Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Daugava" izslēgta no Ziemas kausa

Rolands Eliņš

Rīgas "Daugava" izslēgta no Ziemas kausa
Mants Savens, Rīgas "Daugavas" kapteinis
Foto: Māris Greidāns/LFV

Ziemas kausa izcīņas organizatori pavēstījuši, ka no turnīra izslēgta Rīgas "Daugava". Virslīgas izpilddirektors Emīls Latkovskis pieņemto lēmumu skaidro ar dažādiem reglamenta pārkāpumiem, kuri neliecina par komandas piederību profesionālai darba videi.

'Lai arī turnīra reglaments paredz, ka nekādi tālāki paskaidrojumi orgkomitejai nav jāsniedz, vēlamies sabiedrībai izskaidrot savu lēmumu. Vēlamies, lai sabiedrība izprot šo rīcību un neatstāt vietu interpretācijām," pavēstīja "Latvijas futbola virslīgas" izpilddirektors Emīls Latkovskis. "Komentējot "Jūrmalas" diskvalifikāciju pagājušajā gadā, es teicu, ka “Latvijas futbola Virslīgas” vadība vienmēr būs par profesionālu darba vidi, kurā iesaistītie pilda dotos solījumus, ciena viens otru un attiecas profesionāli pret futbolu. Diemžēl šogad pietika ar vienu spēli, lai pārliecinātos, ka FK Daugava Rīga vismaz uz doto brīdi neiekļaujas šajā vidē."

"Pirmkārt, uzstājām, ka arī Ziemas Kausā komandu ir jāvada speciālistam ar UEFA-PRO licenci. Šajā reglamenta punktā nācām pretī ''Daugava Rīga'' un ļāvām komandu vadīt trenerim Armandam Zeiberliņam, kurš komandu vadīja arī iepriekšējā sezonā un bija apsolījis turpināt savu kvalifikācijas celšanu UEFA-PRO licences kursos 2015. gadā. Diemžēl mūsu rīcībā ir informācija, ka patiesībā Armands Zeiberliņš nav komandas galvenais treneris. Arvīds Skrupskis neievēro LFF DK 2014. gada 25. augusta lēmumu, turpinot vadīt komandas treniņus un spēles. Tieši Arvīds Skrupskis bija tas, kurš noteica FK ''Daugava Rīga'' sastāvu uz 19. janvāra spēli pret Skonto FC un deva tālākus norādījumus spēles laikā. Spēles video ierakstā ir skaidri redzams, kā Armands Zeiberliņš parkāpj FIFA Laws of the Game, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus spēles laikā, lai saņemtu norādes no Arvīda Skrupska."

"Otrkārt, komandas pārstāvji nespēja korekti aizpildīt ne turnīra pieteikumu, ne papildpieteikumu, ne prasības attiecībā uz klubā esošajiem Latvijā nelicencētajiem spēlētājiem, vienas spēles laikā izdarot vairākus reglamenta pārkāpumus. Sadarbību varam raksturot kā ārkārtīgi neprofesionālu."

"Visbeidzot, mūsu rīcībā esošā informācija par komandas iekšienē notiekošajiem procesiem, treniņu darbu, spēlētāju transfērupolitiku un gatavošanos pirms ''Ziemas kausa'' liecina par regulāru neprofesionālas rīcības klātbūtni klubā. Mēs nevaram pieļaut šādas komandas klātbūtni mūsu organizetās sacensībās un, lai pasargātu futbola vidi, ar vienbalsīgu turnīra orgkomitejas lēmumu esam izslēguši ''Daugava Rīga'' komandu no tālākas dalības šī gada ''Ziemas kausa'' izcīņā. Novēlam komandai sakārtot iekšējos procesus un veiksmīgi noslēgt licencēšanās procesu dalībai virslīgas čempionātā," Virslīgas mājaslapā citēts Latkovska vēstījums.

Norādīts, ka atbalstu izslēgšanai sniegusi arī Latvijas Futbola federācija, ar kuras sadarbību iegūta nepieciešamā informācija. "Daugava" pirmajā Ziemas kausa spēlē pret "Skonto" zaudēja ar 0:2, bet tās nākamā kalendārā paredzētā spēle pret "Daugavpili" bija nolikta otrajā februārī. "Daugavas" vietā to aizvadīs B grupas pārstāve "Jelgava", un šis mačs turnīra ieskaitē neparādīsies.

Jāatgādina, ka pagājušajā Ziemas kausā arī tika pieņemts lēmums par kādas komandas diskvalifikāciju - toreiz tā bija "Jūrmala", un oficiālais lēmums pamatojums bija nekorekti aizpildīts spēles pieteikums. Šajā gadā kausa organizatoriem vairs nav savi lēmumi jāpaskaidro, kā no to norāda turnīra reglamenta punkts 9.8. Attiecīgais punkts gan paredz, ka lēmums var tikt pieņemts tikai ar vienbalsīgu turnīra organizācijas komitejas lēmumu. Organizācijas komitejā ietilpst biedrības ''Latvijas futbola Virslīga'' izpilddirektors un visi trīs valdes locekļi.

Izmantotie resursi:
FK ''Daugava Rīga'' tiek izslēgts no ''Ziemas...

1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  -1 [+] [-]

, 2015-01-26 21:01, pirms 9 gadiem
Novēlam komandai sakārtot iekšējos procesus un veiksmīgi noslēgt licencēšanās procesu dalībai virslīgas čempionātā

Jau šo piektdien notiks attiecīgās komisijas sēde?

 +11 [+] [-]

, 2015-01-26 21:05, pirms 9 gadiem
Pareizi un cerams,ka arī virslīgas turnīrā viņus nepielaidīs.Citādi būs problēmas.Kā pērn ar dažiem klubiem.Vēl jau ir daži ,kurus derētu padīselēt.

  +6 [+] [-]

, 2015-01-26 21:09, pirms 9 gadiem
Nu, tad beidzot! Urrrāāāāā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-01-26 21:16, pirms 9 gadiem
Renegads rakstīja: Ja kads cirvis vel nesaprot ziemas kausa jegu?ta ir lai klubi var piepelnities totalizayota un sapirkt letu afrikanus vai japanus.
ah šitā! nu skaidrs. Pateikšu priekšā - virslīgas klubi spēlētājus nepērk

     [+] [-]

, 2015-01-26 21:19, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ziemas kauss ir viens liels farss. BFC ar izslegt vajag.
par ko?

  +5 [+] [-]

, 2015-01-26 21:26, pirms 9 gadiem
"Spēles video ierakstā ir skaidri redzams, kā Armands Zeiberliņš parkāpj FIFA Laws of the Game, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus spēles laikā, lai saņemtu norādes no Arvīda Skrupska."

Bet varbūt saņēma norādījumus no sarunāto spēļu organizatoriem?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-26 21:47, pirms 9 gadiem
Pēdējais brīdinājums spameriem: ja komentāros turpināsies reklamēšana, nākamreiz būs jāatvadās ne tikai no komentāra, bet arī profila.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-26 21:49, pirms 9 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Brīdinājums spameriem: ja komentāros turpināsies reklamēšana, nākamreiz būs jāatvadās ne tikai no komentāra, bet arī profila.
Pasāpēs un pāries, 100%. Tiesa, patiesības noliegšana un neatdzīšana šo pracesu noteikti nepaātrina.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-26 21:52, pirms 9 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Pēdējais brīdinājums spameriem: ja komentāros turpināsies reklamēšana, nākamreiz būs jāatvadās ne tikai no komentāra, bet arī profila.
Valodas centrs baidas zaudet sponsoru,kas nosaukts par SC zvaigzni? Nesaprotu Tavu cepienu,nav spams,bet reals raksts,laba limeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-01-26 22:12, pirms 9 gadiem
uzskatu ka Latkovskim jaatkapjas.ko tad tu pielaidi komandu,un tagad met araa. bfc daugavu ari tad met araa.jebkuru komandu kura zaudee..

tas nav normali.
un ka bus ar ventspili/liepaju kas uz siltam zemem brauks un pedejas speles nemaz neaizvadis.
tu vareji vismaz pamainit turnira norises kartibu,ieviest ko jaunu pa shiem gadiem ,kamer tu tur sedi

pasaki kad saksies virsligas chempionats? cik komandas speles?

ej Latkovski mekle citu darbu

     [+] [-]

, 2015-01-26 22:16, pirms 9 gadiem
Nu nav vēl zināms, cik komandu iegūs LFF-A licenci. Tikai piektdien lemšot. Un pēc tam vēl divas nedēļas apelāciju izskatīšanai.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-26 22:21, pirms 9 gadiem
Viņi rīt brauc uz Turciju un vienalga tas Ziemas kauss,a Jūs te bļaujat neko nezinot,izslēdza,smiekli nāk.

  -2 [+] [-]

, 2015-01-26 22:24, pirms 9 gadiem
lenajiem Igauniem 7 marta saakas.viss skaidrs.sheit viss cherez ..
ka tads Latkovskis kaut ko var vadiit. Uefa uzstaja ,tad kaut ko sak skata pec darit attieciba uz sarunatam spelem

4 meneshi pagajushi nu un, kadi speletaji Dq ?

jeb vini gaida kad pashi pieteiksies

  +1 [+] [-]

, 2015-01-26 22:24, pirms 9 gadiem
Rīgas Daugavai ir nomainījies īpašnieks, tāpēc kluba nākotne ir miglā tīta:
Futbola klubam “Daugava Rīga” mainās komandas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-26 22:26, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: par ko?
Par TOTO pret Skonto.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-26 22:35, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Par TOTO pret Skonto.
Kādas likmes bija?

  +1 [+] [-]

, 2015-01-26 22:35, pirms 9 gadiem
Turnīrs neko nezaudēs, to mums pierādīja pirmais mačs. Es nezinu, kāda ir Srupska īstā loma klubā un kas tur ir mainījies pēc īpašnieku nomaiņas. Skaidrs ir tikai tas, ka bija skandāls ar spēlētāju statusiem un tam sekoja Kļuškina un Vītolnieka bēgšana no kluba - spēlētāju, kas, būdami jauni, bija kluba pamatsastāva vērtības.

     [+] [-]

, 2015-01-26 22:44, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Kādas likmes bija?
labi nebija tur toto, no bfc daugava s, vienkarshi Tamaz/kamaz bija normali uzlicis tapec visu speli ardijaas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-26 23:06, pirms 9 gadiem
Tie, kas seko futbola norisēm un māk apieties ar LFF mājas lapu, sen zina, ka licencēšana beigsies 30.01 un iespējamo apelāciju izskatīšana beigsies 13.02, tad arī pilnīgi precīzi zinās Virslīgā spēlējošo komandu skaitu. 1.spēle čempionātā būs 13. (vai 14.)martā un čempionāts noslēgsies 7.novembrī.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-26 23:07, pirms 9 gadiem
Śiem gan jau škrobe, nesanāks vairs piepelnīties

     [+] [-]

, 2015-01-26 23:26, pirms 9 gadiem
Tad jau varbūt pat šogad Virslīgā tiks spēlēt arī Rēzekne un Valmiera!

     [+] [-]

, 2015-01-26 23:29, pirms 9 gadiem
Vai Rēzekne un Valmiera jau šobrīd spēj izpildīt visus noteikumus, lai saņemtu LFF-A licenci?

     [+] [-]

, 2015-01-27 00:19, pirms 9 gadiem
1 rakstīja: Vai Rēzekne un Valmiera jau šobrīd spēj izpildīt visus noteikumus, lai saņemtu LFF-A licenci?
Rēzekne būtu gatava, uz to arī gāja pārspēlēs pret Mettu spēlēdama. Rēzekniešiem jauniešu akadēmija ir solīda, bet to gan jau DD tagad gribēs nocelt caur sadarbības līgumu (ja spēlēs).

     [+] [-]

, 2015-01-27 00:23, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Rēzekne būtu gatava, uz to arī gāja pārspēlēs pret Mettu spēlēdama. Rēzekniešiem jauniešu akadēmija ir solīda, bet to gan jau DD tagad gribēs nocelt caur sadarbības līgumu (ja spēlēs).
Pagājšgad DD piedāvāja vienošanos ar Rēzekni, bet tie atteica

  +1 [+] [-]

, 2015-01-27 00:43, pirms 9 gadiem
Vadība jau visu laiku uzstāj, ka Virslīgas papildināšanas nebūs un spēlēs 9 vai 8 komandas, ja atkritīs kāda/kādas, kas nedabūs licenci.

  -2 [+] [-]

, 2015-01-27 02:23, pirms 9 gadiem
da kurš vispār seko latvijas virslīgai? mums ir basketbola, hokeja līgas bez toto. priekaa
1 2 37 komentāri