Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dubras BATE Īrijā spēlē neizšķirti un tiek tālāk

Andrejs Siliņš

Dubras BATE Īrijā spēlē neizšķirti un tiek tālāk
Kaspars Dubra (pa labi)
Foto: www.uefa.com

Trešdienas vakarā Latvijas futbola izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Baltkrievijas čempionvienība Borisovas BATE UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtas atbildes spēlē izbraukumā spēlēja neizšķirti 0:0 pret īru "Dundalk", divu spēļu summā triumfējot ar 2:1 un tiekot trešajā turnīra kārtā.

BATE, kas pagājušajā sezonā pārvarēja kvalifikāciju un spēlēja Čempionu līgas grupu turnīrā, otro kārtu sāka ar uzvaru savā laukumā (2:1), bet šovakar komandas tikās nelielajā Īrijas pilsētiņā Dandolkā (pilsētā ap 38 tūkstošiem iedzīvotāju). Spēle notika uz mākslīgā seguma laukuma.

Pirmais puslaiks izvērtās līdzīgs. "Dundalk", fanu vētraini atbalstīti, mēģināja spiest un kontrolēt spēli, kas brīžiem arī izdevās, bet tad BATE ar pretuzbrukumiem mājinieku ofensīvu pārtrauca. Katrai komandai bija pa ļoti labai iespējai - īri puslaika vidū izlauzās cauri baltkrievu aizsardzībai un sita virsū vārtsargam, savukārt BATE pussargs Stasejevičs īsi pirms puslaika beigām sita pa pārliktni - 0:0.

Otrajā puslaikā cīņa pārsvarā notika laukuma vidusdaļā. "Dundalk" mēģināja ātri pāriet uzbrukumā, BATE - pieturēt bumbu un uzbrukt no tālienes. Lai arī īri steidzās un viņiem bija jāgūst vārti, reāli bīstami baltkrievu vārtu tuvumā mājinieki netika. Baltkrieviem arī nebija simtprocentīgu iespēju, taču no tālās un pustālās distances bija pa dažiem pusmomentiņiem. Lai arī pašu sniegums ne visai pārliecinošs, īrus no saviem vārtiem BATE noturēja drošā attālumā, un spēle noslēdzās bez vārtu guvumiem - 0:0. Kaspars Dubra laukumā pavadīja visu maču un aizvadīja stabilas 90 minūtes labā līmenī.

Līdz ar to uz trešo kvalifikācijas turnīra kārtu tika Dubras pārstāvētā BATE, kam nākamajā kārtā būs jāspēlē pret Ungārijas čempioni "Videoton", kas tikai pagarinājumā spēja gūt vārtus savā laukumā, izcīnot neizšķirtu un divu spēļu summā uzveicot Velsas čempiones TNS ar 2:1.

Horvātijas čempione "Dinamo" pēc neizteiksmīgā neizšķirta savā laukumā (1:1) pret Luksemburgas "Fola Esch" viesos parādīja pārliecinošu sniegumu, izcīnot panākumu ar 3:0 un iesoļojot trešajā kārtā bez lielām problēmām.

UEFA Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārta, atbildes spēles (22. jūlijs)

SpēleRezultātsSummā
Astana - Maribor3:1 (2:1)3:2
Fola Esch - Dinamo Zagreb0:3 (0:2)1:4
Steaua - Trenčin2:3 (0:2)4:3
Videoton - The New Saints1:1 (0:0)2:1
Rudar - Qarabag0:1 (0:0)0:1
Lech - Sarajevo1:0 (1:0)3:0
Dundalk - BATE0:0 (0:0)1:2
Stjarnan - Celtic

     [+] [-]

, 2015-07-23 00:12, pirms 9 gadiem
Cepuri nost islandiešiem par intriģējošo spēles sākumu, bet tas bija viss uz ko viņi bija spējīgi! Pārliecinoša uzvara! Nākošajā kārtā Celtic pret Qarabag.

Ļoti patika kā kameras piefiksēja vienu skatītāju, kurš aiz žoga kokā bija paslēpies Bet ko var gribēt ja stadionā tik 1000 vietas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-23 00:24, pirms 9 gadiem
Tvumasi FTW!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 00:56, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: Ielika izšķirošo golu
Astanas sastāvā ir arī Postnikovs, kas spēlējis Ventspili
Kazahstānas klubu futbols ar naudas pieplūdi sāk izrāvienu
Jau šogad ir ļoti reāli iekļūt grupu turnīrā
Arī Rohers Kanjass ir spēlējis Latvijā Colombia - R. Cañas - Profile with news, career...

  -4 [+] [-]

, 2015-07-23 02:00, pirms 9 gadiem
Nu paklausieties loti cien. Andrej Silin,ka Jus varat sava raksta nepareizi uzrakstit pilsetas vardu,nav Irija tadas DANDOLKAS,bet gan DUNDALKA,ja jau komandas nosaukumu rakstat pareizi,pilsetu ari ludzu izlabojiet!!!!

  -2 [+] [-]

, 2015-07-23 11:10, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: Ielika izšķirošo golu
Astanas sastāvā ir arī Postnikovs, kas spēlējis Ventspili
Kazahstānas klubu futbols ar naudas pieplūdi sāk izrāvienu
Jau šogad ir ļoti reāli iekļūt grupu turnīrā
kāpēc Tu man stāsti to, ko es zinu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja