizānu Jurītis, tad būs grūti ko sadarīt, Ja nu vienīgi tribīnēs ālēsies vai arī izskries pliks laukumā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-15 16:03, pirms 16 gadiem
Grieķijia obligāti jāpaņem.

Un Portugālei beidzot jāsāk rādīt to īsto spēli.