Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Nolito pievienojas Mančestras ''City'', Neimārs paliek Barselonā

Nolito pievienojas Mančestras ''City'', Neimārs paliek Barselonā
Nolito
Foto: AFP/Scanpix

Viena no turīgākajām Anglijas komandām Mančestras ''City'' vienojusies ar Spānijas augstākās līgas klubu ''Celta Vigo'' par spāņu uzbrucēja Nolito pāreju, savukārt Neimārs turpinās sadarbību ar ''Barcelona'' vēl uz pieciem gadiem.

Manuels Agudo Durāns, zināms arī kā Nolito, šovasar veiksmīgi iekļāvās Spānijas nacionālās izlases sastāvā Eiropas čempionātā, izejot starta sastāvā pilnīgi visos mačos un gūstot vienus vārtus, kā arī, izdarot vienu rezultatīvu piespēli. 29 gadus vecais futbolists savu debiju izlasē piedzīvoja vien 2014. gadā un kopš tā brīža tajā aizvadīja 13 spēles, kurās atzīmējās ar pieciem gūtiem vārtiem.

Nolito savu profesionālo futbolista karjeru sāka Spānijas pēc spēka trešās līgas komandā ''Sanluqueño'', kurā 32 spēlēs guva 24 vārtus. Pēc tam sekoja divas sezonas citā trešās līgas klubā ''Écija'', taču vēlāk uzbrucēju noskatīja pasaulslavenā ''Barcelona'', kuras jauniešu akadēmija ir viena no labākajām pasaulē. Nolito nospēlēja 106 spēles ''Barcelona B'', tomēr pirmajā komandā viņam tā arī neizdevās nostiprināties, aizvadot tajā divus mačus. Vēlāk Nolito ceļi aizveda uz Portugāles ''Benfica'', tomēr līdz šim veiksmīgākos karjeras gadus viņš aizvadīja ''Celta Vigo'', trīs sezonu laikā gūstot 39 vārtus un izpelnoties izsaukumu uz nacionālo izlasi.

Pēc Žuzepa Gvardiolas stāšanās pie Mančestras ''City'' galvenā trenera stūres, komandai tas ir jau trešais papildinājums vasaras pāreju periodā. ''City'' pievienojās viens no bijušajiem Dortmundes ''Borussia'' līderiem Ilkajs Gindoans, kā arī Ārons Moiss no ''Melbourne City''. Nolito pāreja Mančestras klubam izmaksājusi 13.8 miljonus Sterliņu mārciņu, jeb 18 miljonus Eiro.

''Es darīšu visu, ko treneris no manis prasīs un centīšos spēlēt, cik labi vien varu, lai nodemonstrēt tādu pašu sniegumu, kā iepriekš un palīdzētu ''City'' izcīnīt uzvaras'' tā Nolito, neslēpjot sajūsmu par pievienošanos klubam. ''Uzskatu, ka Gvardiola ir viens no labākajiem treneriem pasaulē. Viņš lieliski izprot futbolu un noteikti palīdzēs man progresēt, turklāt esmu pārliecināts, ka Gvardiola no manis izspiedīs maksimumu.''

''Celta'' kluba mājaslapas oficiālajā paziņojumā veltīti atzinīgi vārdi Nolito un veiksmes vēlējumi jaunajā klubā:''Viņš atstāja neaizmirstamas atmiņas ar daudz gūtiem vārtiem, rezultatīvām piespēlēm un unikālu talantu, kas aizkustināja visas ''Celta'' līdzjutēju sirdis. Mēs vēlam viņam veiksmi un panākumus gan profesionālajā karjerā, gan ikdienas dzīvē.''

Paralēli Mančestras ieguvumam, komanda beigusi sadarbību ar Argentīnas aizsargu Martinu Demikeli, kuram šosezon beidzās līguma termiņš un ''City'' izvēlējās to nepagarināt. Aizvadītajā sezonā Demikelis pārsvarā nāca no maiņas vai aizvietoja savainotos spēlētājus,Premjerlīgā kopumā aizvadot 17 mačus.

Viens no pasaules labākajiem futbolistiem un Brazīlijas izlases kapteinis Neimārs pagarinājis līgumu ar titulēto ''Barcelona'' vēl uz piecām sezonām, turklāt pastāv ļoti niecīga iespēja, ka kāda komanda būs spējīga izpirkt uzbrucēja līgumu. Proti, pirmajā sezonā brazīlieša izpirkuma maksa būs 200 miljoni eiro, nākamajā 225, savukārt atlikušajos trīs līguma gados tā sasniegs jau 250 miljonus eiro.

24 gadus vecais futbolists Barselonai pievienojās 2013. gadā un līdz šim 93 spēlēs guvis 55 vārtus, kā arī kļuvis par neatņemamu komandas sastāvdaļu. Pagājušajā gadā Neimārs bija starp trīs pretendentiem un ''Ballon d'Or'' nomināciju, kuru pasniedz pasaules labākajam futbolistam, taču šajā ieskaitē palika trešajā vietā.

Jāpiebilst, ka nosaukts arī Brazīlijas izlases sastāvs 2016. gada Rio olimpiskajām spēlēm, kurā atrodami tādi spēlētāji, kā Neimārs un Rafinja no ''Barcelona'', Markinjo no PSG un Minhenes ''Bayern'' uzbrūkošais pussargs Duglašs Košta.

Tikmēr sastāvu ievērojami pastiprinājusi cita Anglijas Premjerlīgas komanda ''Crystal Palace'', kas noslēgusi darījumu ar bijušo ''Tottenham Hotspur'' un Ņūkāslas ''United'' uzbrūkošo pussargu Androsu Taunsendu, kā arī Francijas izlases un ''Marseille'' vārtsargu Stevu Mandadā.

Francijas spēcīgākais klubs Parīzes ''SG'' veicis pārrunas ar Polijas izlases un ''Sevilla'' balsta pussargu Gžegožu Krihovjaku par iespējamo pāreju. Tiek lēsts, ka transfēra summa varētu sasniegt 45 miljonus Eiro, taču pašlaik abas puses neko vairāk par savstarpējām pārrunām nav veikušas.

Kamēr par Krihovjaka pāreju vēl notiek diskusijas, tikmēr PSG rindas nākamajā sezonā pastiprinās Hatems Ben Arfa, kurš pērn pārstāvēja citu ''Ligue 1'' klubu ''Nice''. Ben Arfa šovasar bija dilemmas priekšā, jo viņam bija iespēja doties arī uz Lionu, kur futbolists pavadīja savu bērnību un Sevilju, kuras jaunais galvenais treneris Horge Sampaoli iepriekš bija runājis ar pussargu un centies pārliecināt, lai viņš pievienojas tieši viņa vadītajai komandai. Tomēr Ben Arfa izvēlējās savu karjeru turpināt PSG, ar ko, visticamāk, viņam būs lielākas iespējas pacīnīties par augstāku vietu gan UEFA Čempionu līgā, gan Francijas čempionātā.

''Sevilla'' veiksmīgi izvairījusies no kāda cita komandai nozīmīga darījuma. Proti, jūnija sākumā vienības sporta direktors Monči, kurš ir viens no pieprasītākajiem sava amata speciālistiem pasaulē, paziņoja, ka vēlas izmēģināt spēkus citā komandā, tomēr vakar kluba prezidents Hosē Kastro nāca klajā ar ziņu, ka Monči paliek Seviljā.

Resursi:
Manchester City sign Spain international Nolito...
Barcelona's Neymar signs five-year contract...
https://www.fcbarcelona.com/footbal...
Crystal Palace FC - Crystal Palace Football...
Sevilla: Monchi staying, Krychowiak talks |...
psg.fr
Demichelis and Wright depart Man City - Goal.com

Slēpts komentārs: VietējaisMurisDzīvelīgs

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 13:51, pirms 8 gadiem
Izcils papildinājums par tik mazu cenu! Steals un bargains!

  +3 [+] [-]

, 2016-07-01 14:14, pirms 8 gadiem
susurkins rakstīja: Izcils papildinājums par tik mazu cenu! Steals un bargains!
Redzot kādas cenas aprozās ap citiem ir grūti nepiekrist

 +11 [+] [-]

, 2016-07-01 14:22, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Labrīt sportacentram!
kādā sakarā? Šodien atvērās transfēru tirgus un viss ir apstiprināts no kluba. Kamēr portāli baumo par to, nekas av skaidrs 100%. Tā kā, sēdies, 2, mazais vepri!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 14:52, pirms 8 gadiem
smirdigala rakstīja: kādā sakarā? Šodien atvērās transfēru tirgus un viss ir apstiprināts no kluba. Kamēr portāli baumo par to, nekas av skaidrs 100%. Tā kā, sēdies, 2, mazais vepri!
pedejais teikums forss
Slēpts komentārs: VietējaisMurisDzīvelīgs

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 14:58, pirms 8 gadiem
10 beautiful pics of this beautiful man!
wtf, kas tās par zilām noskaņām https://twitter.com/ManCity/status/...

  +3 [+] [-]

, 2016-07-01 15:06, pirms 8 gadiem
Tad jau tādā kā karjeras lejupslīde, solis atpakaļ.

     [+] [-]

, 2016-07-01 15:08, pirms 8 gadiem
Ibra rakstīja: 10 beautiful pics of this beautiful man!
wtf, kas tās par zilām noskaņām https://twitter.com/ManCity/status/748781408747855872
😂😂😂😂

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 15:23, pirms 8 gadiem
Ibra rakstīja: 10 beautiful pics of this beautiful man!
wtf, kas tās par zilām noskaņām https://twitter.com/ManCity/status/748781408747855872
droši vien City twitter kontu pārvalda sieviete

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 15:25, pirms 8 gadiem
Ja Pepam viņu vajag, tad jautājumi lieki. Pēdējās 3 sezonās +10 goli sezonā. Ir spēlējis pie Pepa un audzināts Barsā. Šobrīd ir Spānijas izlases pamatsastāva spēlētājs. Par tādu naudu, ideāls variants. Būs Stērlingam no kā mācīties (Pepa taktiku savai pozīcijai).
Slēpts komentārs: D-Mob

  +5 [+] [-]

, 2016-07-01 16:02, pirms 8 gadiem
D-Mob rakstīja: Veiksmīgi iekļaujoties, hahahahaha Davids Vilja veiksmīgi iekļāvās savulaik Bet ne jau šis mudaks, lai arī sēž City
Nolito mudaks? Viens no Celta Vigo dzinējspēkiem. Gan var iesist, gan labi piespēlēt un arī dribls ir labs.

Manuprāt, par tādu summu tas ir izdevīgs pirkums.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 16:30, pirms 8 gadiem
Barca peec Eiropas chempja parakstiis arii Umtiti par 25 mio. visu laiku truuka kreisaas puses centra aizsargu, tagad taadu buus veseli chetri (ja, protams, nepaardos Vermaalenu), kameer Pikee labajaa centra aizsarga poziicijaa - viens pats. diivaini.

  -2 [+] [-]

, 2016-07-01 18:22, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: pedejais teikums forss
Kas tieši tur ir foršs? Tas, ka kārtējais malaļetka cenšas izaudzēt sev garāku pincīti anonīmi lamājoties netā?

     [+] [-]

, 2016-07-01 18:32, pirms 8 gadiem
Nolito 29 gadi, beidzot nokļuvis klubā, kur maksā labi...nu, krietni vairāk kā Celtā...tagad nāks uz maiņu un vecumdienas ar nodrošinātas...karjera ir izdevusies!

     [+] [-]

, 2016-07-01 22:15, pirms 8 gadiem
Supergols! Velsai izskatās ka smagi klāsies!

     [+] [-]

, 2016-07-01 22:33, pirms 8 gadiem
veiksmi Nolito,ceru ka labi iekljausies,Enrike gan ljoti vinju veeleejaas,prieks par Neimaara leemumu,Umtiti ar jau tikpat kaa kabataa,tagad jaagaida kas buus tie divi jaunpienaaceeji no La Ligas komandaam(Denis Suares laikam skaitaas viens no vinjiem) un ceram joprojaam uz Markinjosu