Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Grieķijas klubi piekrīt daudz bargākiem sodiem, un vietējais čempionāts varēs atsākties

Rolands Eliņš

Grieķijas klubi piekrīt daudz bargākiem sodiem, un vietējais čempionāts varēs atsākties
PAOK īpašnieks Ivans Savidis izmaršē laukumā ar šaujamieroci
Foto: Reuters/Scanpix

Grieķijas futbola līgas norise tika apturēta 12. martā pēc tam, kad PAOK īpašnieks uzskatīja par pieņēmumu iziet laukumā spēles laikā ar šaujamieroci. Grieķijas valdība pieprasīja konkrētus pasākumus līdzīgu izgājienu novēršanai, un beidzot šodien visi 16 augstākās līgas klubi piekrita sporta ministrijas piedāvātajiem noteikumiem. Līga atsākšanās paredzēta nedēļas nogalē.

Grieķijas futbola līga pieredzēja vienu no lielākajiem skandāliem savā vēsturē (kas nav mazs "sasniegums", ņemot vērā Grieķijas karstasinīgo fanu un klubu pārstāvju neskaitāmos iepriekšējos izgājienus), kad 12. martā par aizmugures dēļ neieskaitītu vārtu guvumu PAOK īpašnieks Ivans Savidis protestēja ar izskriešanu laukumā. Savidis īpaši neslēpa, ka viņam pie jostas ir šaujamierocis, kuru, par laimi, viņš gan nepielietoja, taču tas neizbēgami atstāja lielu iespaidu.

Šī izgājiena dēļ Grieķijas futbola dzīves vadītāji apturēja augstākās līgas norisi uz vairāk nekā divām nedēļām. FIFA izteica oficiālu brīdinājumu, ka Grieķijas klubiem draud izslēgšana no starptautiskajiem turnīriem, ja vien nesekos asa reakcija un uzlabojumi no Grieķijas Futbola federācijas puses, savukārt Grieķijas valdības preses pārstāvis Dimitris Canakopoloss norādīja, ka Savida izgājiens ir pēdējais piliens skandālu un vardarbības pilnajā Grieķijas futbolā.

Grieķijas Sporta ministrija pieprasīja, lai čempionātā tiktu ieviesti daudz bargāki sodi par līdzjutēju radītām nekārtībām un komandu pārstāvju noteikumu pārkāpumiem. Sākotnēji vairāki klubi, ieskaitot titulēto „Olympiacos”, pret šiem jauninājumiem iebilda, taču šodien visi 16 augstākās līgas klubi piekrituši prasībām.

Līdz ar to nākotnē Grieķijas līgā paredzēti daudz bargāki sodi, ieskaitot punktu atņemšanu un pat izmešanu no līgas. Noteikumi stāsies spēkā no nākamās sezonas, tie paredz, ka turpmāk atbildību par drošību spēļu laikā uzņemsies paši klubi, nevis atstās visu policijas ziņā. Tāpat paredzēti bargi sodi, ja klubu pārstāvji izplatīs neslavu ceļošus vai uz vardarbību rosinošus paziņojumus presē, savukārt klubi, kuri būs iesaistīti ar vardarbību saistītos pārkāpumos trīs reizes sezonas gaitā, automātiski tiks izmesti no augstākās līgas.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/greek-foot...

  -1 [+] [-]

, 2018-03-26 21:43, pirms 6 gadiem
"savukārt klubi, kuri būs iesaistīti ar vardarbību saistītos pārkāpumos trīs reizes sezonas gaitā, automātiski tiks izmesti no augstākās līgas"

Viss, protams, pozitīvi, turkiem arī derētu galvas atvēsināt, bet nu gribēšu redzēt cik punktuāli viņi sekos līdzi sevis radītajiem noteikumiem, jo pēc tādas loģikas Oly, PAO un PAOK tad drīz vien lidos ārā uz otro līgu. Savstarpējās spēlēs šiem klubiem jau būs pa 3 pārkāpumiem...