Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FK «Jelgava» šodien aizvadīs pirmo spēli Ziemas kausā

FK «Jelgava» šodien aizvadīs pirmo spēli Ziemas kausā
Foto: Raitis Supe

Krišs UpenieksPēc lieliskās pagājušās sezonas, kad futbola klubs «Jelgava» izcīnīja trešo vietu Latvijas Virslīgā, triumfēja Latvijas kausa izcīņā un piedalījās Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, ilgā atpūtā futbolisti nedevās. Jau iepriekš, futbolistiem strādājot individuāli, uz kopējo pirmo treniņu galvenā trenera Vitālija Astafjeva vadībā komanda sanāca 5. janvārī. Gan kapteinis Gints Freimanis, gan fizioterapeits Jurijs Ksenzovs atzīst, ka tik profesionālā līmenī treniņi Jelgavā vēl nav bijuši.

Jau šodien FK «Jelgava» aizvadīs savu pirmo spēli Virslīgas Ziemas kausā, tiekoties ar liepājniekiem. Šajā turnīrā katram no desmit dalībniekiem garantētas piecas spēles. Tā ir laba iespēja saspēlēties un pārbaudīt jaunos spēlētājus pirms sezonas. Jāpiebilst, ka pērn jelgavnieki šajā turnīrā izcīnīja otro vietu, finālā piekāpjoties tikai «Skonto» futbolistiem.

Komplektācijā galvenais uzdevums bija saglabāt komandas kodolu

«Komandu ir pametuši trīs spēlētāji (Maksims Daņilovs, Armands Pētersons un Dmitrijs Medeckis – red.), bet tajā pašā laikā klāt nākuši citi. Uz pārbaudes laiku ieradies leģionārs aizsarga pozīcijā, arī 19 gadus vecais latviešu aizsargs Elvis Studāns no «Jūrmalas», būs vēl papildinājums uzbrukumā, bet pats galvenais, kas mani priecē, ir tas, ka esam saglabājuši pagājušās sezonas kodolu. Pārējiem ir iespēja mesties cīņā par iekļūšanu sastāvā,» norāda komandas galvenais treneris V.Astafjevs. 17. janvāra treniņā laukumā devās trīs vārtsargi un 16 laukuma spēlētāji, bet Andrejs Kiriļins un Artis Jaudzems šobrīd pārstāv U-21 izlasi Sadraudzības kausa izcīņā.

Treneris neslēpj, ka pašlaik visvairāk tiek domāts par pastiprinājumu uzbrukumā: «Ar vienu spēlētāju neizdevās vienoties no mums neatkarīgu apstākļu dēļ. Gribam, lai komandā būtu leģionārs, kurš ir divas reizes meistarīgāks nekā vietējais futbolists.» Komandas kapteinis un nacionālās izlases kandidāts G.Freimanis, kurš arī šogad pārstāvēs Jelgavas kluba krāsas, stāsta, ka Studāna spēles stils viņam patīkot, jo puisis esot agresīvs, spēcīgs un ātrs, tiesa, gados jauns, kas dažreiz esot jūtams pieņemtajos lēmumos uz laukuma. Par 24 gadus veco centra aizsargu, kurš ir atbraucis no Senegālas, Gints teic, ka tik ātri par leģionāru vēl ir sarežģīti izdarīt secinājumus, jo grūtākais ir iejusties jaunā vidē, kas atsevišķos gadījumos pat var nesanākt.

Sagatavošanās process aizrit nebijušā profesionālā līmenī

Pašlaik spēlētājiem ir viena brīva diena nedēļā, trīs reizes nedēļā treniņi notiek divas reizes dienā, bet pārējās dienās – viens treniņš. «Cenšamies izmantot visu, kas mums ir pieejams. Sintētiskais laukums, parketa zāle, baseins, aerobika, fitness, jogas vingrinājumi. Programma ir dažāda, pilnvērtīga. Viss norit pēc paredzētā grafika plus vēl klāt nāk viena spēle nedēļā. Vakar komandā bija testi. Protams, dodam iespēju spēlētājiem arī atpūsties. Ir viena brīvdiena, dodamies uz pirti, pēc kā ir iespējama masāža. Domāju, ka ir labi apstākļi, lai sagatavotos sezonai, un mēs to izmantojam maksimāli,» apmierināts ar iespējām ir V.Astafjevs.

Nozīmīga loma treniņu procesā ir arī ilggadējam komandas fizioterapeitam J.Ksenzovam, kurš neslēpj, ka šogad treniņi tiešām notiek citā līmenī: «Cita pieeja šogad ir treniņiem, un puišiem arī pie tā jāpierod. Parādījusies aerobika, jogas vingrinājumi, tas viss ir nopietnāk.» Jurijs stāsta, ka puiši šādas intensitātes un dažādības treniņu rezultātā palīdzību prasot diezgan bieži, tomēr var just, ka ar katru dienu futbolisti formu uzlabo. Arī G.Freimanis pauž gandarījumu par tik nopietnu sagatavošanās procesu: «Nevar salīdzināt pat ar pagājušo gadu – atšķirība ir liela, un līdzekļi ir ieguldīti pareizi. Jāsaka, ka arī treneris jau ir pieradis pie mums, ir kā savējais. Vitālijs ir prasīgs un pievērš uzmanību katram sīkumam. Slodzes ir lielas. Pēc pirmās aerobikas puiši, arī es, nevarēja divas dienas normāli pastaigāt. Viss ir sabalansēts, pārdomāts, nav tā, ka būtu pārslodze. Tik perfekti salikts, ka paspējam arī atjaunoties.»

Savukārt kluba direktors Jānis Vuguls apliecina, ka komandai sagatavošanās posmā šogad tiek nodrošināta arī ēdināšana pēc profesionāli sastādītas ēdienkartes. Tāpat klubs cenšas futbolistiem uzlabot dzīvošanas apstākļus šeit, Jelgavā, lai sadzīves jautājumi nenovērstu uzmanību no treniņiem.

Ziemas kausā rezultāts nebūs primārais

Jau šajā nedēļā startē tradicionālais Virslīgas Ziemas kauss, kurā pagājušajā gadā jelgavnieki spēlēja finālā, zaudējot Rīgas «Skonto» ar 2:3. Šogad mūsu grupā ir 1.līgas komandas Rēzeknes BJSS un «Valmiera Glass FK/BSS», kā arī «Liepāja» un «Gulbene». V.Astafjevs norāda – kaut arī sportisti vienmēr vēlas uzvarēt, rezultāts šajā gadījumā nebūs galvenais: «Pirmkārt, ir jāpārbauda mūsu spējas, jauniešu meistarība. Šo turnīru uzskatu par labu sagatavošanās posmu. Centīsimies uzvarēt, jo to vēlamies vienmēr, arī treniņos, lai spēlētāji jau pierastu pie tā, ka ir jāuzvar katra epizode. Strādājam ar domu: ja tagad katrā treniņā atdosim visus spēkus, tad arī pēc tam būs rezultāts.» Pagaidām ir paredzēta viena Ziemas kausa spēle nedēļā, bet nav izslēgts, ka parādās vēl kādi piedāvājumi aizvadīt pārbaudes mačus. Jāpiebilst, ka vienu pārbaudes spēli jelgavnieki aizvadīja jau pagājušajā nedēļā, kad ar 2:0 apspēlēja «Skonto».

Ziemas kausa spēļu grafiks

Ceturtdien, 22.janvārī, plkst.13.15 – FK «Liepāja»: FK «Jelgava»

Ceturtdien, 29. janvārī, plkst.13.15 – FK «Jelgava» : Rēzeknes BJSS

Trešdien, 11.februārī, plkst.13.15 – FK «Jelgava» : FB «Gulbene»

Otrdien, 17.februārī, plkst.13.15 – FK «Jelgava»:FK «Valmiera Glass FK/BSS»

Piektās spēles pretinieks tiks noskaidrots pēc aizvadītajām apakšgrupas spēlēm. Plašāk par Ziemas kausu – Sākums - Futbola virslīga

Visas spēles tiek aizvadītas Skonto hallē Rīgā, E.Melngaiļa ielā 1a.

Ziņas | Jelgavas Vēstnesis - portāls katram...

  +2 [+] [-]

, 2015-01-22 12:19, pirms 9 gadiem
Labs rakstiņš.Paldies autoram.

     [+] [-]

, 2015-01-22 12:55, pirms 9 gadiem
Ziemas kausā rezultāts nebūs primārais

Pec tada teikuma Astafjevu vajag atlaist!
Pietiek jau ar to cirku kas bija pagajushogad finala pret Skonto

  -1 [+] [-]

, 2015-01-22 13:49, pirms 9 gadiem
kastans rakstīja: Ziemas kausā rezultāts nebūs primārais

Pec tada teikuma Astafjevu vajag atlaist!
Pietiek jau ar to cirku kas bija pagajushogad finala pret Skonto
Nav arī !Galvenais ,lai labi nostartē čempī !

     [+] [-]

, 2015-01-23 00:32, pirms 9 gadiem
kastans rakstīja: Ziemas kausā rezultāts nebūs primārais

Pec tada teikuma Astafjevu vajag atlaist!
Pietiek jau ar to cirku kas bija pagajushogad finala pret Skonto
Pret Liepāju Astafjevs spēlēja uz rezultātu,bet pieņemu,ka kādā(kādos) no mačiem arī nespēlēs....