Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ko mums "pastāstīja" kausa pusfināli

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ko mums "pastāstīja" kausa pusfināli
Naoja Šibamura "Ventspils" rindās vēl nav debitējis
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Latvijas kausa izcīņas pusfināli jau ir vēsture, toties nedēļas nogalē savas pirmās 2011. gada Virslīgas spēles aizvadīs astoņi no deviņiem klubiem, tajā skaitā arī visas četras vakar spēlējušās vienības. Atskatīsimies uz notikumiem vakardienas spēlēs, īpašu uzmanību pievēršot sastāva aprisēm.

"Metalurgam" vēl viens lietuvietis

Vairs nevienam nav noslēpums, ka Latvijas kausa izcīņas finālā spēlē "Liepājas Metalurgs" un "Ventspils", toties vietu Eirokausos nodrošināja Daugavpils "Daugavas" futbolisti. Par to viņi lielā mērā var būt pateicīgi "Jūrmala-VV" vārtsargam Igoram Serkovam. Vairāk nekā pustūkstoša skatītāju klātbūtnē liepājnieki uzbruka krietni vairāk par pretinieku, bet jau otrajā minūtē Romāns Bezzubovs realizēja pendeli, kura tika piešķirta par Pāvela Mihadjuka pārkāpumu. Izglābties mājinieki prata vien 87. minūtē, kad ar milzīgu veiksmes un vienlaicīgi Serkova neveiksmes palīdzību vārtus guva Genādijs Soloņicins. Genas centrējums, Kalns iebiedē Serkovu ar savu kājas kustību, un bumba ir vārtos. Pagarinājumā gūtie Nerija Vaļska vārti bija vēl muļķīgāki - ne tas spēcīgākais un ne precīzākais sitiens no asa leņķa nodrošināja "Metalurgam" uzvaru.

Sastāvu aprises ziņā "Metalurgs" nekādas izmaiņas salīdzinājumā ar spēli pret "Jelgavu" neveica, atskaitot leišu rokādi - Kavaļauska vietā spēlēja Vaļskis. Spriežot pēc pirmajās spēlēs redzētā, Virslīgas atklāšanas spēlē pret "Olimpu" liepājnieki maču uzsāks sekojošā virknējumā: Spole - Surņins, Jemeļins, Mihadjuks, Zirnis - Kalns, Prohorenkovs, Tamošausks, Soloņicins - Vaļskis(Kavaļausks), Kamešs. Starp rezervistiem uz spēli pret "Jūrmalu-VV" bija atrodams 24 gadus vecā Lietuvas pussarga Mariusa Činika vārds. Līdz šim lietuvietis paspējis izspēlēties Lietuvā, Skotijā un Baltkrievijā.

"Jūrmala-VV" ar Butriku un jauniem leģionāriem

Daudz interesantāks bija "Jūrmalas-VV" sastāvs, jo uz maiņu laukumā devās Andrejs Butriks, kurš bija tuvu līguma parakstīšanai ar "Ventspili" (esot bijusi panākta mutiska vienošanās). Klubā tāpat ir arī Raivis Hščanovičs, Somijā noturēties nav izdevies Gatim Kalniņam, no Albānijas atgriezies Romāns Bezzubovs, tāpat ierindā palikuši Igors Semjonovs, Rolands Krjauklis, Volodimirs Meļņiks, Sergejs Golubevs, Valērijs Čistjakovs, bet no Liepājas nācis klāt Intars Kirhners. No leģionāriem komandai pievienojies ukraiņu aizsargs Oleksandrs Kruckevičs, kā arī krievs Ruslans Gazajevs. Visnotaļ interesants un kaujasspējīgs sastāvs.

Jermolajevs pārceļas uz "Daugavu", Podpalijam pirmie sodi

"Daugavas" un "Ventspils" spēle nebija tik aizraujoša, kaut gan vārtu gūšanas momenti biju diezgan daudz. Abas komandas pa reizei trāpīja pa vārtu pārliktni, bet par mača galveno varoni kļuva Oļegs Laizāns, kura fantastiskais sitiens no vismaz 35 metriem ļāva "Ventspilij" iegūt divu vārtu pārsvaru. "Ventspils" laukumā izskatījās nepārprotami interesantāk. Pussargu līnijā savas kvalitātes pierādīja gan jauniņie Suhanovs un Sato, gan jau iepriekšējā sezonā redzētais Maikls Tukura. Par jauniegūto uzbrucēju Federiko Martinesu pāragri spriest, jo laukumā viņš pavadīja neilgu brīdi, maz tiekot pie bumbas. Izskatās, ka citu jaunpienācēju ventiņu rindās nebūs. Komanda izskatās vairāk nekā solīdi, pie tam visās pozīcijās.

Daugavpils "Daugavas" pieteikumā figurēja Edgara Jermolajeva vārds. Gados jaunais pussargs gan šoreiz palika uz rezervistu soliņa, taču bijušā "Jūrmalas-VV" futbolista spēlēšana būs tikai laika jautājums. Daugavpilieši arī šoreiz spēlēja izteiktu aizsardzības futbolu, atskaitot mača galotni, kad cīņā tika sūtīts uzbrucējs Dmitrijs Vorobjovs, kuram tā bija atgriešanās daugavpiliešu rindās pēc ilgas pauzes. Pagaidām, neko spožu nav parādījis cits jauniņais Konstantīns Macions, bet Bidžina Cincadze vēl gaida savu debiju. Krietni vairāk tiek gaidīts no uzbrucēja Dmitrija Kozlova.

Savu pirmo nopietno pierakstu Latvijā veicis ventspilnieku galvenais treneris Sergejs Podpalijs. Kausa ceturtdaļfinālā viņš asi iejaucies tiesnešu darbībā, par ko saņēmis 100 latu sodu (par šādu pārkāpumu varēja saņemt arī vairāku maču diskvalifikāciju, bet vainīgā sods tika mīkstināts). Ar šādu pašu naudas summu sodīts arī klubs, jo nekārtības uzsākuši kluba līdzjutēji, kuri pie tam izmantojuši arī pirotehniku.

Interesanti, ka arī vakardienas spēlē pret "Daugavu" Podpalijs asi iesaistījās tiesnešu darbības analīzē, līdz ar to varētu sekot arī vēl kādas soda sankcijas.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-31 15:50, pirms 13 gadiem
Sirs noraka spēli.. ;/ jau jauniešos,pāris spēlēs čalis aizpeldēja, nekad nebūtu domājis, ka viņš nokļūs profesionāļos,jo agrāk attieksme bija katastrofāla..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-31 16:40, pirms 13 gadiem
ē, a kā var zināt, ka nebūs vairāk ventiņiem nekā? un kā noprotams, metāliem baigi nospīdējis?

  +2 [+] [-]

, 2011-03-31 16:46, pirms 13 gadiem
"Ventspilim" Latvijā jauna pilsēta - Ventspilis...

  +1 [+] [-]

, 2011-03-31 16:54, pirms 13 gadiem
Kaads zin , kur var apskatiitiees visu komandu pieteikumus?

  +2 [+] [-]

, 2011-03-31 17:28, pirms 13 gadiem
King#23 rakstīja: Kaads zin , kur var apskatiitiees visu komandu pieteikumus?
Kabinetā pie Skredeļa. Ja vispār ir jau tādi

  +1 [+] [-]

, 2011-03-31 17:44, pirms 13 gadiem
King#23 rakstīja: Kaads zin , kur var apskatiitiees visu komandu pieteikumus?
Līdz 1. aprīlim komandām jāiesniedz. Varēs redzēt kā parasti LFF mājaslapā.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-31 21:43, pirms 13 gadiem
Paldies Nauri, ka apkopoji izmaiņas, taču ir viena nianse! Lietuvieti sauc Nerijus Vaļskis, nevis Nerijs Vaļskis, tāpēc locot uz jautājumu (kā?) iznāk - Nerijus Vaļska nevis Nerija Vaļska

  +2 [+] [-]

, 2011-03-31 22:18, pirms 13 gadiem
Western rakstīja: Paldies Nauri, ka apkopoji izmaiņas, taču ir viena nianse! Lietuvieti sauc Nerijus Vaļskis, nevis Nerijs Vaļskis, tāpēc locot uz jautājumu (kā?) iznāk - Nerijus Vaļska nevis Nerija Vaļska
Nerjus Valskis. Bez "i" vārdā un mīkstinājuma zīmes uzvārdā.