Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" treneris Podpalijs: "Nav laika svinēt, jāstrādā. Treniņš būs arī šodien!"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Ventspils" treneris Podpalijs: "Nav laika svinēt, jāstrādā. Treniņš būs arī šodien!"
Sergejam Podpalijam pirmais tituls Latvijā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakar Latvijas kausu izcīnījušā FK "Ventspils" galvenais treneris Sergejs Podpalijs pēc uzvaras pret "Liepājas Metalurgu" (3:1) atzina, ka bija pārsteigts par liepājnieku izvēlēto taktiku un vīlies par savas komandas sniegumu spēles beigās.

"Pirmkārt, vēlos apsveikt futbolistus un visus klubā ar uzvaru. Ja analizējam spēli, tad jāteic, ka pusotru puslaiku viss izdevās. Komanda spēlēja labi, izdarīja to, ko prasījām. Nedaudz negaidīti bija tas, ka Liepāja spēlēja no aizsardzības, it īpaši tas attiecas uz pirmo puslaiku. Pēc trešajiem vārtiem puiši atslābinājās, tāpēc mača galotne sanāca nervoza. Var teikt, tipiska kausa mačiem. Viss labs, kas labi beidzas," pēc kausa fināla pauda Sergejs Podpalijs.

Kā komanda atzīmēs uzvaru kausā? "Nekā īpaša. Pavakariņosim un brauksim mājās. Arī šodien būs treniņš – nav laika svinēt. Laiku atpūtai atradīsim, taču tagad jāgatavojas nākamajai spēlei, kas mums būs jau trešdien. Pēc fināla vienmēr grūti spēlēt, taču centīsimies pielikt maksimālus pūliņus, lai noskaņotu spēlētājus šai spēlei (viesos pret "Jūrmalu V.V")," atklāja kausa ieguvēju treneris.

Vaicāts nosaukt labāko spēlētāju savā komandā, Podpalijs nevienu neizcēla: "Šādā fināla spēlē nevienu negribētu izcelt. Uzskatu, ka visa komanda nospēlēja labi. Vienīgi nepatika uzmainītie spēlētāji. Naojam Šibamuram vēl kaut cik izdevās ieiet spēlē, bet Jevgēņijs Kosmačovs sagādāja vilšanos. Kā jau teicu, par pusotru puslaiku nav pārmetumu nevienam, bet beigas man nepatika. Puiši aties no fināla, "atdzisīs", tad arī analizēsim pieļautās kļūdas."

Kausa ieguvēju treneris atklāja, ka jau bijusi saruna ar kluba prezidentu Juriju Bespalovu par papildinājuma nepieciešamību pirms Eirokausiem. Kādas pozīcijas vajadzētu pastiprināt, Podpalijs gan neatklāja.

Jāpiebilst, ka "Ventspils" futbolisti svinību laikā nolauzuši trofejai augšgalu. Komandas treneris smejoties atzina, ka, ja reiz Madrides "Real" var izkrist kauss no rokām, tad kāpēc gan viņiem tā nevarētu atgadīties. Vainīgo treneris nezināja.

"Liepājas Metalurga" galvenais treneris Vladimirs Osipovs pēc spēles atzina, ka ar savas komandas cīņassparu ir apmierināts: "Domāju, ka daudziem līdzjutējiem šī spēle pēc tās saspringuma patika. Fināls, domājams, nelika vilties. Tā nu sanāca, ka ielaidām trīs vārtus un visus savu kļūdu rezultātā. Tas, ka palikām mazākumā, skaidrojams ar emocijām, runāšanu ar tiesnešiem. Man tas nebija saprotams, jo pirms spēles piekodināju neiet pie tiesnešiem sūdzēties un izrādīt pretenzijas. Emocijas... Kausu pelnīti izcīnīja šī brīža stiprākā komanda Latvijā. Savai komandai neko pārmest nevaru. Puiši cīnījās līdz galam, arī tad, kad palika mazākumā. Meklēja iespējas, vēlējās uzvarēt vai vismaz saglābt savu godu. Par kartītēm tiksim skaidrībā ģērbtuvē."

Liepājas komandas vadītājs atklāja, ka viņa padotie apzināti spēlējuši kā otrais numurs: "Jā, tā bija domāts. Mums uzbrukumā bija ātrie Jurģis Kalns un Vladimirs Kamešs. Cerējām uz viņu meistarību."

Kā pārtraukt zaudējumu sēriju? "Noteikti pietrūkst veiksmes. Vajag jaunus spēlētājus, jaunus uzbrucējus. Ar tik mazu sastāvu kā mums nevaram spēlēt 10-15 spēles pēc kārtas (ar vienu sastāvu). Šodienas kļūdas skaidroju ar uztraukumu, nevis meistarības trūkumu," uzskata Osipovs.

Vaicāts par to, līdz kurai minūtei ticējis uzvarai, Osipovs atbildēja sekojoši: "Līdz 95.!"

  +8 [+] [-]

, 2011-05-16 08:31, pirms 13 gadiem
ventspilnieki- šobriid labakie LR futbolaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 09:27, pirms 13 gadiem
Par kadu meistaribu iet runa,Kalns par visu speli izdarija tikai vienu sitienu pa vartiem,pareja laika vins atkal bija nemanams.Kamess vel kaut ko centas darit,bet uzbrukuma smaile vins vienmer bija viens,bez palidzibas.Ne tikai Podpalijs viens bija parsteigts par LM izveleto taktiku.Ventspilnieki redzot ka LM spele otro numuru uzbruka diezgan lieliem spekiem,uzbrukuma bija 2-3 cilveki,tapec vini labi saspelejas un bija vairakas iespejas iesist vartus.Kad metalurgiem jau saka smelties udens mute tad vini speleja ta,ka viniem vajadzetu spelet no pasa sakuma.Piekritu Osipova teiktam ka zaudejuma iemesls ir pasu speletaju galvas.Es teiksu vairak,ne tikai speletaju galvas,bet ari treneru galvas.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 11:45, pirms 13 gadiem
Vencpils šogad izskatās pēc vienīgā lv kluba kam ir kautkāds finansējums un kaut cik liimenī spēlētāji..Pagaidām ļoti pārliecinoši uz virsligas fona

     [+] [-]

, 2011-05-16 12:58, pirms 13 gadiem
angelos33 rakstīja: Vencpils šogad izskatās pēc vienīgā lv kluba kam ir kautkāds finansējums un kaut cik liimenī spēlētāji..Pagaidām ļoti pārliecinoši uz virsligas fona
Bet ir grūti tādu līmeni noturēt bez konkurences. Uz augšu jau parasti iet tad, ja citiem rodas vēlme konkurēt, tāpēc tie "pievelk" klāt. Un tā parādās motivācija. Bet, ja esi galvas tiesu pārāks par citiem un pārējie nopietni atpaliek, tad grūti ilgu laiku atrast motivāciju būt tādā atrāvienā.
Lai gan, protams, mēdz būt izņēmumi - 'Skonto' daudzie tituli pēc kārtas parādīja, ka var arī savādāk. Bet tas bija toreiz, nu jau daudz ūdeņu aiztecējis.