Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Sākot ar 2015.gadu, Eiropas līgas uzvarētāja kvalificēsies Čempionu līgai

Agris Suveizda

Sākot ar 2015.gadu, Eiropas līgas uzvarētāja kvalificēsies Čempionu līgai
Londonas "Chelsea" ar Eiropas līgas trofeju
Foto: AFP/Scanpix

UEFA šodien Londonā notiekošajā kongresā apstiprināja, ka turpmāk UEFA Eiropas līgas uzvarētāja automātiski iekļūs UEFA Čempionu līgā. Pirmā sezona, kad uzvarētāja tiks pie ceļazīmes, būs 2014./15.g.

UEFA prezidents Mišels Platinī jau ilgu laiku mēģina Eiropas klubu otro spēcīgāko starptautisko turnīru padarīt pievilcīgāku gan līdzjutējiem, gan arī pašiem klubiem. Pirms vairākiem gadiem UEFA kauss tika pārvērsts UEFA Eiropas līgā, tika mainīta arī Eirokausu kvalifikācijas izspēles kārtība, tomēr turnīra prestižs nelielā balvu fonda dēļ joprojām bija diezgan zems.

Daudzi spēcīgāko līgu klubi Eiropas līgā nekautrējās spēlēt ar krietni novājinātiem sastāviem, jo cīņa par trešo vai ceturto vietu pašmāju čempionātos un attiecīgi cīņa par iekļūšanu Čempionu līgā finansiāli bija krietni izdevīgāka nekā cīnīties par augstām vietām Eiropas līgā, kur pat uzvarētāja saņem mazāku vai līdzīgu summu kā Čempionu līgas grupu turnīra dalībniece.

Nu tas varētu mainīties, jo šodien UEFA kongresā tika apstiprināts jauninājums, par kuru tika baumots jau kādu laiku. Proti, sākot ar 2014./15g. sezonu, UEFA Eiropas līgas uzvarētāja tiks pie automātiskas ceļazīmes uz UEFA Čempionu līgu. "Mums ir kaut kas jādara, lai uzlabotu Eiropas līgu, un viens ceļš ir sportiskais stimuls no Eiropas līgas kvalificēties Čempionu līgai. Jaunais cikls sāksies 2015.gadā," sacīja UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno.

Kopš UEFA Eiropas līgas ieviešanas, par tās čempionu divreiz ir kļuvis Spānijas klubs Madrides "Atletico", bet pa reizei līgā ir triumfējis "Porto" un Londonas "Chelsea". Vakar UEFA Izpildkomiteja apstiprināja, ka 2014./15.g. sezonas Čempionu līgas fināls notiks Berlīnes olimpiskajā stadionā, savukārt Eiropas līgas fināls viesosies Varšavas Nacionālajā stadionā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-05-24 14:08, pirms 11 gadiem
Pareizs lēmums, tas palielinās EL spēlējošo komandu motivāciju.

     [+] [-]

, 2013-05-24 14:38, pirms 11 gadiem
Sen jau vaidzēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-24 15:45, pirms 11 gadiem
Piekrītu par motivāciju. kruti, ka EL fināls būs ne visai tālu - gandrīz tepat kaimiņos

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 15:49, pirms 11 gadiem
Kas notiek, ja piemeram uzvar komanda no kadas Ligas, bet ta ir arpus sava valsts cempionata CL kvalifikacijas? Vai beidzot ir iespeja, ka no EPL varētu spēlēt 5 komandas vai Spanijas u.t.t. ?

     [+] [-]

, 2013-05-24 16:57, pirms 11 gadiem
Iedomājaties situāciju, ja Eiropas un ČL līgās uzvar piemēram Anglijas klubi un tie pašmāju čempī ir ārpus ČL kvalifikācijas, sanāk pirmās divās godalgas kvalificēsies un kāda bēda 3,4 vietai.

     [+] [-]

, 2013-05-24 17:00, pirms 11 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Kas notiek, ja piemeram uzvar komanda no kadas Ligas, bet ta ir arpus sava valsts cempionata CL kvalifikacijas? Vai beidzot ir iespeja, ka no EPL varētu spēlēt 5 komandas vai Spanijas u.t.t. ?
Katrai valstij pēc reitinga ir dotas komandu skaits ČL, attiecīgi Anglijai 4. vietas ČL un tādā gadijumā pirmās trīs kvalificēsies, ja kāda iegūs Eiropas vai ČL kausu.

     [+] [-]

, 2013-05-24 17:30, pirms 11 gadiem
Bet par to iet runa, ka tur vajadzetu būt neatkarigi, ja ie kvai 6komandām jaspēle