Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Benajuns par manis nogāšanu bija pelnījis dzelteno kartīti"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Starkovs: "Benajuns par manis nogāšanu bija pelnījis dzelteno kartīti"
Aleksandrs Starkovs. Foto: Reuters.

Pēc Latvijas un Izraēlas futbola izlašu spēles (1:1) Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā mūsu valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs izteica apmierinātību par savu futbolistu cīņassparu, kā arī pajokoja par epizodi, kurā Josi Benajuns viņu notrieca.

Kā vērtējat spēli kopumā?
Laba spēle mūsu izpildījumā. Mums nevarēja palīdzēt divi no vadošajiem futbolistiem, Juris Laizāns un Māris Verpakovskis, un tas šādās situācijās sagādā milzīgas problēmas. Tomēr spējām parādīt raksturu un nospēlēt labi. Uzskatu, ka rezultāts 1:1 atbilda mača gaitai. Pirms spēles Izraēlas izredzes tika vērtētas augstāk, taču mēs pierādījām, ka neesam sliktāki un ka varam ar šādu pretinieku spēlēt - neizveidojām mazāk vārtu gūšanas iespēju nekā viņi. Ja paskatāmies uz līdzšinējām spēlēm kopumā, var redzēt, ka ar katru maču spēlējam labāk. Pret Grieķiju nospēlējām pašvaki, pret Šveici jau nedaudz labāk, bet šodien vēl labāk. Jā, ir kļūdas piespēlēs, bieži pieviļ tehnika, taču progress ir.

Izraēlas izlases treneris Drors Kaštans izteicās, ka Latvija spēlējusi ar astoņiem deviņiem futbolistiem aizsardzībā. Vai piekrītat šādam spriedumam?
Nevēlētos komentēt pretinieku komandas trenera izteikumus. Protams, pavisam viegli spēlēt, ja pretiniekam vispār nav aizsargu un vārtsarga. Neredzu iemeslu sūdzēties, ja tev komandā ir tāds futbolists kā Josi Benajuns, kurš vienatnē var tikt galā ar diviem pretspēlētājiem. Starp citu, mūsu Andrejs Rubins un Deniss Kačanovs ļoti labi tika galā ar Benajunu.

Šķiet, šis bija gadījums, kad uz maiņu uznākušie spēlētāji (Aleksandrs Cauņa un Kristaps Grebis) manāmi pastiprināja mūsu komandas spēli. Vai Cauņa nebija par 100% gatavs spēlēt jau no paša sākuma?
Futbolā tas ir mūžsenais jautājums - ja uz maiņu uznākušais spēlētājs iesit vārtus, tad uzreiz rodas loģisks jautājums, kāpēc gan šis futbolists nav spēlējis no paša sākuma. Manuprāt, Cauņa tieši tāpēc arī tik labi nospēlēja, ka iznāca uz maiņu. Pretinieki jau bija mazliet paguruši, un viņš ar savu svaigumu manāmi atdzīvināja mūsu spēli. Arī Kristaps Grebis lieliski ienāca spēlē - viņam trūkst tehnikas, taču viņš to kompensē ar milzīgu pašatdevi. Runājot par Cauņu, uzskatīsim, ka viņš bija mūsu tumšais zirdziņš.

Kā jūs apmierināja tiesāšana?
Labs, simpātisks tiesnesis [zālē smiekli]. Vienīgi nefiksēja pārkāpumu Benajunam, kad viņš iebrauca man kājās - tur bija tīra dzeltenā kartīte [vēl lielāki smiekli]. Man gan Benajuna izklupiens nesāpēja, jo savulaik biju uzbrucējs un esmu pieradis pie šādām situācijām. Taču kopumā tiesnesis tiesāja labi. Es vienīgi gribētu atzīmēt, ka Izraēlas futbolisti ļoti centīgi nodarbojās ar simulēšanu, tēlošanu un savas aktiermākslas demonstrēšanu. Arī, grieķi, piemēram, ir dienvidnieki, taču viņi Rīgā tā netēloja.

Ielaisto vārtu brīdī neveiksmīgi nospēlēja Kačanovs. Vai viņš bija galvenais vaininieks vai tas vienkārši bija nelaimes gadījums? Un vai gadījumā īsi pirms tam nebija pārkāpums pret Ģirtu Karlsonu, kurš pazaudēja bumbu?
Pie katriem ielaistajiem vārtiem kāds ir vainīgs. Atklāti sakot, īsti nemācēšu novērtēt to epizodi, jo nepiefiksēju, kā ielaidām. Jāskatās video. Karlsonam tajā epizodē nebija tik viegli jāatdod bumba, kaut gan laikam jau aizsargs Ģirtu pagrūda.

Tātad šodien jūs viss apmierināja?
Varbūt nedaudz precizēšu sākumā teikto. Jā, mani pilnībā apmierināja centība, raksturs un pašatdeve, taču skaidrs, ka taktikas, piespēļu un tehnikas ziņā neesmu līdz galam apmierināts - mums vēl ir daudz, kur piestrādāt. Redzējām, ka izveidojām labas iespējas gūt vārtus. Denisam Ivanovam un Rubinam pirmajā puslaikā bija labāki momenti vārtu iesišanai nekā Benajunam tajā epizodē, kad viņš atklāja mača rezultātu. Galvenais, ka izcīnījām šo punktu un saglabājām intrigu arī nākamajam gadam. Tas ir ļoti svarīgi gan izlasei, gan arī pašiem līdzjutējiem.

Vai varat salīdzinoši novērtēt Grieķijas, Šveices un Izraēlas izlases?
Grieķi ir mazliet spēcīgāki, bet Šveice un Izraēla ir aptuveni viena līmeņa komandas. Tiesa, jāatzīmē, ka Izraēla ir izslavēta mājas komanda un savā laukumā gandrīz nekad nezaudē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2008-10-15 22:31, pirms 16 gadiem
tas arii man vislabaak patika no visas speeles - paa benajuns uztaisa patkatu pret Starkovu kaadu veel dzeltano bija tak tiiri bumbaa!!!

  -3 [+] [-]

, 2008-10-15 22:34, pirms 16 gadiem
grosis7 rakstīja: tas arii man vislabaak patika no visas speeles - paa benajuns uztaisa patkatu pret Starkovu kaadu veel dzeltano bija tak tiiri bumbaa!!!
maza piebilde Stakovu par tiesnesi nevis treneri
Slēpts komentārs: egils34

  +1 [+] [-]

, 2008-10-15 22:36, pirms 16 gadiem
patīkami pārsteidza Rubīns - protams, nekad viņš nebūs vairs kā savos labākajos laikos, bet tomēr demonstrēja labu sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā! nepatika Soloņicins... kkā vispār viņa spēle izlasē nepārliecina... pietrūkst viena tāda asā naža uzbrukumā - nez kāpēc liekas, ka Verpja zvaigžņu briži ir pagājuši...

bet padkats pret Starkovu bija viens no labākajiem, kādu pirms tam vispār biju redzējis!

 +10 [+] [-]

, 2008-10-15 22:37, pirms 16 gadiem
par simulēšanu pilnībā piekrītu,it sevišķi izraēļu 8. nr. šausmīgi kretinēja ar šitiem gājieniem

  +2 [+] [-]

, 2008-10-15 22:39, pirms 16 gadiem
bezbiksis, 19:52, pirms 3 stundām
Ulmens, 19:50, pirms 1 minūtes, citēt
Smuki Benajūns Starkovu nonesa!

Labi, ka Starkovs nesāka apelēt

Ha ha Ko es teicu ?

  -1 [+] [-]

, 2008-10-15 22:44, pirms 16 gadiem
padara šito visu štelli par šarādi..
Slēpts komentārs: Jānis-1975

  -1 [+] [-]

, 2008-10-15 22:47, pirms 16 gadiem
egils34 rakstīja: da nav ko stāvēt pie Laukuma un uz tiesnesi bļaustīties
nu ja vinjs vareeja pasaki veel ka aiziet un seedet tribiinees...

  +5 [+] [-]

, 2008-10-15 22:49, pirms 16 gadiem
A Toļiks gan visu laiku Starkovu aplika par to aktīvo "tiesneša nolikšanu". Laikam drusku uzēdies... manuprāt normāli treners aktīvi pabļaustījās, pa ko arī norāvās..un pat ne no tiesneša, bet pretinieka...bet nē Toļiks tik nesaprot un nesaprot trenera rīcību...jau apnika klausīties.

  +7 [+] [-]

, 2008-10-15 23:00, pirms 16 gadiem
Manuprāt, pareizi A.Starkovs darīja, ka bļaustījās, jo konkrētais LAT-ISR mača tiesnesis bija viegli ietekmējams. Ja ir ietekmējams, tad ir jābļauj un jāpanāk maksimālais labums savai komandai, ko Starkovs arī darīja. Ja tiesnesis nav ietekmējams, tad protams jāsēž klusu un nav lieki jākaitina. Taču šis nebija tas gadījums.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-15 23:06, pirms 16 gadiem
'' Labs, simpātisks tiesnesis [zālē smiekli]. Vienīgi nefiksēja pārkāpumu Benajunam, kad viņš iebrauca man kājās - tur bija tīra dzeltenā kartīte [vēl lielāki smiekli]. ''

Bija labs joks ar tiesnesi un Benajounu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Buhanka

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 03:08, pirms 16 gadiem
Jānis-1975 rakstīja: Žēl, ka Latvijā tik daudz Žīdu dzīvo.
Idiots Tu esi!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-16 08:18, pirms 16 gadiem
super, ka Starkovs nejūtas nomākts un pajoko pēc spēles! Tas nomierina!

     [+] [-]

, 2008-10-16 10:15, pirms 16 gadiem
Buhanka rakstīja: ja itka speciali nema un leca starkovam kajas
vot strakovam dzelteno karti par to ka visulaiku blaustas uz tiesnesi
A tu ar humorizjūtu esi uz Jūs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-16 20:54, pirms 16 gadiem
Starkovam dzelteno par simulāciju.