Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kasiljass pagarina līgumu un vēlas "Porto" spēlēt līdz karjeras beigām

Rolands Eliņš

Kasiljass pagarina līgumu un vēlas "Porto" spēlēt līdz karjeras beigām
Ikers Kasiljass. Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais Spānijas futbola vārtsargs Ikers Kasiljass oficiāli pagarinājis līgumu ar Portugāles klubu „Porto”. Jaunā vienošanās paredz Kasiljasa palikšanu „Porto” sastāvā 2021. gada vasarai.

37 gadus vecais Ikers Kasiljass jau iepriekš medijiem nebija slēpis, ka līgumu ar „Porto” pagarinās un labprāt šeit noslēgtu savu futbolista karjeru. Šodien līguma noslēgšana tika apstiprināta arī oficiāli.

„Šodien ir īpaša diena,” līguma pagarināšanu raksturoja Kasiljass. „Šajā klubā es jūtos kā mājās. Vēlētos palikt šeit līdz brīdim, kad beigšu futbolista karjeru. Kad es ierados „Porto”, visi domāja, ka es šeit atbraucu tikai uz gadu vai diviem. Taču ir tikai pozitīvas lietas, ko teikt par klubu un Portu pilsētu. Es karjeru pabeigšu šeit, pārstāvot un reprezentējot „Porto” komandas vērtības. Ko es darīšu pēc tam? Godīgi sakot, nezinu, bet ceru, ka vienmēr palikšu saistīts ar futbolu.”

Kasiljass „Porto” vienībai pievienojās 2015. gadā un kļuva par stabilu tās pamatvārtsargu. Viņš piedalījies 149 „Porto” spēlēs, aizvadītajā sezonā izcīnīja Portugāles čempiona titulu un Superkausu. Portugālē Kasiljass kļuvis par UEFA Čempionu līgas rekordistu, šosezon piedaloties jau 20. sezonā pēc kārtas. Pagājušajā sezonā Kasiljass kopā ar „Porto” apstājās astotdaļfinālā, bet šosezon sasniegts ceturtdaļfināls, kurā būs otro gadu pēc kārtas jāspēlē pret „Liverpool”.

Kasiljass pirms nonākšanas „Porto” visu savu karjeru aizvadīja Madrides „Real” sastāvā, sargājot karaliskā kluba vārtus 15 sezonas. „Real” galvenajā komandā viņš debitēja sākumsastāvā jau 18 gadu vecumā un pēc tam kopā ar klubu kļuva par pieckārtēju Spānijas čempionu un trīskārtēju Čempionu līgas uzvarētāju.

Kasiljass ir arī Spānijas izlases leģenda – viņš bija valstsvienības pamatvārtsargs gan 2010. gada PK triumfā, gan 2008. un 2012. gada uzvarās Eiropas čempionātos. Visos trīs pieminētajos turnīros viņš tika iekļauts simboliskajā izlasē.

     [+] [-]

, 2019-03-20 18:56, pirms 5 gadiem
Veiksmi, Iker!