Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Grieķijas grandu "Olympiacos" rekomendē izslēgt no augstākās līgas

Rolands Eliņš

Grieķijas grandu "Olympiacos" rekomendē izslēgt no augstākās līgas
Evangeloss Marinakis. Foto: Reuters/Scanpix

Grieķijas Futbola federācijas neatkarīgā komiteja paziņojusi, ka tās pārstāvis Panajota Spanou izvirzījis priekšlikumu par „Olympiacos” izslēgšanu no augstākās līgas, mūža diskvalifikāciju kluba īpašniekam un trīs miljonu eiro soda naudu par mača sarunāšanu.

Jau iepriekšējā gadā tika ierosināta izmeklēšana par 2015. gada spēli starp „Olympiacos” un „Atromitos” uz aizdomu pamata par spēles sarunāšanu. Aizdomas ir arī par citām spēlēm, taču komiteja esot guvusi pārliecību par tiešī šīs spēles sarunāšanu.

Tiek piedāvāts balsojums, kas paredz ļoti bargu sodu „Olympiacos” vienībai. Tiek aicināts izslēgt to no augstākās līgas un nosūtīt uz Grieķijas otro līgu, piespriest soda naudu trīs miljonu eiro apmērā, kā arī uz mūžu diskvalificēt kluba īpašnieku Evangalosu Marinaki.

Pagājušajā gadā tika ziņots, ka pret Marinaki ierosināta tiesas prāva, taču Grieķijas mediji vēsta, ka futbola federācijai jau ir precedents, ka pirms sava soda piespriešanas netiek sagaidīts kriminālprocesa iznākums. Tiek ziņots, ka Grieķijas tiesā lēmums varētu būt septembrī, kamēr Grieķijas futbola federācijā, kā vēsta Grieķijas mediji, atlicis vairs tikai viens solis līdz lēmumam par "Olympiacos" sodu.

„Olympiacos” ir Grieķijas titulētākais klubs – tas uzvarējis vietējā čempionātā 44 reizes un ieguvis Grieķijas kausu 27 reizes. „Olympiacos” vienreiz ir spēlējis Čempionu līgas ceturtdaļfinālā un sešas reizes astotdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
https://www.sdna.gr/news-english/71...