Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Zorya" ar Cigaņiku sākumsastāvā izcīna uzvaru pār "Leicester"

Rolands Eliņš

"Zorya" ar Cigaņiku sākumsastāvā izcīna uzvaru pār "Leicester"
Andrejs Cigaņiks (pa labi) mačā pret Lesteru. Foto: Reuters/Scanpox

UEFA Eiropas līgā lielisku uzvaru guva Ukrainas komanda "Zorya", kas ar Andreju Cigaņiku pamatsastāvā pārspēja vienu no spēcīgākajām Premjerlīgas komandām "Leicester City" (1:0). Ar šo uzvaru gan nepietika, lai saglabātu izredzes izkļūt no apakšgrupas.

Andrejam Cigaņikam šī bija trešā spēle Eiropas līgas grupu turnīrā, kurā viņš devies savas komandas sākumsastāvā. Viņš aizvadīja cīņu pret vienu no šosezon vadošajām Anglijas Premjerlīgas komandām "Leicester", kas Premjerlīgā ieņem ceturto vietu un savā laukumā "Zorya" apspēlēja ar 3:0. Taču šobrīd Lesterai nav pārāk veiksmīgs posms, un "Zorya" parūpējās, ka Lestera palika bez uzvaras ceturtajā spēlē pēc kārtas.

"Leicester" vietu EL izslēgšanas spēlēs bija garantējusi jau pirms šīs spēles un varēja atļauties laukumā nesūtīt pašu spēcīgāko sastāvu, kamēr "Zorya" bija nepieciešams ne tikai gūt punktus, bet arī sagaidīt, ka otrā šīs grupas spēlē "Braga" neuzvarēs grieķu AEK. Lai arī "Zorya" savu uzdevumu paveica, AEK zaudēja ar 2:4, un portugāļu "Braga" garantēja vismaz otro vietu grupā.

Cigaņiks spēlē pret Anglijas Premjerlīgas komandu pirmajā puslaikā izcēlās ar ļoti labi tālsitienu, negaidīti apdraudot pretinieku vārtos, taču Lesteras vārtsargs Vords lēcienā bumbu tomēr atvairīja. Cigaņiks savā aizsardzības malā savu uzdevumu paveica un tika galā ar pretinieku presingu, taču vienā epizodē pārcentās un saņēma dzelteno kartīti.

Otrajā puslaikā "Zorya" radās laba iespēja atklāt rezultātu, taču pēc kapteiņa Jurčenko sitiena ar galvu bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Kopumā daudz vairāk uzbruka Lestera, radot vairākas bīstamas situācijas pie "Zorya" vārtiem, taču 84. minūtē īstajā brīdī pie tālā vārtu staba atradās Irānas 19 gadus vecais uzbrucējs Allahjars Sajadmanešs, kurš kritienā raidīja bumbu vārtos pēc spēcīgas partnera piespēles.

Atlikušajā laikā "Zorya" gandrīz dubultoja pārsvaru, taču pendele uz Lesteras vārtiem tomēr netika piešķirta. Savukārt kompensācijas laikā Lestera gandrīz panāca neizšķirtu, bet "Zorya" vārtsargs slaidā lēcienā bumbu atvairīja, ļaujot trenera Viktora Skripņika komandai svinēt uzvaru.

Citos mačos pie uzvaras tika Itālijas komanda "Milan", kas mača ievadā nokļuva iedzinējos 0:2 pret Glāzgovas "Celtic", taču jau līdz 26. minūtei prata atspēlēties. Joprojām spēlējot bez savainotā Zlatana Ibrahīmoviča, "Milan" otrajā puslaikā pārņēma vadību un uzvarēja ar 4:2. "Celtic" bija zaudējusi izredzes izkļūt no grupas jau iepriekš, bet šodien tās zaudēja arī Prāgas "Sparta", ar 1:2 zaudējot "Lille". Attiecīgi gan "Lille", gan "Milan" nokārtojušas vietu izslēgšanas spēlēs.

Vietu nākamajā kārtā nokārtoja arī Zagrebas "Dynamo", pārspējot Roterdamas "Feyenoord" ar 2:0. Savukārt otrā grupas spēlē "Wolfsberger" viesos ar 1:0 pārspēja Maskavas CSKA, Krievijas klubam dzēšot pēdējās izredzes izkļūt no grupas. CSKA piecās spēlēs nav guvusi nevienu uzvaru un iesitusi tikai divus vārtus.

Savukārt "Tottenham" ar neizšķirtu 3:3 pret Austrijas LASK pietika, lai garantētu izkļūšanu no grupas, tāpat to paveica beļģu "Antwerp", šajā grupā ar 3:1 pārspējot bulgāru "Ludogorets". Žuzē Morinju vadītā "Tottenham" gan ieņem tikai otro vietu grupā un šodienas mačā zaudējumu atļauties nevarēja, taču Gereta Beila un Delles Alli realizētās pendeles, kā arī Hinmina Sona vārtu guvums palīdzēja tikt pie neizšķirta. LASK gan vadībā izvirzījās pirmā, taču pēc tam otrajā puslaikā vadībā bija tikai "Tottenham", kamēr LASK neizšķirtu izrāva tikai kompensācijas laika beigās.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Eiropas līgas, G grupa

V.KomandaSUNZVārtiP
1.Leicester531112:510
2.Braga531112:1010
3.Zorya52036:96
4.AEK51047:133

UEFA Eiropas līgas spēles, 3. decembris

KomandasRez.KomandasRez.
Milan-Celtic4:2AEK-Braga2:4
Antwerp-Ludogorets3:1CSKA – Wolfsberger0:1
Feyenoord – Zagreb0:2Crvena zvezda – Hoffenheim0:0
Zorya – Leicester1:0Gent – Liberec1:2
LASK – Tottenham3:3Lille – Sparta2:1
Qarabag – Maccabi1:1Sivasspor – Villarreal0:1
Arsenal-Rapid4:1Roma – Young Boys2:1
AZ Alkmaar – Napoli1:1Benfica – Lech4:0
Cluj – CSKA Sofia0:0Granada – PSV0:1
Molde – Dundalk3:1Nice – Bayer3:1
Omonia – PAOK2:1Rangers – St. Liege3:2
Real Sociedad – Rijeka2:2Slavia – Beer Sheva3:0

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2020-12-03 22:15, pirms 3 gadiem
Villareal un Crvena Zvezda arī nodrošinājušas tikšanu tālāk.

     [+] [-]

, 2020-12-03 22:43, pirms 3 gadiem
Brāga ar speķi pat Donbasā aizies

  +3 [+] [-]

, 2020-12-04 00:25, pirms 3 gadiem
Glasgow Rangers nezaudēja jau 23.spēlē pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2020-12-04 00:38, pirms 3 gadiem
Vēlajās spēlēs tikšanu tālāk nodrošināja arī Granada, PSV Eindhoven, Benfica, Rangers, Bayer, Slavia.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-04 01:00, pirms 3 gadiem
Bet tā tomēr ir bomba, LV izlases spēlētājs mums tagad ir, kas CV var ierakstīt, ka ir izcīnījis uzvaru pret spēcīgo angļu Lesteru. Ar to arī apsveicam Andreju.

  -2 [+] [-]

, 2020-12-04 10:38, pirms 3 gadiem
Lesterai neko nevajadzēja un, kā rakstīts, varēja atļauties nesūtīt laukumā spēcīgāko sastāvu. Tāda lūk bomba.

Apmēram tas pats, kā Austrija Latvija spēlē vai visos tajos gadījumos, kad, piemēram, Bayern, ar titulu jau kabatā, pēdējā sezonas spēlē zaudē bundeslīgas vājākajai komandai.

     [+] [-]

, 2020-12-04 10:48, pirms 3 gadiem
Kāpēc šovakar atcelta AV - Newcastle ?

     [+] [-]

, 2020-12-04 10:55, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Kāpēc šovakar atcelta AV - Newcastle ?
Ņūkāslas klubā pamatīgs COVID uzliesmojums. Kaut kur lasīju, ka tas ir divciparu skaitlis.