Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Rosina pārskatīt Čempionu līgas formātu, Superlīgas ideju atliek malā

Rolands Eliņš

Rosina pārskatīt Čempionu līgas formātu, Superlīgas ideju atliek malā
Umberto Gandīni
Foto: AP/Scanpix

Eiropas klubu asociācija (ECA) Parīzē aizvadījusi savu 16. asambleju, kurā diskutēts par Eiropas futbola sistēmu un pieņemts lēmums nākamo 6-9 mēnešu laikā piedāvāt konkrētus ierosinājumus pārmaiņām. Savukārt ideja par atsevišķas Superlīgas izveidi nav guvusi atbalstu, un ECA pārstāvji pagaidām par to izsakās visai piesardzīgi, norādot, ka nekādi priekšdarbi šobrīd netiek veikti.

ECA priekšsēdētājs Karls Haincs Rumenige pirms mēneša bija publiski izteicis iespēju rīkot turnīru, kurā piedalītos 20 komandas no piecām Eiropas spēcīgākajām līgām – Anglijas, Spānijas, Vācijas, Francijas un Itālijas. Rumenige Vācijas medijiem bija norādījis, ka šādas Superlīgas tapšana nav izslēgts variants un tās organizēšanu varētu uzņemties gan UEFA, gan kāda privāta organizācija. Superlīgas ideja gan bija pavīdējusi arī vairākus gadus iepriekš, taču toreiz tieši ECA un Rumenige noliedza šāda turnīra nepieciešamību, savukārt janvārī Minhenes "Bayern" izpildirektors jau piedāvāja Superlīgas potenciālās aprises.

Pēc šodien notikušās ECA sanāksmes tomēr tika paziņots, ka pagaidām asociācijas plānos nav šādas līgas izveide un ECA neplāno mainīt savas prioritātes saistībā ar Čempionu līgu. Taču tiks rosināts izvērtēt Čempionu līgas un Eiropas līgas formātu ar mērķi veikt optimizāciju.

Šis izvērtēšanas process ilgs vismaz pusgadu, un rezultāti sagaidāmi 2016. gada beigās. Taču arī tad ECA tikai piedāvās ierosinājumus, kamēr pārmaiņas praksē pieņemt varēs tikai krietni vēlāk. UEFA noteikumi paredz, ka tās sacensību formātu iespējams mainīt tikai trīs gadu cikla beigās, un pašreizējais cikls ilgs līdz 2018. gada vasarai.

ECA vecākais viceprezidents Umberto Gandīni pēc sanāksmes izteicās medijiem, ka pārmaiņu mērķis ir padarīt Čempionu līgu pievilcīgāku līdzjutējiem un klubiem. „Pagaidām vēl neesam vienojušies, ka pārmaiņas vispār ir nepieciešamas. Uzklausīsim šīs izrādes galveno aktierus, arī pašu UEFA, un tad skatīsimies, kas tieši ir nepieciešams. Beigās var sanākt, ka tās ir niecīgas pārmaiņas, bet var sanākt izmainīt arī vairākus nozīmīgus līgas aspektus.”

Šobrīd Čempionu līgā paredzētas vietas 78 komandām no visām 54 UEFA dalībvalstīm, savukārt pamatsacensībās iekļūst 32. Pēc sanāksmes Rumenige norādīja, ka „stagnācija nozīmē regresu, taču noteikti pastāv risinājums, kā apmierināt visu iesaistīto pušu intereses”. Jāpiezīmē, ka Čempionu līgas kvalifikācijas sakarā izskanējusi ideja Eiropas lielākajiem klubiem piešķirt automātisku vietu Čempionu līgā un neņemt vērā šo klubu sniegumu nacionālajā čempionātā.

ECA sanāksmē arī tika nolemts iebilst pret FIFA Reformu komitejas ierosinājumu paplašināt Pasaules kausa finālturnīru no 32 līdz 42 izlasēm. „Šī nu ir lieta, kas mūs patiešām nekārdina,” norādījis Gandīni, „AC Milan” direktors. „Mēs, klubi, uzskatām sevi par galvenajiem aktieru nodrošinātājiem šajās futbola izrādēs”.

Izmantotie resursi:
Champions League: Clubs want changes but play...
European Club Association to discuss Champions...

 +13 [+] [-]

, 2016-02-10 00:28, pirms 8 gadiem
Priekš kam piešķirt vietu automātiski? Kas tas par absurdu? Lai pierāda, ka ir pelnījuši vietu! Piemēram, pēc šīs sezonas Leicester droši vien spēlēs ČL, bet ja jau būs aizistas vietas angļu TOP klubiem, tad iespējams, ka viņi tur nevarētu spēlēt.
Kaitina tas respekts pret lielajiem klubiem. Kā maz klubs spēs kļūt liels ja jācīnās ne vien laukumos, bet koridoros?

  +2 [+] [-]

, 2016-02-10 01:17, pirms 8 gadiem
rihardilio rakstīja: Priekš kam piešķirt vietu automātiski? Kas tas par absurdu? Lai pierāda, ka ir pelnījuši vietu! Piemēram, pēc šīs sezonas Leicester droši vien spēlēs ČL, bet ja jau būs aizistas vietas angļu TOP klubiem, tad iespējams, ka viņi tur nevarētu spēlēt.
Kaitina tas respekts pret lielajiem klubiem. Kā maz klubs spēs kļūt liels ja jācīnās ne vien laukumos, bet koridoros?
++++++

  +2 [+] [-]

, 2016-02-10 01:18, pirms 8 gadiem
Pēc sanāksmes Rumenige norādīja, ka „stagnācija nozīmē regresu, taču noteikti pastāv risinājums, kā apmierināt visu iesaistīto pušu intereses”
kaa intereses,top taa saukto 20 klubu Eiropaa,tas ka tev ir liels pikjis negarentee tev vietu lielaakajaa klubu turniiraa Eiropaa,izciini to laukumaa, pret garanteetajaam vietaam esmu pilniigi pret,kaa ta sanaaks,tagad klubi ciinaas lai iekljuutu cetriniekaa,citaas liigaas trijniekaa,lai vareetu tikt turniiraa un nograabt lielo pikji,bet ar taadu leemumu atkritiis taada vajadziiba,kaa MU un Chelsea gadiijumaa,nemaakat speeleet,pikjis attaa atta,nevis garenteets deelj skaniigaa vaarda un panaakumiem cik gadus atpakalj

  +2 [+] [-]

, 2016-02-10 01:22, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: Pēc sanāksmes Rumenige norādīja, ka „stagnācija nozīmē regresu, taču noteikti pastāv risinājums, kā apmierināt visu iesaistīto pušu intereses”
kaa intereses,top taa saukto 20 klubu Eiropaa,tas ka tev ir liels pikjis negarentee tev vietu lielaakajaa klubu turniiraa Eiropaa,izciini to laukumaa, pret garanteetajaam vietaam esmu pilniigi pret,kaa ta sanaaks,tagad klubi ciinaas lai iekljuutu cetriniekaa,citaas liigaas trijniekaa,lai vareetu tikt turniiraa un nograabt lielo pikji,bet ar taadu leemumu atkritiis taada vajadziiba,kaa MU un Chelsea gadiijumaa,nemaakat speeleet,pikjis attaa atta,nevis garenteets deelj skaniigaa vaarda un panaakumiem cik gadus atpakalj
vot tas tiešām ir regress ko tas Rumenige ir norādījis tād es tiešām nesapratu to pāšu Leicester city čaļi cīnās a še vieta jau garantējusi MU Chelsea kurš vispār ir tabulas lejas galā??? ahh kā man besī tie auni kas grib izčakarēt sportu un turnīrus

  +1 [+] [-]

, 2016-02-10 01:33, pirms 8 gadiem
smiekliigaakais jau tas,ka atcelt preemijas no UEFA par speeleeshanu grupu turniiraa jau neviens netaisaas,tas pats Bate vai Malmo iekljuustot grupu turniiraa ieguust reaalu atbalstu sava kluba progresam naakotnee,bet tagad izraadaas ka no 32 komandaam,kas vareetu iekljuut,jau vismaz 20 tas jau buus automaatiski garenteets,paliek tik jautaajums,kaa ielauzsties tajaa klubinjaa,aa pareizi,atrodi investoru no Kataras vai kaadiem austrumiem,kaa PSG vai City gadiijumaa,pret ko te Platini visaadus FFP izdomaaja,kas beigaas taapat nestraadaaja

  +3 [+] [-]

, 2016-02-10 01:34, pirms 8 gadiem
Kāds progress būs, ja līga būs slēgta citiem klubiem? Jēga būs skatīties naudas maisu spēles, par ko viņi spēlēs? Tagadējā sistēma ir ideāla priekš skatītājiem. Priekš kam jāizgudro divritenis, ja tas jau ir izgudrots.

     [+] [-]

, 2016-02-10 01:37, pirms 8 gadiem
tad nu sanaak ka Barca,Real,MU,Chelsea,Bayern,Millan un Inter(peedeejie divi vispaar ar ko ir pelniijushi speeleet CL) uzreiz jau sezonas saakumaa var naakamaa gada budzetaa iereikjinaat 20-30 milj pelnju,tik vaarda deelj,ne sasniegumu,nevis kaa tagad,kad Abramovic saprot,ka var nereikjinaaties ar 40milj kluba budzetaa,jo CL naakamgad iet secen

  +1 [+] [-]

, 2016-02-10 08:54, pirms 8 gadiem
Lielāku sviestu laikam nevarēja izdomāt. Turnīram ir ļoti labs formāts, ja ne ideāls. Regress, lai beidzot ievieš "goal line technology" un būs progress, bet tas laikam beidzot ir procesā.

     [+] [-]

, 2016-02-10 09:30, pirms 8 gadiem
Runa ir tikai par to, ka lielie klubi saprot, ka UEFA ar savu ČL nemāk paņemt (nopelnīt) to naudu, kuru varētu un arī tad vēl lielu daļu no tās sabāž sev privātās kabatās. EPL ir labs piemērs kā pelnīt naudu. Tāpēc jau labu laiku bagātie klubi, īpaši neAnglijas komandas, cenšas izbīdīt to projektu ar superlīgu. ČL neizmanto ne tuvu tās iespējas kādas varētu ar šādu turnīru...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-10 10:19, pirms 8 gadiem
Garantētās vietas izklausās pavisam garām. Viena lieta, ko iedomājos varētu uzreiz pamainīt- reitinga aprēķināšanu (samazināt laika posmu, kas tiek ņemts vērā to aprēķinot). Tas ietekmē izlozi (komandu sadalījumu grozos).

     [+] [-]

, 2016-02-10 10:56, pirms 8 gadiem
PK 42 valstis gan nē, tas jau būs tirgus

par ČL kaut dažus konkrētus jautājumus izteikuši, tukša pļāpāšana, "Pagaidām vēl neesam vienojušies, ka pārmaiņas vispār ir nepieciešamas",
kas tieši jāmaina ?

Superlīgas ideju atkal velk no pagraba, bagātie klubi cer bilanci uzlabot

  +1 [+] [-]

, 2016-02-10 19:10, pirms 8 gadiem
tikai ne basketbola Eirolīgas formātu! Tas ir viens no iemesliem, kāpēc Eirolīgas, NBA un NHL formāti man šķiet pilnīgi aplam un garlaicīgi. Katru gadu vienas un tās pašas komandas, nekādu pārsteigumu..Tieši tāpēc fani arī mīl čempionlīgu, jo tur katru gadu ir kāds lielāks vai mazāks pārsteigums..

     [+] [-]

, 2016-02-11 00:02, pirms 8 gadiem
Sharps rakstīja: Kāds progress būs, ja līga būs slēgta citiem klubiem? Jēga būs skatīties naudas maisu spēles, par ko viņi spēlēs? Tagadējā sistēma ir ideāla priekš skatītājiem. Priekš kam jāizgudro divritenis, ja tas jau ir izgudrots.
Man piemēram nepatīk ka ir 'čempionu' un 'ne čempionu' zars