Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Borussia" izstājas, 1/4 finālā pārliecinoši iesoļo gan "Arsenal", gan "Atletico"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Borussia" izstājas, 1/4 finālā pārliecinoši iesoļo gan "Arsenal", gan "Atletico"
Dans Aksels Zagadū
Foto: EPA/Scanpix

UEFA Eiropas līgā noskaidrotas visas ceturtdaļfinālistes. Vācijas Bundeslīgas flagmanis Dortmundes "Borussia" nespēja gūt vārtus un bija spiests izstāties no cīņas. Nākamo kārtu nesasniedza arī "Lyon", kamēr cīņu par kausu turpina Londonas "Arsenal" un Madrides "Atletico".

Londonas "Arsenal" platu soli nākamās kārtas virzienā spēra jau pirmā mača laikā, viesos "AC Milan" pieveicot ar 2:0. Lai gan laukuma saimnieki nonāca iedzinējos, vien četras minūtes vēlāk precīzs bija Denijs Velbeks, atjaunojot pārsvaru. Otrajā puslaikā to palielināja Granits Džaka, bet punktu pielika pats Velbeks, kurš panāca 3:1, bet divu maču summā "Arsenal" svinēja uzvaru ar 5:1.

Ļoti dramatiski notikumi risinājās duelī starp Plzeņas "Vitoria" un Lisabonas "Sporting". Čehijas komanda no izbraukuma pārveda divu vārtu deficītu, taču 64. minūtē Mareks Bakošs no vārtu priekšas izcēlās otro reizi mačā un panāca izlīdzinājumu (2:2). "Sporting" uzvaru divu spēļu summā varēja atnest Bass Dosts, tomēr viņam jau kompensācijas laikā neizdevās realizēt pendeli. Divu spēļu summā uzvarētājs tika noskaidrots papildlaikā, un veiksme tomēr uzsmaidīja Lisabonas komandai – Rodrigo Batalja guva vārtus ar galvu pēc stūra sitiena. Tādējādi divu spēļu summā rezultāts bija 3:2.

Neskatoties uz izbraukumā gūtajiem diviem vārtiem un izcīnīto neizšķirtu, nākamo kārtu neizdevās sasniegt Kijevas "Dynamo", kas savā laukumā ar 0:2 atzina Romas "Lazio" pārākumu. Viesi abus vārtus guva pēc stūra sitieniem – vispirms ar galvu precīzs bija balsta pussargs Lukass Leiva, bet spēles beigās pārsvaru dubultoja centra aizsargs Stefans de Vreis, kurš pie vārtiem pielika kāju.

Vispārliecinošāko uzvaru guva Madrides "Atletico", kas divu spēļu summā ar 8:1 sagrāva Maskavas "Lokomotiv". Šodien viesos izdevās pretinieku vārtos iesist piecas bumbas, un ar diviem rezultatīviem trāpījumiem atzīmējās Fernando Toress. Spāņi pa vārtiem sita trīsreiz biežāk un kontrolēja spēles gaitu, lai gan mājās bija uzvarējuši ar 3:0.

Tikmēr no turnīra izstājās Dortmundes "Borussia", kurai liktenīgs izrādījās mājās piedzīvotais zaudējums. Ar 1:2 tika atzīts Zalcburgas "Red Bull" pārākums, bet atbildes duelī sasmelt izlieto neizdevās – spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Turklāt "Borussia" nepiederēja liels pārsvars, izdarot tikai vienu sitienu pa vārtiem vairāk nekā pretinieki.

UEFA Eiropas līgas 1/8 fināli

Spēle1.sp.2.sp.
Atletico – Lokomotiv3:05:1
Lazio – Dynamo K2:22:0
Leipzig – Zenit2:11:1
Marseille – Athletic3:12:1
Sporting – Viktoria2:01:2
Milan – Arsenal0:23:1
CSKA – Lyon0:13:2
Borussia D – Salzburgg1:20:0

  +2 [+] [-]

, 2018-03-16 00:07, pirms 6 gadiem
baac,ka CSKA izdevaas izbraukumaa Lyonu paarspeet,man neliels shoks, finaals paliek bez maajiniekiem

     [+] [-]

, 2018-03-16 00:15, pirms 6 gadiem
Ja Atletico uzvar Eiropas līgā, tad sanāk ,ka Spānijas līgas piektā labākā komanda tiek
ČL nākamsezon?

     [+] [-]

, 2018-03-16 00:26, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Ja Atletico uzvar Eiropas līgā, tad sanāk ,ka Spānijas līgas piektā labākā komanda tiek
ČL nākamsezon?
Nē, bet Spānija var dabūt 5 komandas nākošās sezonas ČL, ja Sevilja uzvarēs šosezon ČL, bet La Ligā neiekļūs top 4.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-03-16 01:31, pirms 6 gadiem
Krievu čempionāta līderi gan smagi pagrūda spāņiem

  +1 [+] [-]

, 2018-03-16 06:51, pirms 6 gadiem
Milāna vakar uzvarēja 3:1????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja