Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Kolo Turē pamet Liverpūli un pievienojas ''Celtic''

Kolo Turē pamet Liverpūli un pievienojas ''Celtic''
Kolo Turē
Foto: AFP/Scanpix

Kotdivuāras izlases aizsargs Kolo Turē parakstījis līgumu ar Skotijas čempioni Glāzgovas ''Celtic''.

35 gadus vecais centra aizsargs Kolo Turē savu profesionālā futbolista karjeru sāka Kotdivuāras klubā ''ASEC Mimosas'', taču pēc tam pārstāvējis tikai un vienīgi augsta līmeņa futbola klubus Anglijā. Veiksmīgi spēlējot Āfrikā, viņu pamanīja slavenais Londonas ''Arsenal'', aizsargam uzreiz piedāvājot sadarbības līgumu. Pie ''lielgabalniekiem'' aizritēja viņa karjeras spožākie gadi, kuru laikā Turē aizvadīja 225 spēles un guva deviņus vārtus. Vēlāk viņš pievienojās Mančestras ''City'' mirkli pēc tam, kad komandas vadību pārņēma bagātie arābu šeihi, kas ar lielas naudas palīdzību ļāva iegādāties pasaules klases spēlētājus un pacelt ''City'' vēl neredzētos augstumos. 32 gadu vecumā viņš pameta ''City'' un devās uz ''Liverpool'', kur nospēlēja trīs sezonas.

Tuvojoties karjeras izskaņai, Kolo, kurš ir brālis vienam no pasaules labākajiem balsta pussargiem Jajā Turē, pievienojies Skotijas čempionvienībai Glāzgovas ''Celtic'', kuru vada bijušais Liverpūles treneris Brendans Rodžerss. Turē līgums ar ''Liverpool'' bija noslēdzies un viņš skotu klubam pievienojās bez pārejas maksas.

Turē intervijā sacīja, ka viņam paveicies, jo Rodžerss iepriekš bija viņa treneris Liverpūlē un lielā mērā pateicoties viņam izdevies pievienoties ''Celtic''. Aizsargs piebilda, ka Rodžerss ir augstas klases treneris un spēlēšana pie viņa būs milzīga privilēģija. Arī pats ''Celtic'' treneris veltīja atzinīgus vārdus Turē, sakot, ka viņš dos nozīmīgu ieguldījumu jauno spēlētāju attīstībā un būs lielisks palīgs komandas līderiem.

''Celtic'' ir triumfējusi Skotijas augstākajā līgā 47 reizes, izcīnījusi 36 Skotijas kausus un 16 līgas kausus, taču jāsaka, ka pat ar tik spožu statistiku ''Celtic'' vienalga nav tituliem bagātākā skotu komanda, jo to apsteidz cita Glāzgovas vienība ''Rangers'', kas augstākajā līgā uzvarējusi 54 reizes un dažādās kausa izcīņās triumfējusi 51 reizi.

Resursi:
Football News and Scores - ESPN FC