Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

''Fiorentina'' un Melnkalne uz pusgadu bez Jovetiča

''Fiorentina'' un Melnkalne uz pusgadu bez Jovetiča
Stevans Jovetičs
Foto: Digitale/Scanpix

Itālijas A Sērijas klubs ''Fiorentina'', kā arī Melnkalnes izlase uz pusgadu palikusi bez viena no komandas līderiem Stevana Jovetiča, kurš pirms pāris dienām Vācijā veiksmīgi pārcietis ceļgala operāciju.

20 gadus vecais Stevans Jovetičs nopietno ceļgala savainojumu guva pirmssezonas treniņnometnē. Kopš tā brīža Jovetičs tā arī nav spēlējis. Pirms pāris dienām Jovetičam Vācijā, Augsburgā, tika veikta operācija, kura noritējusi veiksmīgi. Vācijā talantīgais futbolists vēl pavadīs kā minimums piecas nedēļas, bet laukumā nevarēs doties tuvākos sešus mēnešus.

A Sērijā aizvadītas sešas kārtas, un bez viena no sava līderiem, kurš pagājušajā sezonā spīdēja Čempionu līgas ietvaros, ''Fiorentina'' neklājas diez ko labi. Proti, pašreiz tikai ar pieciem punktiem (1-2-3) komanda ieņem necilo 17. vietu 20 komandu konkurencē.

Atgādināsim, ka līdz 28. oktobrim Florences klubam nāksies iztikt arī bez rumāņu uzbrucēja Adriana Mutu (31), kuram aprīļa vidū tika piešķirta diskvalifikācija uz deviņiem mēnešiem par aizliegto vielu lietošanu (pieķerts Mutu tika janvāra beigās).

Bez Jovetiča turpmākos sešus mēnešus līdz ar to nāksies iztikt arī Melnkalnes izlasei. 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā Melnkalne ielozēta G grupā kopā ar Angliju, Velsu, Šveici un Bulgāriju. Līdz šim divās aizvadītajās spēlēs melnkalnieši tikuši pie divām uzvarām. Savā laukumā ar 1:0 tika pārspēta Velsa, bet izbraukumā ar tādu pašu rezultātu - Bulgārija. Nākamo spēli Melnkalne aizvadīs jau pēc trim dienām, kad mājās uzņems Šveici, bet pēcāk, 12. oktobrī, izbraukumā mērosies spēkiem ar Angliju.

''Euro 2012'' kvalifikācijas cikla G grupas tabula

VIzlaseSUNZV.A.P
1.Anglija22007:16
2.Melnkalne22002:06
3.Velsa10010:10
4.Šveice10011:30
5.Bulgārija20020:50

Izmantotie resursi:
www.firenzeviola.it