Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Skandāls Bāzelē: kamēr vīru komanda svin kluba jubileju, sieviešu komanda tirgo biļetes

Rolands Eliņš

Skandāls Bāzelē: kamēr vīru komanda svin kluba jubileju, sieviešu komanda tirgo biļetes
"Basel" 125. gadu jubilejas pasākums. Foto: Christian Keller/Prime News

Šveices futbola klubs „Basel” spiests taisnoties vietējiem un ārzemju medijiem par situāciju kluba 125. gadu jubilejas pasākumā, kurā galvenās vīriešu komandas pārstāvji baudīja vakara piedāvātās ērtības, kamēr sieviešu komandas futbolistes strādāja, pārdodot viesiem loterijas biļetes.

20-kārtējās Šveices čempiones „Basel” jubilejas pasākumā bija vairāk nekā tūkstoš viesu. Ielūgti bija vīriešu komandas spēlētāji, treneru kolektīvs un kluba valde, kamēr viesu vidū bija vairāki bijušie kluba treneri un spēlētāji, kā arī citu Šveices klubu pārstāvji. Tāpat par atsevišķu samaksu ieejas biļeti uz pasākumu varēja saņemt arī citas personas.

Kā ziņo CNN, bagātīgajā pasākumā, kurā „Basel” vīriešu komandai tika piedāvāta plaša ēdienkarte, sieviešu komandas dalībnieces bija nodarbinātas ar pasākuma loterijas biļešu pārdošanu. Loterijas ienākumi tika virzīti „Basel” sieviešu un jauniešu komandu attīstībai, bet tas izveidoja situāciju, ka laikā, kamēr vīriešu komanda izbaudīja banketu, sieviešu komandas spēlētājas apstaigāja galdus ar loterijas biļetēm. CNN un Šveices mediji vēsta, ka futbolistēm pēc sava darba pabeigšanas tika piedāvātas sviestmaizes atsevišķā telpā.

Kā vēsta Šveices medijs „Prime News”, „Basel” sieviešu komandai pasākuma dienā tika atcelts treniņš, un spēlētājas bija kļūdaini padomājušas, ka arī tiek ielūgtas piedalīties jubilejas banketā. Pasākumā gan „pārpratums” noskaidrojies. „Viņas nebija vieses, viņas bija pasākumā, lai strādātu, un nesaņēma vakariņas, bet gan sviestmaizes,” raksta Šveices žurnālists Kristians Kellers.

Uz medijos publicētajiem un vietējo politiķu izteiktajiem pārmetumiem „Basel” preses dienests atbildēja, ka sieviešu komanda pati piekritusi palīdzēt pasākuma rīkošanā. Norādīts, ka sieviešu komanda, tāpat kā visas jauniešu komandas, netika ielūgta uz pasākumu, jo klubs vēlējies, lai pēc iespējas vairāk ieejas biļešu būtu pieejams citiem. „Basel” apliecināja, ka tiek plānots īpašs 125. gadu jubilejas pasākums nākamgad, kurš savukārt būs paredzēts tikai „Basel” futbolistiem un futbolistēm.

Izmantotie resursi:
https://edition.cnn.com/2018/11/22/...
https://primenews.ch/articles/2018/...

     [+] [-]

, 2018-11-23 17:47, pirms 5 gadiem
Nebija atsevišķš numuriņš, kur sievietes sniedza citus pakalpojumus Basel vīriešu komandai?

     [+] [-]

, 2018-11-23 21:24, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nebija atsevišķš numuriņš, kur sievietes sniedza citus pakalpojumus Basel vīriešu komandai?
Varbūt vīrieši sniedza sievietēm?

  +1 [+] [-]

, 2018-11-23 22:39, pirms 5 gadiem
Nav brīnums, zinot, ka vēlēšanu tiesības Šveicē ir tikai no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem.