Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

EL: ''Koln'' bez Rudņeva sāk labi, bet tomēr kapitulē pret ''Arsenal''

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

EL: ''Koln'' bez Rudņeva sāk labi, bet tomēr kapitulē pret ''Arsenal''
Aleksī Sančess izcili guva sezonas pirmos vārtus

Foto: imago/DeFodi/Scanpix

UEFA Eiropas līgas vēlajos mačos varēja novērot pamatīgu ''Koln'' fanu atbalstu Londonā, kas varbūt palīdzēja pirmajā puslaikā (1:0), tomēr beigās vācieši palika bez punktiem (1:3). Tikmēr lielisku sniegumu parādīja ''Vitesse'', kas divreiz pārņēma vadību pret ''Lazio''. Tas gan neatmaksājās, un itāliešu klubs beigās tomēr svinēja uzvaru (3:2). Savukārt Sanktpēterburgas ''Zenit'' izbraukumā sagrāva citu debitanti ''Vadur'' (5:0).

Artjoma Rudņeva ''Koln'' fani izraisīja lielas nekārtības pie ''Arsenal'' stadiona. Ķelnes vienība Eiropā atgriezās pēc 25 gadu pārtraukuma. Kā saprotams, to redzēt vēlējās pēc iespējas vairāk cilvēki, kas nozīmēja, ka pie ''Emirates'' stadiona ieradās pāri desmit tūkstoš vairāk ''Koln'' atbalstītāju nekā sākumā tika plānots. Tā dēļ mačs tika atlikts par vienu stundu vēlāk.

Jau spēles devītajā minūtē rezultāts tika atklāts, kad viesu uzbrucējs Džons Kordoba pamanīja ''Arsenal'' vārtsargu Davidu Ospinu skrienam atpakaļ uz saviem vārtiem un sita viņam pāri no lielas distances - 0:1. Londonieši pārliecinoši kontrolēja bumbu, bet pirmajā puslaikā tas nepalīdzēja. Savukārt drīz pēc pārtraukuma no salīdzinoši asa leņķa vārtos trieca lieliskais vasaras pirkums Saeds Kolašinacs - 1:1. 67. minūtē, šķietami sacenšoties ar Kordobu par vakara skaistākajiem vārtiem Eiropas līgā, Aleksī Sančess fantastiski iegrieza bumbu vārtu devītniekā - 2:1. Mača beigās ''Arsenal'' izdevās palielināt pārsvaru, kad pēc vājas ''Koln'' spēles aizsardzībā Ektors Beljerins pirmais tika pie bumbas un sita precīzi - 3:1.

Salīdzinoši sarežģītu uzvaru Nīderlandē izcīnīja ''Lazio'' (3:2), kas divreiz nonāca iedzinējos pret debitanti ''Vitesse''. Holandieši arī uzvarēja pirmo puslaiku 1:0, vārtus gūstot Timam Matavsam, kad viņu vārtu priekšā 33. minūtē ar izcilu centrējumu atrada jaunais kosovietis Milots Rašika. Uzreiz pēc pārtraukuma ''Lazio'' izdevās izlīdzināt rezultātu, ar precīzu šāvienu izceļoties Marko Parolo, bet prieki bija īsi, jo itāliešu klubs tikai sešas minūtes vēlāk nonāca atpakaļ iedzinējos, kad Rašikam padevās vēl viens teicams centrējums - 2:1. Pēc tā gan viss priekš ''Vitesse'' gāja tikai uz leju, jo divas skaistas izspēles un divi neatvairāmi sitieni palīdzēja ''Lazio'' pārņemt vadību - 2:3.

Paralēli graujošu uzvaru Beļģijā izcīnīja ''Nice'' (5:1), kam šī bija pirmā starptautiska finālturnīra spēle. ''Zulte Waregem'' kapitulēja divreiz pirmajās 20 minūtēs, kad Francijas vienībā rezultatīvi sezonu sākušais Alasāns Pleā bija neapturams pretī vārtiem. Piektos un pēdējos guva futbola pasaulē plaši zināmais Mario Balotelī.

Savukārt neveiksmīgu debiju Eiropā piedzīvoja Maķedonijas klubs ''Vardar'', kas savā laukumā tika sagrauta pret ''Zenit'' (0:5). Krievijas Premjerlīgas pagājušās sezonas bronzas ieguvēja jau pirmajā puslaikā sasita trīs vārtus. Pirmo divu autors ir kādreizējais Krievijas zelta puisēns Aleksandrs Kokorins, kurš abās reizēs sita ar galvu. Jāpiemin, ka viņam bija iespēja 39. minūtē noslēgt savu hat-trick, bet, atrodoties pretī vārtsargam, izvēlējās skaisti piespēlēt Artjemam Dzjubam, kurš bija precīzs.

Arī otrajā L grupas spēlē varēja novērot sagrāvi, ''Real Sociedad'' savā laukumā neatstāja nekādas cerības norvēģu ''Rosenborg'' (4:0), arī trīs iesitot jau pirmajā puslaikā. Jāpiemin, ka ar diviem vārtiem izcēlās Madrides ''Real'' akadēmijas audzēknis aizsargs Diego Ljorente, kurš vienā spēlē tik rezultatīvs vēl nekad nebija bijis.

Tikmēr Vācijā starp divām lielvalstu komandām Berlīnes ''Hertha'' un Bilbao ''Athletic'' vārtus nevarēja redzēt (0:0). Tas ļāvis ''Ostersunds'' vismaz šo kārtu noslēgt kā pirmajai vietai grupā. Zviedrijas klubs ar 2:0 Šveicē uzveica ''Zorya Luhansk''. Jāpiemin, ka ''Ostersunds'' nebija nekādas Eiropas vēstures pirms šīs sezonas, jo klubs tikai 2016. gadā debitēja valsts Augstākajā divīzijā.

Andra Treimaņa tiesātajā mačā starp mājiniekiem Rumānijas FCSB un Čehijas ''Viktoria Plzen'' sākumā svilpa šaubīgu pendeli uz viesu vārtiem. FCSB to izmantoja un pēc tam palielināja pārsvaru līdz trīs (3:0). Tikmēr Marseļas ''Olympique'' minimāli savā laukumā uzveica Turcijas ''Konyaspor'' (1:0).

UEFA Eiropas līgas grupu turnīra 1. spēļu kārta (14. septembris)

SpēleRez./Laiks
Apollon Limassol (Kipra) - Olympique Lyon (Francija)1:1
Atalanta (Itālija) - Everton (Anglija)3:0
Austria Vienna (Austrija) - AC Milan (Itālija)1:5
İstanbul Başakşehir (Turcija) - Ludogorets Razgrad (Bulgārija)0:0
Dynamo Kyiv (Ukraina) - Skënderbeu Korçë (Albānija)3:1
FC Copenhagen (Dānija) - Lokomotiv Moscow (Krievija)0:0
Hoffenheim (Vācija) - Braga (Portugāle)1:2
Rijeka (Horvātija) - AEK Athens (Grieķija)1:2
Slavia Prague (Čehija) - Maccabi Tel Aviv (Izraēla)1:0
Villarreal (Spānija) - FC Astana (Kazahstāna)3:1
Young Boys (Šveice) - Partizan (Serbija)1:1
Fastav Zlín (Čehija) - Sheriff Tiraspol (Moldova)0:0
Arsenal (Anglija) - 1. FC Köln (Vācija)3:1
Steaua București (Rumānija) - Viktoria Plzeň (Čehija)3:0
Crvena Zvezda (Serbija) - BATE Barysaw (Baltkrievija)1:1
Zorya Luhansk (Ukraina) - Östersunds FK (Zviedrija)0:2
Vitória de Guimarães (Portugāle) - Red Bull Salzburg (Austrija)1:1
Hapoel Be'er Sheva (Izraēla) - Lugano (Šveice)2:1
Hertha Berlin (Vācija) - Athletic Bilbao (Spānija)0:0
Olympique Marseille (Francija) - Konyaspor (Turcija)1:0
Real Sociedad (Spānija) - Rosenborg (Norvēģija)4:0
Vardar Skopje (Maķedonija) - Zenit St. Petersburg (Krievija)0:5
Vitesse (Nīderlande) - Lazio (Itālija)2:3
Zulte Waregem (Beļģija) - Nice (Francija)1:5

  -1 [+] [-]

, 2017-09-15 00:43, pirms 7 gadiem
Brīnos, ka treimanim vēl ļauj tiesāt.

     [+] [-]

, 2017-09-15 01:19, pirms 7 gadiem
Divi dažādi puslaiki

  +1 [+] [-]

, 2017-09-15 01:21, pirms 7 gadiem
Milāna savu Eiropā vēl tikai teiks

     [+] [-]

, 2017-09-15 21:07, pirms 7 gadiem
M8archa, 00:43, pirms 20 stundām, ignorēt, atbildēt
Brīnos, ka treimanim vēl ļauj tiesāt.

Aiz brīnumiem bikses pieliki?