Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Rūnija diskvalifikācija samazināta līdz divām spēlēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rūnija diskvalifikācija samazināta līdz divām spēlēm
Veins Rūnijs un Fabio Kapello
Foto: AP/Scanpix

Šodien Nionā (Šveicē) notika UEFA Disciplinārās komitejas sēde, kurā tika izskatīta Anglijas izlases uzbrucēja Veina Rūnija trīs spēļu diskvalifikācijas lieta. Rūnija sods samazināts līdz diviem mačiem.

Atgādinām, ka Rūnijs tika noraidīts spēlē pret Melnkalni, izdarot rupju pārkāpumu pret Miodragu Džudoviču. UEFA "Manchester United" uzbrucējam piešķīra trīs spēļu diskvalifikāciju, kas nozīmētu Eiropas čempionāta grupu turnīra izlaišanu.

Anglijas Futbola asociācija iesniedza apelāciju. Aizstāvības lietā tika minēts Andreja Aršavina piemērs 2008. gadā. Toreiz krievu uzbrucējs par noraidījumu kvalifikācijas turnīra izskaņā izlaida tikai divas finālturnīra spēles.

Sēdē Anglijas pusi pārstāvēja gan pats "cietušais", gan arī izlases galvenais treneris Fabio Kapello un četri juristi. Angļi cerēja diskvalifikāciju samazināt līdz divām spēlēm. Tādējādi Rūnijam Ukrainā nāktos izlaist spēles pret Franciju un Zviedriju.

Angļi dabūjuši sev vēlamo rezultātu, proti, 26 gadus vecajam Rūnijam nāksies izlaist tikai divas spēles. Tādējādi grupu turnīra pēdējā mačā pret Ukrainu viņš drīkstēs spēlēt.

Rūnijam tik un tā jābūt uzmanīgam par savu uzvedību UEFA rīkotajos turnīros, jo trešā spēle ir atlikta uz četriem gadiem. Respektīvi, ja Rūnijam paslīdēs kāja Eiropas līgas turnīrā, viņa Eiropas čempionāta trīs maču diskvalifikācija tiks atjaunota.

Izmantotie resursi:
BBC

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 12:31, pirms 12 gadiem
vēl arvien nepierasti skatīties uz Rūniju ar matiem...

  -3 [+] [-]

, 2011-12-08 12:48, pirms 12 gadiem
norm, vienu spēli nospelēs.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 12:48, pirms 12 gadiem
Emilio rakstīja: vēl arvien nepierasti skatīties uz Rūniju ar matiem...
neskaties uz viņu, kā uz vīrieti, bet gan kā uz futbolistu. :|
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 13:09, pirms 12 gadiem
Rooney ir loti nesavaldigs speletajs,vinam to sodu manuprat vajadzeja atstat,lai padoma un izveste savus izgajienus,ne pirma reize,kad vins rupji un nesavaldigi spelejis uz laukuma.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 13:41, pirms 12 gadiem
Kapello šis nāk kā atvieglojums droši vien, lai gan no otras puses... šobrīd Staridžš vai Velbeks izskatās labāks variants gan dēļ šī brīža formas (kas gan var mainīties līdz vasarai), gan domājot par nākotni (lai gan Rūnijs arī nav pensionārs).

     [+] [-]

, 2011-12-08 13:58, pirms 12 gadiem
Nedomaju gan ,ka kads uzbrucejs angliem paslaik ir labaks par Rooney
septembris rakstīja: Kapello šis nāk kā atvieglojums droši vien, lai gan no otras puses... šobrīd Staridžš vai Velbeks izskatās labāks variants gan dēļ šī brīža formas (kas gan var mainīties līdz vasarai), gan domājot par nākotni (lai gan Rūnijs arī nav pensionārs).

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 14:05, pirms 12 gadiem
ja ņem vērā šī brīža Rūnija kondīciju (nav iesitis kopš septembra) tad manis pieminētie ir labākā kondīcijā, turklāt iespēlēt kādu no viņiem būtu labi nākotnes vārdā, vēl pie tam Rūnijs tāpat izlaidīs 2 spēles, kas ir daudz un pēc tam jaukt komandas modeli ir riskanti.
narko4s rakstīja: Nedomaju gan ,ka kads uzbrucejs angliem paslaik ir labaks par Rooney

  -2 [+] [-]

, 2011-12-08 14:08, pirms 12 gadiem
to ,ka vins izlase nau iesitis,neko nenozime,ka vinsir kluvis sliktaks.vins kluba turpina bus rezultativs un kada kluba MU.
septembris rakstīja: ja ņem vērā šī brīža Rūnija kondīciju (nav iesitis kopš septembra) tad manis pieminētie ir labākā kondīcijā, turklāt iespēlēt kādu no viņiem būtu labi nākotnes vārdā, vēl pie tam Rūnijs tāpat izlaidīs 2 spēles, kas ir daudz un pēc tam jaukt komandas modeli ir riskanti.

     [+] [-]

, 2011-12-08 14:33, pirms 12 gadiem
Ko nozīmē turpina būt rezultatīvs par klubu? Pēdējo reizi arī par MU Rūnijs EPL iesita 18. septembrī.
narko4s rakstīja: to ,ka vins izlase nau iesitis,neko nenozime,ka vinsir kluvis sliktaks.vins kluba turpina bus rezultativs un kada kluba MU.

     [+] [-]

, 2011-12-08 14:47, pirms 12 gadiem
Nu tak skaidrs, ka ja arī 3 spēļu diskvalifikācija netiktu atcelta, Kapello tāpat būtu ņēmis Rūniju līdz. Tapēc spekulācijas par to kas labāks, ko labāk iespēlēt un kurš šobrīd izskatās labāks - ir liekas. Turklāt līdz vasarai vel ir tik garš ceļš, ka šā brīža "izskatam" nav faktiski nekādas nozīmes. Neviens neliedz Staridžam, Velbekam vai vel kādam citam pierādīt, ka tieši viņiem ir jābūt Anglijas izlases sākumsastāvā nevis Rūnijam. Turklāt viņiem būs divu Eiropas čempionāta spēļu handikaps pret Rūniju. Un jā, lai arī Rūnijs tiešām reizēm (nu jau retāk) ir nesavaldīgs, tomēr šī atlaide ir manuprāt loģiska.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-08 20:21, pirms 12 gadiem
pa tv skatoties jau viegli teikt kam ko vajag vai nevajag darit un kadam but
narko4s rakstīja: Rooney ir loti nesavaldigs speletajs,vinam to sodu manuprat vajadzeja atstat,lai padoma un izveste savus izgajienus,ne pirma reize,kad vins rupji un nesavaldigi spelejis uz laukuma.

     [+] [-]

, 2011-12-09 00:26, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Ko nozīmē turpina būt rezultatīvs par klubu? Pēdējo reizi arī par MU Rūnijs EPL iesita 18. septembrī.
nu neesu īpaši sekojis līdzi MU spēlēm,bet kaut kur dzirdēju ka SAF Rūniju pēdējā laikā izmanto vairāk kā pussargu nevis kā uzbrucēju,varbūy maldos