Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases spēlētāju vērtējums

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Latvijas izlases spēlētāju vērtējums
Aleksandrs Cauņa
Foto: Romāns Kokšarovs (Sporta Avīze)

Latvijas futbola izlase pēc diviem zaudējumiem pret Grieķiju (0:2) un Šveici (1:2) Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā beidzot izcīnījusi vienu punktu mačā pret Izraēlu (1:1). Mēģināšu novērtēt katra mūsu spēlētāja sniegumu.

Andris Vaņins - 7
Atklāti sakot, viens no nemanāmākajiem futbolistiem, jo... Izraēlas izlase viņu pārāk bieži netraucēja, tātad mūsu komandas darbība aizsardzībā bija ļoti organizēta. Mača sākumā Vaņins pāris reizes īsti nesapratās ar Gorkšu, kā arī vienreiz Andrim ne pārāk labi izdevās izsist bumbu tālāk no saviem vārtiem. Taču visādi citādi - kā vienmēr uzticams un stabils.

Deniss Kačanovs - 5
Lai arī Starkovs pēc mača Denisu slavēja un uzsvēra, ka viņš ar Izraēlas zvaigzni Josi Benajunu ticis galā labi, man izskatījās nedaudz citādāk - tomēr pārāk bieži Benajuns (un arī Barda) viņu apspēlēja un pie tam, ielaižot vārtus, tieši Kačanova darbība bija neveiksmīga. Arī tajās retajās reizēs, kad viņš devās uzbrukumā, Denisam neskemējās - neizdevās sitiens ar galvu, bet vēl reizi pagalam neveikli tika apstrādāta bumba.

Oskars Kļava - 6
Pluss par gaisa divcīņām - šeit nu Oskaru grūti pārspēt. Tomēr ne pārāk veiksmīgi izpildīja standarsituācijas no savas laukuma puses, kā arī neapdomīgi raidīja bumbu ārā - gribētos sagaidīt nedaudz gudrāku spēli nevis vienkāršāko risinājumu izvēli.

Deniss Ivanovs - 7
Mača sākumā neraksturīgi sev palaida garām pretspēlētāju (Bardu) un bija spiests pārkāpt noteikumus netālu no sava soda laukuma. Nepaveicās, kad viņš pēc stūra sitiena mēģināja gūt vārtus - nedaudz garām. Būtu iesitis, tie Ivanovam būtu otrie vārti pēc kārtas. Taču svarīgākais, ka, atskaitot to vienu minēto epizodi, labi tika galā ar saviem galvenajiem pienākumiem aizsardzībā.

Kaspars Gorkšs - 7
Sākumā nedrošs, neveikli atspēlēja Vaņinam. Taču kopumā Kasparam labs sniegums - gaisā tikpat neuzvarams, cik Ivanovs, bet visvairāk patika Gorkša spēja ievadīt uzbrukumus. Latvijas izlases aizsargu izpildījumā biežāk redzams, ka bumba vienkārši tiek izsista pēc iespējas tālāk, bet Kaspars patiešām prātīgi un meistarīgi piespēlē pussargiem vai pat uzbrucējiem, pie tam pārsvarā dara to pa zemi, lai šīs piespēles būtu vieglāk uzņemt.

Andrejs Rubins - 8
Lai varētu pēc iespējas objektīvāk novērtēt spēlētājus, veicu pierakstus. Par Rubinu šo pierakstu ir trīsreiz vairāk nekā tuvākajam sekotājam šajā ziņā... Secinājums - pats aktīvākais mūsu komandas spēlētājs. Protams, šīs aktivitātes reizēm bija veiksmīgas, bet reizēm ne pārāk, taču, vērtējot kopumā, Rubins būtiski atdzīvināja mūsējo spēli. Izkārtoja iespējas citiem (Perepļotkinam), kā arī pirmā puslaika izskaņā varēja iesist pats. Veica lielu darba apjomu, atstrādājot arī aizsardzībā. Mīnusi - izniekoja vienu cerīgu pretuzbrukumu (laicīgi nešķīrās no bumbas un to pazaudēja), kā arī švaks, neprecīzs tālsitiens, tāpat pāris nekvalitatīvi centrējumi. Tomēr pieredze darīja savu - izšķirošajā brīdī prata aukstasinīgi piespēlēt nevis gar pašiem vārtiem, bet nedaudz atpakaļ brīvajam Koļesničenko, kurš arī izrāva neizšķirtu.

Genādijs Soloņicins - 6
Ar veiksmīgu centrējumu radīja vienu labu vārtu gūšanas iespēju Rubinam. Taču kopumā viņa sniegums vērtējams viduvēji - īsti neizdevās iesākt uzbrukumus un vispār laukumā bija diezgan nemanāms.

Vitālijs Astafjevs - 8
Lai ko arī daudzi teiktu par Astafjeva lēnīgumu un vecumu, šodien bija viens no labākajiem komandā. Perfekti izpildīja tiešos balsta pussarga pienākumus - veica milzīgu darba apjomu aizsardzībā un tai pat laikā vairākas reizes lieliski uzsāka uzbrukumus. Protams, gribēt var vienmēr vairāk - pavisam ideāli būtu, ja Vitālijs pēc atņemtajām bumbām un izdarītajām piespēlēm arī pats aizskrietu uz priekšu un palīdzētu uzbrukumu noslēgt. Laikam jau tomēr vairs nav tie gadi, lai veiktu vēl šādu papildus pienākumu. Lieliska tehnika, laba spēles izpratne, kā jau tik pieredzējušam futbolistam pienākas. Izlasē spēlē daudz labāk nekā klubā.

Vladimirs Koļesničenko - 9
Varbūt šāds vērtējums Vladimiram ir nedaudz avansā, taču jāatzīst, ka viņa sniegums patiešām bija lielisks. Īpaši neloģiski tas šķiet tāpēc, ka Koļesničenko izlasē pie teikšanas tiek reti un teorētiski sapratnei ar komandas biedriem vajadzētu pieklibot, taču šodien viņš nevainojami iejutās komandas spēlē un brīžiem lieliski organizēja uzbrukumus. Deva asas piespēles starp pretinieku aizsargiem, bieži izpvocēja pretiniekus uz pārkāpumiem un beigās vēl arī iesita vārtus. Žēl, ka konservatīvais Starkovs pēc Laizāna atgriešanās (diskvalfikācija bija uz vienu spēli) visticamāk nemaz neapsvērs iespēju izjaukt ierasto centra pussargu duetu Astafjevs - Laizāns, dodot iespēju Koļesničenko. Jāņem gan vērā, ka līdz nākamajai spēlei laika vēl daudz, un viss kas var notikt.

Ģirts Karlsons - 5
Diemžēl jau trešo spēli pēc kārtas nemanāms. Vienīgais devums - smuki nolasīja lielāko daļu gaisa bumbu. Taču visādi citādi - bāls sniegums. Dažreiz nenoticēja, ka sekos piespēle - kustību uz priekšu sāka tikai tad, kad bumba jau lidoja (un tad jau bija par vēlu), nevis vēl pirms tam, paredzot šādu piespēli. Kad bumba bija pie kājām, spēlēja nepārliecinoši.

Andrejs Perepļotkins - 7
Salīdzinot ar Karlsonu, krietni aktīvāks. Žēl vienīgi, ka lielākoties šīs pūles bija veltas, jo bieži palika viens pret uzreiz vairākiem pretiniekiem. Taču var teikt, ka izspieda maksimumu no tām situācijām, kurās nokļuva. Laba tehnika, taču dažreiz pievīla starta ātrums. Kādā epizodē spēja bīstami uzsist pa vārtiem, lai arī jau bija zaudējis līdzsvaru (pretinieks grūda mugurā). Brīžiem nelasa spēli - piemēram, cerīgā uzbrukumā neuzmanīgi ielienot aizmugures stāvoklī. Līdz šim praktiski nav spēlējis kopā ar Verpakovski, taču šobrīd šķiet, ka tieši šāds uzbrucēju duets varētu būt bīstamākais.

Aleksandrs Cauņa - 9
Reti gadās redzēt, kad spēlētājs, kurš iznāk tikai uz maiņu, nospēlē tik spilgti. Praktiski visas kustības, katra darbība ar bumbu bija ļoti meistarīga un tehniska. Tieši Cauņa visvairāk saasināja spēli pēc ielaistajiem vārtiem. Pat no grūtām situācijām spēja izlīst un izdarīt kvalitatīvus centrējumus. Sedzēji ar Cauņu netika galā, pāris reizes pārkāpa noteikumus. Aleksandrs arī piespēlēja Rubinam iesistajos vārtos (Rubins tālāk vārtu guvējam Koļesničenko).

Kristaps Grebis - 7
Ja visi būtu tādi cīnītāji kā Grebis! Jā, tehnikas pietrūkst (šeit jāpiekrīt Starkovam), taču ar savu pašatdevi daudz ko kompensē. Pāris reizes labi lauzās uz priekšu. Žēl, ka no spēles nebija neviens labs centrējums uz Kristapu, jo tad varbūt viņš arī parādītu to, ko prot vislabāk - gūt vārtus ar galvu. Pēc viena stūra sitiena viņam tas gan neizdevās.

Aleksejs Višņakovs - bez vērtējuma
Višņakovam šoreiz vērtējumu ielikt nevar, jo nespēlēja pārāk ilgi, pie tam gandrīz visi uzbrukumi beigās gāja caur Cauņas kreiso malu. Aleksejs palika atmiņā vien ar to, ka nopelnīja vienu stūra sitienu.

Nobeigumā vēlētos uzsvērt divas lietas. Pirmkārt, tas ir tikai mans viedoklis un nepretendēju uz to, ka tas ir superobjektīvs. Otrkārt, jāatceras, ka šis vērtējums ir tikai par šo vienu konkrēto spēli pret Izraēlu - tikpat labi iespējams, ka kādā citā mačā šodien vērtējumu "9" nopelnījušais dabū "5". Vai otrādi.

Mani iepriekšējie ieraksti par futbolu

DatumsVirsraksts
24.11.2007.Izlozes nozīme – milzīga
10.05.2008.Kāda bija "Blackpool" sezona?
06.06.2008.Spānija uzvarēs "Euro 2008"
19.06.2008.Par grupu turnīrā redzēto
23.06.2008.Futbola pārsteigumi
27.06.2008.Spānija neatkārto(-s) citu kļūdas
03.10.2008.Kas vēderā BATE un Anorthosis?
08.10.2008.Trauslā robeža starp sportu un dzīvi

  +4 [+] [-]

, 2008-10-15 23:52, pirms 16 gadiem
nu par vanninu sviests... tas jau labi ka vaartsargs speelee ir nemanaams 8 -9 jau nu noteikti bija pelniijis

  +6 [+] [-]

, 2008-10-15 23:54, pirms 16 gadiem
Par Kačanova vērtējumu īsti nepiekrītu, jo, manuprāt, tajā situācijā vainīgi bija centra aizsargi. Kačanovs mēģināja glābt situāciju, bet viņam tas diemžēl neizdevās

  +4 [+] [-]

, 2008-10-15 23:56, pirms 16 gadiem
Cauņa malacis.

stadionā tik to vien gaidīju, kā uznāks viņš

un spēle krasi mainijās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: calcio2

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 00:08, pirms 16 gadiem
Rubins ir apakaļ zirgā. Kad bija nomainīti uzbrucēji un viņu vietā nāca Cauņa un Grebis, tad spēle kļuva interesantāka un ātrāka. Karlosons, manuprāt, nav pamatsastāva spēlētājs un itin neko neparādīja. Višņakavs iegāja labi spēlē, bet Cauņa izdarīja to vēl veiksmīgāk.

     [+] [-]

, 2008-10-16 00:11, pirms 16 gadiem
Pietiekoši objektīvi vērtējumi, vien Kačanovs nospēlēja labi, agresīvi un ir pelnījis, kā minimums! 6.
Tā pat Višņakovs spēlēja gana ilgi, lai tur ne vairāk kā 5 nedotu. Ceru, ka tās ir traumu pēdas un nav vēl optimālā forma, jo no Višņakova bij gaidīts vairāk. Vispār tā mala šodien bij pavāja. Karlsons joprojām pierāda, ka nav nekāds uzbrucējs - tolks 0. Grebis ar pašatdevi 15 minūtēs atspēlē Ģirta 2 spēles.
Cauņam 10.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 00:27, pirms 16 gadiem
Daļai var piekrist.

  -3 [+] [-]

, 2008-10-16 00:38, pirms 16 gadiem
Nu Perepļotkinam toč daudz par daudz ieliki - skraida nejēgā, bet lietderība tuvu 0...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-10-16 01:28, pirms 16 gadiem
Kachanovs normaali un stabili nospeeleeja, pa vinja malu neviens golu neiesita, un tas ka centra aizsargi izlaizh speeleetaaju, bet maleejais meegjinu kautko labot nenoziimee ka tas ir kaa miinuss....

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 01:42, pirms 16 gadiem
labi, Edmund, lielos vilcienos piekrītu. vienīgi līdzīgi kā pēdējie komentētāji Kačanovs bija pelnījis augstāku vērtējumu. vismaz pirmajā puslaikā viņš vairākas reizes teicami atbruņoja pretiniekus, vienīgi, protams, piespēles klibo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-10-16 07:05, pirms 16 gadiem
Kā var likt 7 Perepļotkinam? Tikapat labi jebkurš no šeit komentējošajiem varēja bezjēdzīgi skraidīt no vienas laukuma malas uz otru.
Slēpts komentārs: chorts

  -3 [+] [-]

, 2008-10-16 09:39, pirms 16 gadiem
Nu par Vaņinu galīgi garām ,un tālāk nemaz nelasīju. Ja Vaņinam ir 7 tad nav vērts, tiešām tālāk lasīt. Viņu pagaidām nevar vainot nevienā vaŗtu zaudējumā jau 3 spēlēs vismaz, un katrā spēlē viņš arī glābj komandu un tā arī pret Izraēlu viņš vismaz viereiz toč glāba no 90% vārtu zaudēšanas.

Un kā var samazināt vārtsarga vērtējumu dēļ tā ka bija nemanāms. Nu labi tad saliec labas atzīmes aizsargiem, bet tapēc jau nevar vilkt uz leju vārtsarga vērtējumu.

Vismaz senāk likās, ka bez Kaļinko mums izlasei būtu galīgi sūdīgi, bet tagad redzot kā spēlē Vaņins, esmu drošs ka praktiski nav neaizvietojami spēlētāji.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 09:44, pirms 16 gadiem
pelmenis99 rakstīja: Par Kačanova vērtējumu īsti nepiekrītu, jo, manuprāt, tajā situācijā vainīgi bija centra aizsargi. Kačanovs mēģināja glābt situāciju, bet viņam tas diemžēl neizdevās
neredzeeju, kas iisti vainiigs, bet kachanovs manupraat tajaa epizodee nospeeleeja labi - meeginaaja izvilkt bumbu kritiena - pussargi jau bija apstaajusies, taapeec vaartus vareeja netrauceeti iebakstiit...

  -2 [+] [-]

, 2008-10-16 10:38, pirms 16 gadiem
grebin 7??? nav bishki padaudz??? ar tam "ronaldinho" kustibam viena momenta, kad bumba tiiri izgaja no vina ara... un vel tik tiesham lenu uzravienu... cauna tada zinja ir pelnijis visus desmit. ka vinsh gjerba ara abus defenderus. man prieks par vinju... chelsea.. protams, pietruka verpakovska un laizana.. ta tik tureet!!!! malachi!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-16 10:53, pirms 16 gadiem
labs vērtējums!

es liktu labāku atzīmi Vaņinam, zemāku Rubinam (produktīvu darbību nebija nemaz tik daudz) un Koļesničenko (bija daudzas labas epizodes, bet daudzās situācijās , kad varēja saasināt spēli, pietrūka ātruma un agresivitātes).

  +2 [+] [-]

, 2008-10-16 11:09, pirms 16 gadiem
Labs raksts, paldies!

     [+] [-]

, 2008-10-16 11:53, pirms 16 gadiem
calcio2 rakstīja: Šķībs vērtējums. Labāk to nedari!
katram savs vidolkis, katram savs vertejums!!!
Tapeec strideties ir bezjedzigi!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-10-16 13:16, pirms 16 gadiem
kips22 rakstīja: grebin 7??? nav bishki padaudz??? ar tam "ronaldinho" kustibam viena momenta, kad bumba tiiri izgaja no vina ara... un vel tik tiesham lenu uzravienu... cauna tada zinja ir pelnijis visus desmit. ka vinsh gjerba ara abus defenderus. man prieks par vinju... chelsea.. protams, pietruka verpakovska un laizana.. ta tik tureet!!!! malachi!!!
Jaa Grebim taa maanjuskstibas bij vienkaarshi.. Pat laukums pa mazu izraadijaas!

     [+] [-]

, 2008-10-16 14:31, pirms 16 gadiem
Sakarīgs vērtējums, visā visumā var piekrist -- protams, ar nelielām subjekltīvām korekcijām. Pirmkārt jau, Cauņam liktu visus 10 -- kaut arī spēlēja tikai pusstundu (zināms, ka tas iepriekšējā spēlē gūtā savainojuma dēļ), bet nospēlēja izcili, bija tehniski parāks par izslavēti tehniskajiem dienvidniekiem, turklāt cīnījās kā lauva, sevi un savu tikko satraumēto celi nežēlodams. Rezumējot -- šī bija lieliskākā spēle viņa izpildījumā, kādu jebkad esmu redzējusi (vēroju viņu jau kopš pusaudžu komandām).
Savukārt Karlsona un Perepļotkina atzīmes saliktu kopā un dalītu uz divi: abiem pa sešniekam. Karlsons tiešām labi savāca augstās piespēles (arī Edmunds to atzīmē), tāpēc saspēles veidošanā nebija nemaz tik slikts, taču vārtus gan nespēja apdraudēt, tas tiesa. Savukārt Perepļotkinam bija viens samērā labs sitiens, ko paņēma vārtsargs, taču pat ātrumā, kas it kā ir Perepļotkina lielākais trumpis, tika zaudēts Izraēlas aizsargiem.
Par Grebi -- piekrītu septītniekam, par spīti pabriesmīgajai tehnikai. Tas cīņassspars, ar kādu Grebis metās spēlē, bija viens no faktoriem, kas palīdzēja radīt plaisas izraēliešu aizsardzībā. Jā, kā jau tas daudzkārt pierādījies arī klubā, laikam Grebja īstais ampluā ir tieši -- iznākt uz maiņu.

  -3 [+] [-]

, 2008-10-16 14:46, pirms 16 gadiem
Vakar uz laukuma spēlēja tikai 1 cilvēks-Vaņins,pārējie kā lalīši skaraidija!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-17 08:21, pirms 16 gadiem
FK22 rakstīja: Vakar uz laukuma spēlēja tikai 1 cilvēks-Vaņins,pārējie kā lalīši skaraidija!!!
nu, nu, nu Tu gan muļķības sarunāji. Esi aizkavējies vēl Šveicē? Tak latvju puikiem acīs bija redzams, ka cīnīsies līdz galam - un tika par to atalgoti!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-17 15:31, pirms 16 gadiem
Latvijas Izarēlas labākiem momenti Moldovas Luksemburgas ādiņā

youtube.com: YouTube - Qualifiers 2010 Luxembourg - Moldova