Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ukrainas izlases vārtsargam 2 gadu diskvalifikācija par notievēšanas tablešu lietošanu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ukrainas izlases vārtsargam 2 gadu diskvalifikācija par notievēšanas tablešu lietošanu
Oleksandrs Ribka
Foto: AFP/Scanpix

Divus gadus par futbola spēlēšanu var aizmirst viens no talantīgākajiem Ukrainas jaunās paaudzes vārtsargiem Oleksandrs Ribka, kuram piespriesta divu gadu diskvalifikācija par notievēšanas tablešu lietošanu, kuras bijušas iekļautas aizliegto preparātu sarakstā.

24 gadus vecais Oleksandrs Ribka kļuvis par stabilu Doņeckas "Shakhtar" pamatvārtsargu, taču pēdējo mēnesi pavadīja, gaidot UEFA lēmumu par viņa diskvalifikāciju. Novembra beigās viņš tika pieķerts dopinga lietošanā. Kā izrādījās, Ribka bez konsultēšanās ar komandas ārstiem bija lietojis notievēšanas tabletes, kuras bijušas aizliegto vielu sarakstā.

Par šādu pārkāpumu viņam draudēja diskvalifikācija no sešiem mēnešiem līdz diviem gadiem. Pēc šodienas UEFA sanāksmes kļuva skaidrs, ka viņam piespriests maksimālais sods. Ribka, neskatoties uz to, ka nedrīkstējis spēlēt nevienā no pārbaudes mačiem, kopā ar klubu Spānijā gatavojies jaunās sezonas sākumam, taču tagad par viņa nākotni nav skaidrības. Pirmā vārtsarga vieta, visticamāk, tiks atdota Bogdanam Šustam, kurš līdz tam bija izīrēts "Illychivets".

Ribka, kurš ir Kijevas "Dynamo" futbola skolas audzēknis, bija reāls kandidāts uz iekļaušanu izlases rindās 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Pamatīgs trieciens gan pašam spēlētājam, gan klubam un izlasei.

Vērts piebilst, ka tas bijis jau otrais nepatīkamais gadījums "Shakhtar" ziemas posmā. Kādu laiku iepriekš Rumānijā ceļu satiksmes negadījumā cieta komandas galvenais treneris Mirča Lučesku. Viņa veselībai briesmas vairs nedraud, taču ārsti joprojām aizliedz viņam strādāt kopā ar spēlētājiem.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-29 21:59, pirms 12 gadiem
Ļoti perspektīvs vārtsargs IR.!!(BIJA.?)

Tāds ir tas profesionālais sports .....

  +6 [+] [-]

, 2012-01-29 22:01, pirms 12 gadiem
kārtējo reizi pierādās UEFA stulbums - par tievēšanas tablešu lietošanu iedot maksimālo sodu, kamēr dažam labam par kokaīna lietošanu dod 6 mēnešus līdz gadu ...

 +11 [+] [-]

, 2012-01-29 22:06, pirms 12 gadiem
tik gurnus slaidākus gribēj drošvien...

  +3 [+] [-]

, 2012-01-29 22:14, pirms 12 gadiem
riceits rakstīja: Ļoti perspektīvs vārtsargs IR.!!(BIJA.?)

Tāds ir tas profesionālais sports .....
bija,bija

  +6 [+] [-]

, 2012-01-29 23:41, pirms 12 gadiem
Vai tik nav tā, ka tievēšanas tabletes ir relatīvi nevainīgākais iegansts, kā izskaidrot visnotaļ nopietnam dopingam raksturīgu vielu klātbūtni organismā? Jo patiešām - nebūtu jau divi gadi tikai par vēlmi notievēt.

     [+] [-]

, 2012-01-30 00:28, pirms 12 gadiem
olga rakstīja: Vai tik nav tā, ka tievēšanas tabletes ir relatīvi nevainīgākais iegansts, kā izskaidrot visnotaļ nopietnam dopingam raksturīgu vielu klātbūtni organismā? Jo patiešām - nebūtu jau divi gadi tikai par vēlmi notievēt.
Bet, ej nu tu zini, kādas vielas iekšā tajās tabletēs. Nav jau runa tikai par vēlmi notievēt, bet gan par vielām, kas bija tabletēs un organismā varēja strādāt kā dopings.

Stulbs veids, kā spēlētājam sačakarēt savu karjeru. Diemžēl, vet arī tādas lietas sportā notiek. Protams, nebūs spēlētājs norakstāms vēl, kad atgriezīsies pēc diskvalifikācijas, bet tad - 26 gadu vecumā - varēs karjeru sākt kā no jauna.

     [+] [-]

, 2012-01-30 09:50, pirms 12 gadiem
Esi resns tuntulis un gribi notievēt, kustēties ātrāk un labāk spēlēt? Lieto notievēšanas tabletes.

Gribi spēlēt labāk, nenogurt, ātrāk kustēties utt? Lieto dopingu.

Tabletes = Dopings

Varu iedomāties tādās notievēšanas tabletēs ir tāda ķīmija, ka dopinga skala sita maksimālo līmeni.

     [+] [-]

, 2012-01-30 10:38, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Bet, ej nu tu zini, kādas vielas iekšā tajās tabletēs. Nav jau runa tikai par vēlmi notievēt, bet gan par vielām, kas bija tabletēs un organismā varēja strādāt kā dopings.

Stulbs veids, kā spēlētājam sačakarēt savu karjeru. Diemžēl, vet arī tādas lietas sportā notiek. Protams, nebūs spēlētājs norakstāms vēl, kad atgriezīsies pēc diskvalifikācijas, bet tad - 26 gadu vecumā - varēs karjeru sākt kā no jauna.
daudzaas tieveeshanas tabletees atrodas aizliegtaas vielas, kuras paatrina vielmainju un tauku sadegshanu organismaa. Jaa, tie ir steroiidi, utt.

bet nu no otras puses tam pasham Adrianam Mutu iedeva 7 meeneshu DQ par kokaiina lietoshanu, peec tam nokjeera otrreiz ar tieveeshanas tableteem un iedeva 9 meeneshu dq!

     [+] [-]

, 2012-01-30 10:59, pirms 12 gadiem
Carloz rakstīja: daudzaas tieveeshanas tabletees atrodas aizliegtaas vielas, kuras paatrina vielmainju un tauku sadegshanu organismaa. Jaa, tie ir steroiidi, utt.
...
Steroīdus tievēšanas līdzekļi nesatur, bet dažādus aizliegtus stimulantus gan

     [+] [-]

, 2012-01-30 13:26, pirms 12 gadiem
Galvenais ka vins nespeles euro 2012