Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" var nodrošināt vietu pusfinālā, pārējos pāros cīņa par iniciatīvu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekrings" var nodrošināt vietu pusfinālā, pārējos pāros cīņa par iniciatīvu
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā ceturtdaļfinālu sērijas turpinās trijos pāros. Šovakar vietu pusfinālā līdzās "Lielvārde/FatPipe" var nodrošināt Cēsu "Lekrings", kamēr divos atlikušajos pāros cīņa noteikti turpināsies arī rītvakar.

"Lekrings" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 16:00 Cēsīs (Sērijā 3:1)
Pirmajās četrās spēlēs Cēsu "Lekrings" demonstrējis krietni pārliecinošāku sniegumu par kurzemniekiem un sērija teorētiski varēja būt arī noslēgusies, taču trešajā spēlēs Liepājā cēsnieki divas reizes nespēja nosargāt iekrāto divu vārtu pārsvaru, ļaujot liepājniekiem tikt pie vienas uzvaras. Ceturtajā spēlē atkal bija redzamas daudzas kļūdas "Kurši/Ekovalis" aizsardzības līnijā, kas liedza paspēkoties par pozitīvu iznākumu sērijā. Tagad liepājnieki nonākuši bezdibeņa malā, jo, lai turpinātu ceļu pretim pirms sezonas izvirzītajam mērķim, nepieciešamas uzvaras trijās spēlēs pēc kārtas, turklāt šodien mačs jāaizvada viesos.

Cēsu komanda pieradinājusi, ka ļoti retas bijušas situācijas, kad ir kāds izteikts punktu guvējs, bet pašlaik izslēgšanas turnīra trīs rezultatīvākie florbolisti ir tieši ar "Lekrings" pierakstu. Labāko desmitniekā atrodami vēl divi. Pēteris Trekše (6+4) un Toms Rīsmanis (3+7) ar desmit punktiem ir rezultatīvākie, kamēr rezultatīvākais liepājnieks ar 5 (3+2) punktiem ir Kaspars Klamers un Edgars Freimanis, abiem atrodoties otrā desmitnieka otrajā pusē.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Rubene" pulksten 18:00 Talsos (Sērijā 2:2)
Komandas, kas regulārajā turnīrā finišēja viena otrai blakus, arī izslēgšanas turnīrā rūpējas par to, lai tieši šo divcīņu sauktu par spraigāko un neprognozējamāko. Talsu vienība divas reizes sērijā spējusi izvirzīties vadībā, taču "Rubene" abas reizes spējusi atspēlēties. Abas komandas pirmām kārtām rūpējas par savu vārtu drošību, ko pierāda statistika – nevienā no spēlēm kāda komanda nav guvusi vairāk par pieciem vārtiem, bet abas komandas kopumā nevienā spēlē nav iespējušas samest desmit vārtus. Sevišķi spraiga bija ceturtā spēle, kurā "Rubene" uzvarēja ar 2:1, līdz ar to abas komandas atkārtoja savas nerezultatīvākās spēles virslīgā.

Vienīgi Jānis Ragovskis ar 5 (1+4) punktiem ir starp līgas 20 rezultatīvākajiem spēlētājiem izslēgšanas spēļu turnīrā, ieņemot tieši divdesmito vietu. Kocēnu komandai neviens no spēlētājiem nav iekrājis vairāk par trim punktiem, Ingaram Matisonam atzīmējoties ar trim precīziem metieniem. Tikmēr regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Reinis Mirkšs piedalījies trijās no četrām spēlēm, nopelnot vien 2 (1+1) punktus, kas kopējā rangā viņam dod necilo 50.vietu.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "FBK Valmiera" pulksten 19:00 Ulbrokā (Sērijā 2:2)
Arī čempionu un vicečempionu savstarpējās spēkošanās neliek vilties, pēc četrām spēlēm sērijā saglabājot līdzsvaru un vienādas izredzes abām komandām. Interesanti gan šķiet spēļu rezultāti, jo pirmajās nedēļu nogales spēlēs čempioni tikuši pie ļoti pārliecinošām uzvarām (5:0 un 12:1), bet nākamajā dienā pārsvaru vairs neizdodas attīstīt, valmieriešiem reabilitējoties (9:5 un 5:4 "bullīšos"). Šonedēļ komandām būs ne vien atkal jāaizvada divas spēles divās dienās, bet arī jāspēlē vispirms Ulbrokā un dienu vēlāk Valmierā. Kopumā pārliecinošāki izskatījušies Ulbrokas spēlētāji, taču, jo ilgāk ievilksies sērija, jo lielākas izredzes uz triumfu tajā parādīsies valmieriešiem, kuri ar milzu grūtībām iekļuva izslēgšanas turnīrā, bet tagad gatavojas noņemt skalpu valsts čempionvienībai.

Māris Ronis aizvadīja spilgtu pirmo spēli, savos vārtos neielaižot ne bumbiņu un trešo, kurā kapitulēja tikai reizi, taču otrā spēle izvērtās pagalam neveiksmīga, līdz ar to treneriem nākas lauzīt galvu vai kārtējā spēle būs pieredzējušajam vārtu vīram sekmīga. Uzbrukumā ierasto līmeni demonstrējis Rolands Kovaļevskis, kurš iekrājis 7 (6+1) punktus, esot sestais rezultatīvākais. Tikmēr valmierietis Ričards Eglītis ar 6 (1+5) punktiem ir uzreiz aiz labāko desmitnieka.