Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Azerbaidžāna un Īrija pagarina līgumus ar treneriem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azerbaidžāna un Īrija pagarina līgumus ar treneriem
Džovanni Trapatoni
Foto: PA Wire/Scanpix

Azerbaidžānas futbola izlasi līdz 2014. gadam turpinās vadīt vācietis Bertijs Fogts. Pie līguma pagarinājuma ticis arī Īrijas komandas vadītājs Džovanni Trapatoni.

Azerbaidžānas Futbola federācija atklājusi, ka balsojums par Fogtsa palikšanu amatā bijis vienbalsīgs. 65 gadus vecais Fogts amatā palicis, neskatoties uz Azerbaidžānas sliktajiem rezultātiem Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Azerbaidžāna savā grupā palika pēdējā vietā.

Fogts, kurš 1974. gadā ar Vāciju uzvarēja Pasaules kausā kā spēlētājs, atzinis, ka no ranga 113. vietā esošās komandas tiekot pārāk daudz gaidīts.

Līdz 2014. gada vasarai Īrijas izlasi vadīs 72 gadus vecais Trapatoni, kura vadībā īri šomēnes kvalificējās Eiropas čempionātam, pārspēlēs tiekot galā ar Igauniju.

"Man tas ir milzīgs gods un privilēģija turpināt vadīt tādu komandu kā Īrija. Mēs ar Marko (Tardelli – Trapatoni asistents) stingri ticam savam darbam. Tas spēs turpināt attīstīt Īrijas komandu," teica Trapatoni.

Itāliešu treneris gada laikā par Īrijas izlases trenēšanu nopelnīs 1.25 miljonus mārciņu. Daļu viņa algas izdevumu sedz biznesmenis Deniss O'Braiens, kurš spēlēja lielu lomu trenera piesaistīšanā Īrijas komandai.

Izmantotie resursi:
Reuters