Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Skonto" Horvātijā viesosies pie "Hajduk"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Skonto" Horvātijā viesosies pie "Hajduk"
Alans Siņeļņikovs ar partneriem
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Šovakar "Liepājas metalurgs" un "Skonto" aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 2. kārtas pirmos mačus. Liepājnieki savās mājās plkst. 18:00 uzņems Varšavas "Legia", bet rīdzinieki plkst. 21:30 Horvātijas pilsētā Splitā tiksies ar vietējo "Hajduk".

"Metalurgs" centīsies pārsteigt poļus

"Metalurgs" Eiropas līgas ceļojumu šosezon sāka no kvalifikācijas 1. kārtas, kurā bez sarežģījumiem tika galā ar Sanmarīno komandu "La Fiorita". Izbraukumā gūta uzvara ar 2:0, bet savā laukumā uzvarēts ar 4:0. Ja 1. kārtā kurzemnieki bija sava pāra favorīti, tad 2. kārtā tā vairs nebūs, jo pretī nāk komanda ar lielām tradīcijām un iespaidīgu sasniegumu vēsturi – Varšavas "Legia".

"Legia" astoņas reizes uzvarējusi Polijas Ekstraklasē jeb augstākajā līgā, pēdējo reizi pie zelta tiekot 2006. gadā. Pēdējos divos gados Varšavas komanda izcīnīja 3. vietu. "Legia" ir pašreizējā savas valsts kausa ieguvēja, šo trofeju izcīnot 15. reizi (rekords). Uz Eiropas skatuves divreiz sasniegti pusfināli – 1970. gadā Čempionu kausā (tagad Čempionu līga), bet 1991. gadā Kausu ieguvēju kausā – turnīrā, kas vairs neeksistē. Pagājušajā sezonā "Legia" Eiropas līgā iekļuva 1/16 finālā, kur piekāpās Lisabonas "Sporting" – 2:2 un 0:1.

Varšavas komandas sastāvu pārsvarā veido vietējie futbolisti, taču ir arī daži spēcīgi ārzemnieki, no kuriem vislabāk zināmais ir serbu uzbrucējs Daniels Ļuboja, kurš izspēlējies gan Francijā, gan Vācijas Bundeslīgā. Tiesa, šobrīd 33 gadus vecais uzbrucējs ir savainots. Izceļams arī Ļubojas tautietis Miroslavs Radovičs, 28 gadus vecs pussargs, kurš šajā komandā spēlē jau no 2006. gada. "Legia" aizsardzības balsts ir 36 gadus vecais Mihals Ževļakovs, kuram ir vairāk nekā 100 spēļu Polijas izlasē.

Poļi apzinās, ka ir favorīti un to arī neslēpj. Tiesa, "Legia" piesardzību varētu radīt tas, ka komandai šī būs pirmā oficiālā spēle šajā sezonā, līdz šim nospēlētas vairākas pārbaudes spēles. "Legia" galvenais treneris Janis Urbans runā skaidru valodu: "Teorētiski "Liepājas metalurgs" ir daudz vājāka komanda par mūsējo. Mēs esam izteikti pāra favorīti. Tiesa, dažādi piemēri rāda, ka mēdz notikt sensācijas. Mūsu pretiniekiem šobrīd rit sezona, bet mums tā būs pirmā oficiālā spēle sezonā. Nespējam iztēloties, ka varētu šo kārtu nepārvarēt. Respektēsim pretinieku, cīņasspars un apņēmība būs vajadzīgajā līmenī. Visam jābūt labi. Pirms tam speciāli šī dueļa sakarā aizvadījām pārbaudes spēli ar līdzīga stila pretinieci Paņevežas "Ekranas"."

Liepājnieku treneris Dmitrijs Kalašņikovs Kalašņikovs spēli ar "Legia" nosauca ne tikai par smagu pārbaudījumu pret spēcīgu oponentu, bet arī par futbola svētkiem, jo nemaz tik bieži Liepājā spēlēt ar tāda līmeņa komandām neizdodas. Pie tam arī skatītāju tribīnēs būs ļoti daudz, kas sezonas gaitā ir retums.

"Metalurgam" slimības dēļ šodien nevarēs palīdzēt pieredzējušais pussargs Andrejs Prohorenkovs. Vidējā līnijā nav skaidrs bijušā kapteiņa Toma Tamošauska statuss. Viņš varētu palikt rezervē, vietu sastāvā atdodot jaunajam Iļjam Šadčinam. Domājams, ka liepājnieki spēlēs ar izteiktu aizsardzības shēmu un izmantos tikai vienu uzbrucēju. Mačs Liepājā sāksies plkst. 18:00, to tiešraidē varēs redzēt Sportacentrs.com.

Iespējamais "Metalurga" sākumsastāvs
Doroševs – Surņins, Kļava, Bagužis, Mežs, Mihadjuks – Soloņicins, Savaļnieks, Šadčins, Afanasjevs – Kamešs

"Skonto" pārbaudījums karstajā Splitā

Plkst. 21:30 savu pirmo šī sezonas maču Eirokausos aizvadīs Latvijas kausa ieguvēja Rīgas "Skonto", kuru gaida nopietns pārbaudījums Splitā, kur rīdzinieki spēkosies ar Horvātijas pagājušās sezonas otro spēcīgāko komandu "Hajduk". Sudrabu pašmāju čempionātā "Hajduk" izcīnījuši pēdējos četros gados, bet par čempioni pēdējo no sešām reizēm Splitas komanda kļuva 2005. gadā.

Eiropā labākie rezultāti ir UEFA kausa pusfināls 1984. gadā. Pusfināls sasniegts arī Kausu ieguvēju kausā 1973. gadā, bet Eiropas visprestižākajā turnīrā Čempionu līgā 1995. gadā nokļūts līdz ceturtdaļfinālam, kurā zaudēts Amsterdamas "Ajax" – 0:0, 0:3. Pagājušajā sezonā Eiropas līgā zaudēts kvalifikācijas 3. kārtā, divreiz ar 0:1 zaudējot "Stoke".

Klubā, kurā karjeru savulaik sākuši tādi labi zināmi horvātu futbolisti kā Darijo Srna, Stipe Pletikosa, Slavens Biličs, Igors Štimacs, Roberts Jarni, Igors Tudors u.c., šobrīd, tāpat kā "Skonto" uzsvaru liek uz vietējiem jauniešiem, kuriem ir iespējas augt slavenajā "Hajduk" akadēmijā.

Kamēr "Skonto" sezona jau rit pilnā sparā, "Hajduk" tikai šodien aizvadīs pirmo oficiālo spēli jaunajā sezonā. Mačs notiks 35 000 skatītāju uzņemt spējīgajā "Stadion Poljud". Papildus sarežģījumus "skontiešiem" radīs ne vien "karstie" Horvātijas fani, bet arī vārda tiešajā nozīmē karstie laika apstākļi. Spēlei karstumā rīdzinieki gatavojas īpaši.

"Hajduk" bez šaubām spēlēs tikai uz uzvaru. Splitas komandas galvenais treneris Mišo Krstiševičs atzina, ka par 2-3 vietām sastāvā vēl nav drošs: "Man vēl ir nelielas šaubas par sastāvu, jo ir 8-9 spēlētāji, par kuru iziešanu laukumā nešaubos. Mēs esam redzējuši 6-7 "Skonto" spēles. 18 čempionāta spēlēs viņi ir ielaiduši tikai 13 vārtus. Šī komanda var spēlēt aizsardzībā ar visiem 11 spēlētājiem savā laukuma pusē. "Skonto" ir tehniskā izpildījumā problēmas, ko tā spēj kompensēt ar sīkstumu."

Tāpat kā "Skonto", arī "Hajduk" ir vēlmes sastāva papildināšanā (konkrēti vārtsargs un uzbrucējs), taču to neļauj darīt ierobežotās finanses. Krstiševičs atklāja, ka komanda šodien savus skatītājus centīsies iepriecināt ar uzbrūkošu futbolu, bet no kļūdām, kas jaunai komandai var gadīties, viņš nebaidās.

"Skonto" Horvātijā bez jebkādiem pārsteigumiem spēlēs no aizsardzības, cenšoties izmantot pretuzbrukumus. Tiesa, rīdzinieku sastāvā gaidāms viens pārsteigums vidējā līnijā, kur Sergija Šmatovaļenko vietu varētu ieņemt līdz šim pārsvarā aizsardzībā spēlējušais Adils Ibragimovs, kurš centra pussargu pāri veidos ar Aleksandru Fertovu. Ibragimova ielikšana šajā pozīcijā skaidrojama ar viņa spēju iedot labākas piespēles un kvalitatīvāk pieturēt bumbu. Citu pārsteigumu, visticamāk, nebūs. Spēle tiešraidē būs redzama internetā.

Iespējamais "Skonto" sākumsastāvs
Māliņš – Gjorgijevskis, Savčenkovs, Maksimenko, Amirhanovs – Rioss, Ibragimovs, Fertovs, Siņeļņikovs – Blanks, Labuks

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
hajduk.hr • Službena web stranica HNK...

1 2 3 96 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-07-19 10:54, pirms 12 gadiem
Jā, par Latvijas klubiem, tikai rezultāts ir prognozējams jau tagad. 1-4 Liepājai un 0-3 Skonto, un uz atbildes spēli braucam kā tūristi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: skotijs

  +5 [+] [-]

, 2012-07-19 11:12, pirms 12 gadiem
Liepājas centrā dzērienu veikalam visi stikli izdauzīti!!! Trīs reizes var minēt, kas pastrādājis....?!?!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-19 11:14, pirms 12 gadiem
skotijs rakstīja: Domāju, ka LM:Legia 0:2, Skonto:Hajduk 0:0. Ceru, protams, ka abiem klubiem veiksies labi!
Skonto neizšķirtu lieku tādēļ, ka zinot, ka Pahars spēlēs no dziļas aizsardzības; pēdējās spēlēs Skonto darbojās saskaņoti un precīzi.
skonta spēlē izbraukumā!
Bet par tavu komentu tikais var

  +8 [+] [-]

, 2012-07-19 11:32, pirms 12 gadiem
Maitas visus sturus jau piezimejuši ar saviem uzrakstiem, aplimejuši ar savām uzlīmēm. pulkstens 11.30 jau sadzērušies staigā un bļaustās, spridzina kkadas petardes. Bāzējas viņi Liepājā pie stadiona Dināmo. Ja pēc spēles vai stadionā taisīs bardaku un lauzīs inventāru, tad dzirdēju, ka ir jau dzeki kas visām mašīnām riepas pārdurs, sāksies bardaks, bet tiem Poļu salašnām viegli neies.

     [+] [-]

, 2012-07-19 11:36, pirms 12 gadiem
wrigley rakstīja: Maitas visus sturus jau piezimejuši ar saviem uzrakstiem, aplimejuši ar savām uzlīmēm. pulkstens 11.30 jau sadzērušies staigā un bļaustās, spridzina kkadas petardes. Bāzējas viņi Liepājā pie stadiona Dināmo. Ja pēc spēles vai stadionā taisīs bardaku un lauzīs inventāru, tad dzirdēju, ka ir jau dzeki kas visām mašīnām riepas pārdurs, sāksies bardaks, bet tiem Poļu salašnām viegli neies.
Tie ir tie "miermīlīgie" poļu fani? Paštaisnais Ivars (Namejs999) varētu aiziet pastaigāties un aizrādīt, ka viņa pilsētā tā nav labi darīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-19 11:45, pirms 12 gadiem
Aladeen rakstīja: kuram tieši veikalam? o_0
Pasta ielā, pretī veikalam "Melodija"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-19 11:57, pirms 12 gadiem
wrigley rakstīja: tad dzirdēju, ka ir jau dzeki kas visām mašīnām riepas pārdurs, sāksies bardaks, bet tiem Poļu salašnām viegli neies.

  -3 [+] [-]

, 2012-07-19 11:57, pirms 12 gadiem
Kāpēc LTV7 nevar pārraidīt spēli? Ne visiem tajā brīdī ir pieejam internets
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-19 12:16, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: internets ir pieejams jebkura bridi,ja vispar vins tev ir ja vien nemaki aizdzit no kompja bernus,sievas,masas,bralius futbola laika man,pienemsim,ir otradi,LTV7 nav pieejams,tapec ka neesmu LV
Nu nesanāk katru dienu sēdēt pie datora Tāpēc šodien būtu bijis tiešī laikā LTV7, bet nu ja nerāda, tad jau neko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-19 12:24, pirms 12 gadiem
SC komandai, kura translēs no Daugavas stadiona arī būs "jautri", jo cik zinu viņu darba vietas atrodas tieši pa vidu tai tribīnei, kura visa būs atdota 1000 poļu "līdzjutējiem".......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-19 12:34, pirms 12 gadiem
Aladeen rakstīja: Nesteidzies ar prognozēm.. pat Barselona kādreiz zaudē pastarīšiem...
Pat tie pastarīši mūsu Skontas sasistu lupatās!

  +6 [+] [-]

, 2012-07-19 12:38, pirms 12 gadiem
sc nevar filmeet no otras puses, no galvenaas tribiines ? savadaak nevarees redzeet visu kraashnjumu !!
LM shodien laikam iekasaasees no bileteem tik, cik pa 3 gadiem !

  +2 [+] [-]

, 2012-07-19 12:45, pirms 12 gadiem
"Drošsirdīkākie" LM līdzjutēji jau vietējos portālos sāk piedāvāt savas biļetes uz spēli

     [+] [-]

, 2012-07-19 12:45, pirms 12 gadiem
tas kas izsita veikalam sedeja policijas mashinaa

  +2 [+] [-]

, 2012-07-19 12:47, pirms 12 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2012-07-19 12:54, pirms 12 gadiem
alexs rakstīja: sc nevar filmeet no otras puses, no galvenaas tribiines ? savadaak nevarees redzeet visu kraashnjumu !!
LM shodien laikam iekasaasees no bileteem tik, cik pa 3 gadiem !
tad, kad kamerai pazudīs bilde, zini, ka poļi ir iesildījušies
un jā, kas gan latviešiem var būt pret poļu līdzjutējiem? EČ laikā pret krieviem, poļi skaitījas bezmaz tuvākie draugi un sabiedrotie. Nu tad lūk, sagaidat čomus ciemos ... veiksmi Liepājā... ka nesanāk ka :
pilsētā kurā piedzimst vējš, telefonisti stabos sēž ... un apakšā stāv poļu fani....
veiksmi un izturību liepājniekiem....

     [+] [-]

, 2012-07-19 12:57, pirms 12 gadiem
jurka78 rakstīja: "Drošsirdīkākie" LM līdzjutēji jau vietējos portālos sāk piedāvāt savas biļetes uz spēli
Tad jau varēja pa karostu vietējiem gopņikiem pa velti atdot, lai jau vismaz viņi vajadzības gadījumā aizstāv pilsētas godu
Kā izskatās, būs šodien kāds vietējais uz spēli aizgājis

     [+] [-]

, 2012-07-19 13:22, pirms 12 gadiem
No twittera:
Gunta Sloga: Apķēpājuši pamatni piemineklim jūrā pazudušajiem, Liepājas policija solīja pastiprināti patrulēt, nevienu policistu neesmu redzējusi.

Paziņa ziņo: draugs saucis pašvaldībniekus, jo poļi situši durvis, appūtuši sienas. Policija: viņi ir 2000, mēs neko nevaram izdarīt.

Juris Šleiers ‏:
Poļu huligānu vizīte ir savdabīgs tests tam vai Latvijas futbola ultras spēj apvienoties.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-19 13:38, pirms 12 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: No twittera:
Gunta Sloga: Apķēpājuši pamatni piemineklim jūrā pazudušajiem, Liepājas policija solīja pastiprināti patrulēt, nevienu policistu neesmu redzējusi.

Paziņa ziņo: draugs saucis pašvaldībniekus, jo poļi situši durvis, appūtuši sienas. Policija: viņi ir 2000, mēs neko nevaram izdarīt.

Juris Šleiers ‏:
Poļu huligānu vizīte ir savdabīgs tests tam vai Latvijas futbola ultras spēj apvienoties.
Pļā, es tikai nesaprotu, kapēc no Rīgas nevarēja pieaicināt palīgā specvienības un poličus, lai kārtīgi atdauza tiem poļu urlām vēlmi demolēt un taisīt nekārtības – tas taču sen zināms, ka kur poļu urlas, tur nekārtības, kaut vai Polijas izlases spēles Lietuvā video Youtube varēja Liepājas vadība paskatīties, lai saprastu, ka vajag mobilizēt visus rajona kārtībniekus un vēl aicināt palīgā no Rīgas...
Kad būs kāds līķis un vēļ 100 cilvēki slimnīcā+ izdemolēta Liepāja, tad visi varēs plātīt rokā° un meklēt vainīgos...
1 2 3 96 komentāri