Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: Falkao hat trick, "Porto" sagrauj "Spartak"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eiropas līga: Falkao hat trick, "Porto" sagrauj "Spartak"
Radamels Falkao pret "Spartak" guva hat trick
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdienas vakarā UEFA Eiropas līgā tika izspēlētas ceturtdaļfinālu pirmās spēles. Pārliecinošākās uzvaras izcīnīja „Porto” un „Villarreal”, kas ar 5:1 sagrāva attiecīgi „Spartak” un „Twente” komandas, pietuvojoties savstarpējai cīņu turnīra pusfinālā.

Spēles pirmais puslaiks „Estadio do Dragao” aizritēja ar „Porto” pārsvaru. Viesi turēja līdzi godam, bet puslaika beigās arvien vairāk piespiedās saviem vārtiem, kas beidzās ar to, ka Portugāles čempioni spēja gūt vārtus. 37. minūtē „Spartak” iekrita diezgan muļķīgā situācijā, jo par rezultatīvu kļuvušajā uzbrukumā viesiem bija nospiedošs futbolistu pārsvars – septiņi pret trim. Neskatoties uz to, „Porto” guva vārtus. Uz centrējumu no kreisās malas uz vārtu tālo stabu atsaucās Radamels Falkao. Dodoties atpūtā, 1:0 mājinieku labā.

Arī otrajā puslaikā sākumā ritēja līdzīga cīņa, taču drīz vien „Porto” spiediens palielinājās. 60. minūtē Halks no 25 metriem ar soda sitienu norībināja vārtu pārliktni, bet piecas minūtes vēlāk bumba otro reizi šajā spēlē pabija maskaviešu vārtos. Falkao soda laukumā uzvarēja gaisa divcīņu ar aizsargu, atmeta bumbu uz soda laukuma robežas, no kurienes to ar pirmo pieskārienu vārtu labajā apakšējā stūrī trieca Silvestre Varela – 2:0.

Pagāja vēl piecas minūtes, un rezultāts kļuva jau 3:0. Mājinieki izpildīja stūra sitienu, pie tuvā staba bumbu vārtu virzienā raidīja Maikons, un rupji kļūdījās Andrijs Dikans, neveiksmīgi cenšoties bumbu atsist ar kājām. „Spartak” ar nākamo uzbrukumu guva goda vārtus. Uz maiņu iznākušais Artjoms Dzjuba uz soda laukuma labo malu piespēlēja Kirilam Kombarovam, kurš bija atstāts pavisam viens un savu iespēju garām nelaida – 3:1.

„Spartak” centās gūt vēl vienus vārtus, kas beidzās ar to, ka 84. minūtē viesi iekrita pretuzbrukumā un vēlreiz izgāzās „Spartak” aizsardzības labā mala. No tās sekoja piespēle gar vārtiem, tur starp abiem centra aizsargiem bez pretestības izspraucās Falko – 4:0. Kompensācijas laikā Falkao nokārtoja sev „hat trick” un komandai graujošu uzvaru ar 5:1.

„Porto” un „Spartak” pāra uzvarētājs pusfinālā, visticamāk, tiksies ar „Villarreal”. Spānijas komanda šovakar savā laukumā „saplosīja” Nīderlandes čempionvienību „Twente” – 5:1. Divus vārtus guva Nilmars.

Patīkams vakars bez šaubām Portugālei, jo labus rezultātus guva arī tās divas pārējās pārstāves. „Benfica” ar 4:1 pieveica „PSV” no Eindhovenas, bet „Braga” guva rezultatīvu neizšķirtu Kijevā – 1:1 pret „Dynamo”, kas guva abus vārtus šajā spēlē. Provizoriski otrais pusfināla pāris varētu sastāvēt no divām Portugāles komandām.

UEFA Eiropas līga. Ceturtdaļfinālu pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Benfica – PSV4:1 (2:0)Aimars 37 '; Salvio 45'; 52'; Saviola 90+4' – Labjads 80'
Dynamo – Braga1:1 (1:1)Jarmoļenko 6' – Gusevs 13' (s.v.)
Porto – Spartak5:1 (1:0)Falkao 37'; 84'; 90+2'; Varela 65'; Maikons 70' – K. Kombarovs 71'
Villarreal – Twente5:1 (3:0)Marčena 22'; Valero 43'; Nilmars 45'; 80'; Rosi 55' –Janko 90+1'

Atbildes spēles pēc nedēļas – 14. aprīlī.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +4 [+] [-]

, 2011-04-08 00:01, pirms 13 gadiem
Porto manuprāt arī izcīnīs šo trofeju ļoti labu spēli demonstrē

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 00:01, pirms 13 gadiem
Arī Eiropas Līgā 3 no 4 pusfināla komandām ir skaidras - Villarreal, Benfica, Porto.... ir tāds 4ujs ka būs Portugāles klubu dominance Eiropas līgā
Slēpts komentārs: Swordsman

  +2 [+] [-]

, 2011-04-08 00:10, pirms 13 gadiem
Noskatījos 2. puslaiku starp Porto un Spartak, ļoti pārliecinoši nospēlēja Porto, rezultāts varēja būt vēl lielāks (kaut vai jāatceras, ka Halks no sodiņa pa pārliktni trāpīja) Spartak aizsardzība (un tā tas ir jau daudzas sezonas) kā caurs žogs, netika galā ar ātrajiem un tehniskajiem Porto futbolistiem. Vienīgi gribētos redzēt atkārtojumu, vai pirms Porto 4.gola, nebija pārkāpums pret Spartak futbolistu soda laukumā (šķiet, ka tas bija Dzjuba) Izskatās, ka būs lielisks 1/2 fināls - Porto pret Villareal. Un kas zin, varbūt arī portugāļu klubu fināls. Visā visumā Porto šajā mačā vēlreiz spilgti apliecināja, kpc daudzi to uzskata par galveno favorītu uz uzvaru EL. Bet ja būs 1/2 fināls ar spāņiem, esmu pārliecināts, ka Porto būs ļoti jāpasvīst, lai tos pieveiktu, jo Villareal, sākot no EL izslēgšanas spēlēm arī spēlē ļoti labi, par La Liga nerunājot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-08 00:15, pirms 13 gadiem
Pret Dzjubu diez vai bija pārkāpums, bet par Porto aizsarga divcīņu ar Velitonu gan varēja nosvilpt sodu, bet tur kontakts sākās ārpus soda laukuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-04-08 00:18, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: Porto, Braga un Benfica - tās 3 Tu domā?
Eirokausi = ČL + EL

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 00:20, pirms 13 gadiem
Braga kaut kada mistiska veida ar veiksmi visu laiku sitas uz prieksu, no labas komandas tur tiesam talu, abrinojami vienkarsi, ka vini sogad spele EL ar tadu veiksmi visu laiku, vai pietiks titulam? Nedomaju, Porto atkal izaudzinajusi un savakusi labus calus, kurus vasara par iespaidigam summam pardos!

     [+] [-]

, 2011-04-08 00:21, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja:
Šoreiz gan vairāk rezultāts ir nevis Porto spēka dēļ, bet gan Spartaka vājuma. Tā spēlēt aizsardzībā vienkārši nedrīkst. Var vēl saprast, ja izlaiž pa malu, jo Spartaka aizsargi bija paguruši, turklāt ar brīdinājumiem kabatā, bet trīs reizes tik elementārās situācijās atļaut Falkao iznirt vārtu priekšā...Tad vēl Maikona gols, kur Dikanam bija jāatvaira sitiens...Sākumu neredzēju, taču būtībā Porto neko pārdabisku nerādīja - pat bija diezgan daudz brāķa sieniņās, taču Spartaks pats atveda gandrīz visus vārtus. Katrā ziņā no Spartaka biju gaidījis ko vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 00:22, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Pret Dzjubu diez vai bija pārkāpums, bet par Porto aizsarga divcīņu ar Velitonu gan varēja nosvilpt sodu, bet tur kontakts sākās ārpus soda laukuma

Var jau būt, ka tā, bet žēl, ka atkārtojuma nebija Bet nu tāpat Porto graujoša uzvara, manuprāt, ļoti pelnīta (kaut gan redzēju tikai 2. puslaiku). Porto bilance EL arī iespaidīga 11 spēles 9 uzv., 1 ničs, 1 zaud.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-08 00:24, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Pret Dzjubu diez vai bija pārkāpums, bet par Porto aizsarga divcīņu ar Velitonu gan varēja nosvilpt sodu, bet tur kontakts sākās ārpus soda laukuma
Velitons, manuprāt, nedaudz par mīkstu nokrita - kontakts bija, taču arī spēka aizskriet viņam nebija. Pats arī īpaši neprotestēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-08 00:28, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Šoreiz gan vairāk rezultāts ir nevis Porto spēka dēļ, bet gan Spartaka vājuma. Tā spēlēt aizsardzībā vienkārši nedrīkst. Var vēl saprast, ja izlaiž pa malu, jo Spartaka aizsargi bija paguruši, turklāt ar brīdinājumiem kabatā, bet trīs reizes tik elementārās situācijās atļaut Falkao iznirt vārtu priekšā...Tad vēl Maikona gols, kur Dikanam bija jāatvaira sitiens...Sākumu neredzēju, taču būtībā Porto neko pārdabisku nerādīja - pat bija diezgan daudz brāķa sieniņās, taču Spartaks pats atveda gandrīz visus vārtus. Katrā ziņā no Spartaka biju gaidījis ko vairāk.

Jāmāk arī izmantot šādas kļūdas. Bet Spartak aizsardzība mani nepārsteidza, jo viņu aizsardzība jau nez cik gadus ir komandas visvājākais posms. Manuprāt, viņiem vajadzēja presingot Porto jau laukuma vidusdaļā, taču tā vietā viņi ļāva tiem brīvi saspēlēties, kombinēt, spēlēt cieši. Vienā momentā gandrīz Porto GK pat iznāca rez. piesp. Kaut gan kāds pārsteigums, ja jau Maskavas CSKA nespēja izsist Porto, tad ko var gribēt no Spartak. CSKA tomēr krietni pieredzējušāka komanda Eirokausos un arī spēcīgāka par savu nīstāko pretinieku.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-08 00:47, pirms 13 gadiem
pagrieziens rakstīja: wtf čālīt ko nejauc?
..teica chalis kursh pats divas dienas atpakalj rakstiija ka real ar schalki spelees CL pusfinaalaa

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 00:50, pirms 13 gadiem
Šogad eirokausos ir pilnīga Pireneju pussalas dominance. Čempionu līgā plosās abi Spānijas grandi, bet Eiropas līgā - portugāļi + Villareal.

Un es neteiktu, ka 100% Porto jau ir uzvarētājs. Ja pieveiks 1/2 Villareal, tad noteikti arī paņems kausu, bet spaņi šogad izslēgšanas spēlēs arī spēlē ļoti labi. Domāju, ka tā pāra uzvarētājs arī paņems EL kausu.

Par čempionu līgu gan grūtāk pateikt - no vienas puses noteikti būs Real vai Barsa, bet no otras varbūt angļu grands vai arī Schalke, kura domāju šoreiz nopietni pacīnīsies par finālu.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 00:53, pirms 13 gadiem
begemocz rakstīja: ..teica chalis kursh pats divas dienas atpakalj rakstiija ka real ar schalki spelees CL pusfinaalaa
Man šķiet, ka tieši tu kaut ko jauc. Viņš bija domājis par abiem eirokausiem - gan Eiropas līgu, gan Čempionu līgu. Un pēc pirmo spēļu rezultātiem arī izskatās, ka par 99% 1/2 finālos ir 3 spāņu klubi!

     [+] [-]

, 2011-04-08 00:59, pirms 13 gadiem
Altemix rakstīja: Man šķiet, ka tieši tu kaut ko jauc. Viņš bija domājis par abiem eirokausiem - gan Eiropas līgu, gan Čempionu līgu. Un pēc pirmo spēļu rezultātiem arī izskatās, ka par 99% 1/2 finālos ir 3 spāņu klubi!
tu mani nesaprati pareizi apskaties kura tekstu es nociteeju un ko shis pats lietotajs rakstiija aizvakar:
pagrieziens rakstīja: Nu Real vēl var priecāties, bet nu 1/2 pret Šalki izredžu nebūs

     [+] [-]

, 2011-04-08 06:20, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Šoreiz gan vairāk rezultāts ir nevis Porto spēka dēļ, bet gan Spartaka vājuma. Tā spēlēt aizsardzībā vienkārši nedrīkst. Var vēl saprast, ja izlaiž pa malu, jo Spartaka aizsargi bija paguruši, turklāt ar brīdinājumiem kabatā, bet trīs reizes tik elementārās situācijās atļaut Falkao iznirt vārtu priekšā...Tad vēl Maikona gols, kur Dikanam bija jāatvaira sitiens...Sākumu neredzēju, taču būtībā Porto neko pārdabisku nerādīja - pat bija diezgan daudz brāķa sieniņās, taču Spartaks pats atveda gandrīz visus vārtus. Katrā ziņā no Spartaka biju gaidījis ko vairāk.
Tas pats variants kas Twente pret Villarreal, kur 1o puslaiku skatījos, ja Twentei aizsardzībā nespēlētu klauni, pēc 1. puslaika būtu pa 0, jo Twentes mids bumbu brīžiem sakarīgi kontrolēja un paši Villarreal arī neko ūberīgi bīstamu neveidoja, bet tā vietā 3 kļūdas (pēc stūra, pēc centrējuma un parastā uzbrukuma situācijā, kur 2 aizsargi vienkārši nožāvās gar zemi) un 3-0. Ko tad citu Portū un Villarreal darīt, nesist iekšā, ja viņiem dod tādu iespēju?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 09:13, pirms 13 gadiem
Villarreals izcels!!!

     [+] [-]

, 2011-04-08 09:18, pirms 13 gadiem
begemocz rakstīja: tu mani nesaprati pareizi apskaties kura tekstu es nociteeju un ko shis pats lietotajs rakstiija aizvakar:
pagrieziens rakstīja: Nu Real vēl var priecāties, bet nu 1/2 pret Šalki izredžu nebūs
Jā, piekrītu. Paskatījos to komentāru. 1/2 fināls pret Šalki.

     [+] [-]

, 2011-04-08 09:25, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Tas pats variants kas Twente pret Villarreal, kur 1o puslaiku skatījos, ja Twentei aizsardzībā nespēlētu klauni, pēc 1. puslaika būtu pa 0, jo Twentes mids bumbu brīžiem sakarīgi kontrolēja un paši Villarreal arī neko ūberīgi bīstamu neveidoja, bet tā vietā 3 kļūdas (pēc stūra, pēc centrējuma un parastā uzbrukuma situācijā, kur 2 aizsargi vienkārši nožāvās gar zemi) un 3-0. Ko tad citu Portū un Villarreal darīt, nesist iekšā, ja viņiem dod tādu iespēju?
Vienīgi Spartak pat bumbu īsti pieturēt nemācēja, kur nu vēl par kombinācijām domāt. Spartak 2.puslaikā praktiski neko bīstamu neizveidoja (atmiņā nāk Aleksa sitiens, kuru Porto GK atvairīja). Porto spēlēja cieši vidusdaļā un arī tas bija iemesls, kpc Spartak vidējā līnija tik vāji nospēlēja (protams, arī pašu kļūdas)

     [+] [-]

, 2011-04-08 10:01, pirms 13 gadiem
Aizsardzība pēdējos gados kļuva švakāka. katru gadu tiek piepirkts klāt kāds jauns futbolists, vai katru spēli mainās arī aizsardzības līnija - starp šiem aizsargiem nav vienkāršas saprašanas, ko nu teikt par sava biedra kļūdu labošanu! Neapšaubāmi, ka jaunie aizsargi vēlāk kļūs par Meistariem, bet šobrīd no tā cieš rezultāts. Pat uzbrukums nespēj kompensēt aizsardzības trūkumus, jo nespēj iesist par vienu golu vairāk nekā ielaižot.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 12:27, pirms 13 gadiem
Viļareāl vai portū izciiniis kausu

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 13:24, pirms 13 gadiem
Gan jau būs portugāļu fināls Benfica vs Porto varētu būt iespaidīgi

     [+] [-]

, 2011-04-08 13:33, pirms 13 gadiem
chelseachamps rakstīja: Gan jau būs portugāļu fināls Benfica vs Porto varētu būt iespaidīgi

Portugāļu klasika tad pārspētu spāņu El Classico, jo tad Porto un Benfica sanāktu tikties šosezon veselas 6 reizes.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 14:38, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Portugāļu klasika tad pārspētu spāņu El Classico, jo tad Porto un Benfica sanāktu tikties šosezon veselas 6 reizes.
vovo, viņi kausa spēlē arī tikās vai ne?

     [+] [-]

, 2011-04-08 15:23, pirms 13 gadiem
chelseachamps rakstīja: vovo, viņi kausa spēlē arī tikās vai ne?

Pirmā tikšanās bija Portugāles superkausā: 2-0 Porto labā, čempionātā arī 2 uzvaras Porto: 5-0 un 2-1 un vienīgo uzvaru šosezon Benfica izcīnīja Portugāles kausa 1/2 fināla 1.spēlē izbraukumā uzvarot ar 2-0. Tur vēl gaidāma atbildes spēle Lisabonā. Benfica tāpat kā Porto var paņemt 3 titulus šosezon (Eiropas līga, Portugāles kauss un Portugāles līgas kauss, kura finālā tikusi Benfica).

     [+] [-]

, 2011-04-08 15:28, pirms 13 gadiem
Nepareizu uzrakstīju, jo abiem klubiem ir izredzes uz 3 tituliem, bet labākajā gadījumā tikai vienos no šiem klubiem var uzvarēt 3 turnīros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-08 17:00, pirms 13 gadiem
Kā sauc Portugāles klasiku portugāļu valodā, ja Spānijā ir El Clasico?

     [+] [-]

, 2011-04-08 17:17, pirms 13 gadiem
portalegri rakstīja: Kā sauc Portugāles klasiku portugāļu valodā, ja Spānijā ir El Clasico?
O Clássico - Wikipedia, the free encyclopedia