Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

E-I grupas: līdercīņas – Anglija pret Melnkalni, Nīderlande pret Zviedriju

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

E-I grupas: līdercīņas – Anglija pret Melnkalni, Nīderlande pret Zviedriju
Fernando Jorente pret Lietuvu iesita divus vārtus
Foto: AFP/Scanpix

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra E, F, G, H un I grupās šodien notiks 11 spēles. Par Latvijas maču jau vēstījām, bet no citām cīņām jāizceļ divi līderu dueļi - E grupā spēkosies Nīderlande un Zviedrija, bet G grupā Anglija un Melnkalne.

E grupa

VIzlaseSP
1.Nīderlande39
2.Zviedrija26
3.Ungārija33
4.Moldova33
5.Somija20
6.Sanmarīno30

Šajā grupā, šķiet, TOP2 izlases jau tagad puslīdz skaidras – protams, tā noteikti nedomā ungāri, taču diez vai viņi patraucēs Nīderlandei un Zviedrijai sadalīt 1. un 2. vietu. Tomēr nevar teikt, ka grupā nav intrigas. Lai izvairītos no „play-off” un iekļūtu finālturnīrā pa taisno, jāiegūst 1. vieta grupā un šodien notiks savstarpējais mačs starp abām pretendentēm – Nīderlande pret Zviedriju Amsterdamā. Izteikta favorīte ir pasaules vicečempione Nīderlande, un zviedri labprāt noslēgtu cīņu kaut vai ar neizšķirtu. Lai tas izdotos, pirmām kārtām jātiek galā ar Klāsu Janu Huntelāru – viņš ir ne tikai rezultatīvākais visa cikla futbolists ar sešiem vārtiem, bet arī neizmanto vēl virkni momentu... Katrā ziņā labās pozīcijās viņš nokļūst apskaužami bieži. Protams, jāuzmanās arī no citiem oranžajiem – ko vērts vien ir Veslijs Sneiders, tāpat Dirks Kauts un citi.

Holandiešu treneris Berts van Marveiks tieši akcentēja, ka savas iespējas jāizmanto akurātāk. Zviedrijas izlase galveno vērību noteikti pievērsīs aizsardzībai, pretuzbrukumos cerot uz savu zvaigzni Zlatanu Ibrahimoviču. Zviedru treneris Eriks Hamrens slavē pretiniekus: "Nīderlande, atskaitot PK finālu (tur papildlaikā tika zaudēts Spānijai), divos gados nav zaudējusi nevienu spēli. Būs grūti." Ibrahimovičs, kurš savulaik maizi pelnījis tieši Nīderlandes klubā "Ajax", ir daudz, daudz optimistiskāks: "Mēs esam šeit ieradušies uzvarēt - pavisam skaidri un vienkārši. Domāju, uzbrukt gribēs abas izlases. Uzvarēs tā komanda, kura pieļaus mazāk kļūdu."

Pārējās divas spēles ir mazāk saistošas. Somija, kas atlasi uzsākusi ar diviem zaudējumiem (0:2 Moldovā, 1:2 Nīderlandē), pirmo maču savu skatītāju klātbūtnē aizvadīs pret Ungāriju. Somu cerības tikt augstu jau tagad ir pamatīgi iedragātas, bet ungāri pēc zaudējuma Zviedrijā vēl tomēr var uz kaut ko cerēt, taču tad jāņem trīs punkti Helsinkos. Vēl vienā mačā Moldova viesos spēlēs ar Sanmarīno, kuru pagaidām sit visi, kam vien nav slinkums (trīs spēlēs kopsummā 19:0).

F grupa

VIzlaseSP
1.Horvātija37
2.Gruzija35
Grieķija35
4.Izraēla34
5.Latvija33
6.Malta30

Pēc Latvijas – Gruzijas spēkošanās vēl vienā duelī mūsējo pāridarītāja Grieķija uzņems Izraēlu. Grieķi pēc diviem neizšķirtiem (viens no tiem, pret Gruziju, neplānots) izteica cerību, ka nākamajos divos mačos pret Latviju un Izraēlu tiks pie sešiem punktiem. Trīs jau ir, atlicis pieveikt vēl arī izraēliešus. Izraēla turpretī kvalifikācijas turnīru uzsākusi diezgan vāji – ne bez pūlēm uzveikta Malta, viesos neizšķirts ar Gruziju un nupat piektdien mājās zaudēts Horvātijai. Ja Izraēla zaudēs arī grieķiem Pirejā, tad jau tagad varēs apgalvot, ka tās izredzes pacīnīties par TOP2 grupā ir niecīgas. Grieķiem nevarēs palīdzēt diskvalificētais Vasilis Torosidis (tieši viņš iesita vienīgos vārtus Latvijai) un kāju salauzušais Aleksandross Ciolis, toties vēl lielāka loma tiek paredzēta tīnim Joanim Fetfacidim. Izraēlai savainots tās līderis Josi Benajuns. Izraēlas puse gan ir ambiciozi noskaņota, īsti neatzīstot sakāvi pret Horvātiju ("Mums bija vairāk iespēju nekā viņiem!") un uzsverot, ka uz Grieķiju brauc tikai pēc uzvaras, citādi šī kvalificēšanās kampaņa praktiski jau būs beigusies (cerību ziņā).

G grupa

VIzlaseSP
1.Melnkalne39
2.Anglija26
3.Bulgārija33
4.Velsa20
5.Šveice20

Bāzelē Šveice uzņems Velsu – abām šobrīd divās spēlēs divi zaudējumi. Domājams, PK2010 finālturnīra dalībniece Šveice beidzot gūs savu pirmo panākumu – Anglija un Melnkalne jau tā tālu aizmukušas un vēl viena neveiksme mazajā piecu izlašu grupā nav pieļaujama. Tikmēr grupas centrālajā mačā Anglija Vemblija stadionā uzņems atlases cikla pārsteigumu Melnkalni. Melnkalniešiem trīs spēlēs trīs 1:0 uzvaras pār Velsu, Bulgāriju un Šveici, bet angļi sagrāvuši bulgārus (4:0) un triumfējuši arī Šveicē (3:1). Protams, Londonā ļoti izteikti favorīti būs angļi, bet Melnkalne jau ne vienu reizi vien ir pārsteigusi un mēģinās sacelt traci arī Anglijā. Angļiem nepalīdzēs Džons Terijs, toties vesels ir Rio Ferdinands. Melnkalnes horvātu treneris Zlatko Krančars saka: "Nav jēgas runāt par Anglijas futbolu, tā stiprajām tradīcijām un spēku. Respektējam viņus ļoti, bet nebaidāmies - labāk uzspēlējam futbolu, izbaudām mirkli un pamēģinām radīt vēl vienu pārsteigumu!" Starp citu, Krančara dēls Niko Krančars guva vienus vārtus Horvātijas labā tajā Anglijas murgā, pēc kura viņi palika ārpus "Euro2008" finālturnīra...

H grupa

VIzlaseSP
1.Norvēģija39
2.Portugāle34
3.Dānija23
4.Kipra21
5.Islande20

Grupas līdere Norvēģija, kura trīs spēlēs guvusi trīs uzvaras (tai skaitā pret Portugāli), šodien nespēlēs, ļaujot par 2. vietu (šobrīd) pacīnīties pārējām konkurentēm. Kopenhāgenā Dānija uzņems Kipru un, šķiet, dāņiem būtu jāuzvar. Dānija gan aizvadīja vāju maču Portugālē (1:3), kamēr kiprieši turpat spēja sasniegt varonīgu 4:4 neizšķirtu, tomēr, objektīvi vērtējot, dāņi ir augstākas klases futbolisti un savu skatītāju priekšā viņiem būtu jāiegūst trīs punkti. Tas pats attiecināms uz Portugāli, kura spēlēs tālajā Islandē. Pēc pagalam neveiksmīgā atlases cikla sākuma portugāļi nupat uzveikuši dāņus un, šķiet, beidzot spēs uzņemt vajadzīgo tempu. Islandieši sākuši vāji un maz ticams, ka viņi spēs aizķerties cīņā ar tehniskajiem portugāļiem. Tiesa, Islandes sastāvā atpakaļ ir pazīstamais Eidurs Gudjonsens, kuru valstsvienības treneris sliktās formas dēļ neizsauca uz mačiem septembrī.

I grupa

VIzlaseSP
1.Spānija26
2.Skotija34
3.Lietuva34
4.Čehija23
5.Lihtenšteina20

Lietuva šodien nespēlēs, Čehija devusies pēc trim punktiem Lihtenšteinā, bet centrālajā grupas spēlē pasaules čempione Spānija viesosies Skotijā. Ar spāņiem viss ir kārtībā un pat neveiksme Glāzgovā šādu raksturojumu diez vai mainītu. Toties skotiem punkti vajadzīgi kā ēst. Skotija divus punktus atstāja Lietuvā, nupat ar 0:1 Prāgā zaudēja čehiem un ja sekos vēl viens zaudējums, tad... var sanākt, ka 2. vietu dalīs bez skotu klātbūtnes, proti, čehi un leiši. Skotijā atmosfēra ir uzkarsēta un izlases treneris jau paziņojis, ka viņa komanda tiksies ar spēcīgāko pretinieku visā tās vēsturē. Lai veicas...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-12 11:43, pirms 14 gadiem
Tik daudz labu spēļu šovakar, bet nu viennozīmīgi jāskatās Anglijas Melnkalnes spēle un pēc tam atkārtojumā SCO vs ESP!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-12 20:51, pirms 14 gadiem
Gan jau kāda pastarīte atkal pa kādu pārsteigumu parūpēsies...

Nebrīnos ka melnkalne vismaz niču dabūs pret angliem.