Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kubarevs: "Tāds "Dinamo" grupu turnīrā netiks"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Kubarevs: "Tāds "Dinamo" grupu turnīrā netiks"
Oļegs Kubarevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jūrmalas "Spartaks" ceturtdienas vakarā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1.kārtā savā laukumā ar 0:2 zaudēja Minskas "Dinamo", tādā veidā ciešot sakāvi divu spēļu summā ar 1:4.

Oļegs Kubarevs, Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris: "Teikšu, ka "Dinamo" pelnīti tika tālāk. Pirmo puslaiku mūsu komanda spēlēja ļoti labi, bet sekoja kļūda, ielaistie vārti, kā arī pievīla realizācija. Mums bija momenti, kur vajadzēja iesist. Otrajā puslaikā gājām uz visu banku, centāmies izveidot spiedienu. Visas spēles garumā bija daudz kļūdu, tajā skaitā pie standartsituācijām. Bija priekšrocība augumā, bet nespējām to izmantot."

Kāpēc visas spēles garumā bija tik daudz kļūdu?
- Kļūdu bija tikpat daudz, kā parasti. Pretinieks spēja izmantot kļūdas. Latvijas čempionātā viena komanda zaudē bumbu un pēc tam uzreiz nākamā. Minskas "Dinamo" līmeņa komandas tik viegli bumbu neatdos. Pirmajā puslaikā bijām svaigi, bet pēc pārtraukuma sākās pārrāvumi starp līnijām, kas lika pretiniekam justies vieglāk laukumā.

4:1 divu spēļu summā. Var teikt, ka pretinieks bija galvas tiesu pārāks?
- Jūs taču redzējāt, ka spēle līdz otrajiem ielaistajiem vārtiem bija, kā minimums, līdzvērtīga. Nevar teikt, ka "Dinamo" bija priekšrocība. Ar to arī atšķiras augsta līmeņa komandas, kuras spēj spēlēt uz rezultātu, veidot pretuzbrukumus un izspiest maksimumu no nedaudziem momentiem.

Vai pretinieks ar kaut ko pārsteidz šajā mačā?
- Nē, "Dinamo" mūs nepārsteidza.

Vārtsargu līnija šajās spēlēs nebija savu uzdevumu augstumā. Kā komentēsiet Vladislava Kurakina sniegumu?
- Otrie vārti tika ielaisti tuvajā stūrī... Pirmie zaudētie vārti tādā līmenī nav pieļaujami. Trīs vārti bija tādi, kuriem nevajadzēja būt.

Dmitrijs Platonovs laukumā parādījās pašās beigās, Konstantīns Bogdans nebija pat pieteikumā - kā ir ar viņiem?
- Riskēt ar futbolistiem spēlē, kur cerības ir pat mazākas par 50 uz 50, mēs negribējām. Jo priekšā Latvijas čempionāts un to būs jāspēlē jebkurā gadījumā. Vēl 16 spēles ir garantētas. Eiropas līgā var uzspēlēt, bet var arī izstāties... Mēs uzlikām prioritāti uz to, ka šos futbolistus ir jāizārstē.

Cik gatavs ir Platonovs?
- Es domāju, ka tuvākajā spēlē (pret "Riga" - A.B.) viņš vēl nebūs gatavs spēlēt pilnu maču. Bet jau nākamajā spēlē, 20-os datumos, viņš jau būs gatavs uz 100%.

Pirmā maiņa - Ričards Korzāns, kurš šajā sezonā nav spēlējis. Kāpēc viņš, nevis Elvis Stuglis, piemēram?
- Tad mums vajadzēja spēlētājs, kas ir ātrs. Elvis laukumā devās tad, kad bija nepieciešamība pēc augumā ražena spēlētāja.

Kā komandu ietekmēja tas, ka komandai nomainījās aizsardzības centrs?
- Pirmie vārti sākās ar kļūdu aizsardzībā. Sergejs Kozeka riskēja piespēlējot. Aizsargs, kurš ir pieradis spēlēt droši, tādu piespēli nedotu. Protams, labi tas nav, jo sanāk mainīt pozīcijas arī pussargiem. Neko nepadarīsi, tāda ir dzīve.

Cik liels pārsteigums, ka Nauris Bulvītis devās prom?
- Pēc spēles pret "Metta / LU" es vēl nebiju uz pārliecināts, ka viņš kaut kur dosies. Toreiz tas jautājums vēl tika risināts. Es personīgi negribu traucēt un turēt spēlētājus, kā arī iejaukties kluba politikā.

Kā pašlaik izskatās ar komandas komplektāciju? Vai būs vēl kādi papildinājumi?
- Ja mēs zinātu, ka nebūs savainojumu, tad ar esošajiem futbolistiem mums pietiktu. Bet ja pasaki, kad mums viss ir labi, ir jāgaida problēmas. Ja mēs iegādāsimies kādu spēlētāju, es nebūšu pret. Šo jautājumu risināsim ar klubu.

Kozeka arī tālāk spēlēs centra aizsarga pozīcijā?
- Kad Bogdans izveseļosies, Kozeka atgriezīsies centra pussarga pozīcijā. Ja vajadzēs, tad viņš varēs nomainīt kādu no aizsargiem.

Jūsuprāt, tāda Minskas komanda spēs trešo gadu pēc kārtas tikt grupu turnīrā?
- Tāda nevarēs. Komanda spēlē puslaiku no aizsardzības. Komanda, kura gadu atpakaļ spēlēja grupā, bija līmeni augstāka. Likās, ka arī spēlētāju gatavība bija labāka. Šai komandai ir daudz jāstrādā, lai pietuvotos tam līmenim.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 14:24, pirms 8 gadiem
Ja Kurakins stāvēja slikti jau pirmajā spēlē, kāpēc netika dota iespēja Labutam? Sliktāk jau toč nebūtu bijis ...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 14:25, pirms 8 gadiem
Laiks rādīs kā tiem belariem veiksies

     [+] [-]

, 2016-07-08 14:46, pirms 8 gadiem
Kurš teica, ka ar negatīvismu tālu netiksi? Paskaties - Kubarevs strādā par treneri ārzemju klubos!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-08 20:55, pirms 8 gadiem
Lūdzu meklējiet jaunu vārtsargu vai vismaz dodiet iespēju Labutam