Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Olympiacos" īpašnieks Grieķijā stāsies tiesas priekšā par maču sarunāšanu

Rolands Eliņš

"Olympiacos" īpašnieks Grieķijā stāsies tiesas priekšā par maču sarunāšanu
Evangeloss Marinakis. Foto: Reuters/Scanpix

Grieķijas augstākā tiesa šodien nolēma, ka 28 personas, to skaitā arī miljonārs Evangeloss Marinakis, futbola klubu „Olympiacos” un „Nottingham Forest” īpašnieks, tiks apsūdzēti par spēļu rezultātu neatļautu sarunāšanu un stāsies tiesa priekšā.

Grieķijas augstākā tiesa nolēma noraidīt prasību, kas paredzēja, ka Evangeloss Marinakis un vēl 27 personas tiktu apsūdzētas pēc mazāka panta nekā prokuratūras pieprasītais. Proti, aizstāvība vēlējās panākt, ka tā tiek apsūdzēta kriminālas organizācijas izveidošana, bet šīs prasības noraidīšana nozīmē, ka apsūdzība būs arī par futbola spēļu rezultātu sarunāšanu, kas Grieķijā ir kriminālpārkāpums.

Marinakis ir Grieķijas uzņēmējs, kura bagātība pirms dažiem gadiem tika lēsta vairāk nekā 600 miljonu dolāru apmērā. Viņš ir ilggadējs „Olympiacos” īpašnieks un viņa vadībā klubs septiņas reizes pēc kārtas kļuba par Grieķijas čempionu. Savukārt pirms diviem gadiem Marinakis iegādājās Anglijas klubu „Nottingham Forest”.

Dažādas apsūdzības maču sarunāšanā Marinakim izvirzītas vairākkārt, taču viņš pagaidām nav saņēmis reālu sodu un noliedzis visas apsūdzības. Pašreizējais tiesas process norit 2015. gada Grieķijas futbola skandāla sakarā, kad prokuratūra ieguva orderi vairāku sporta funkcionāru telefonsarunu ierakstīšanai. Prokuratūra izvirzīja apsūdzības Marinakim spēļu sarunāšanā, norādot, ka viņš ar Grieķijas Futbola asociācijas palīdzību izvēlējies tiesnešus savas komandas spēlēm.

2015. gadā Marinakis tika aizturēts un pēc tam atbrīvots par 200 tūkstošu eiro lielu drošības naudu. Pagājušajā gadā lieta tika izbeigta, bet tagad atkal ir atjaunota.

Izmantotie resursi:
https://www.thenationalherald.com/2...

     [+] [-]

, 2019-04-18 12:18, pirms 5 gadiem
Ai ai ai... maču sarunāšanas lietas taču esot tik grūti (kur nu "grūti" - neiespējami!) izmeklēt. Gaan jau ka izgāzīsies apsūdzība.