Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Fināla atkārtojums tiks izspēlēts Valmierā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Fināla atkārtojums tiks izspēlēts Valmierā
Valmieriešiem punkti pret čempioniem ļoti nepieciešami
Foto: Māris Greidāns (Betsafe Oxdog Ulbroka)

Trīs spēles šovakar tiks izspēlētas Elvi vīriešu florbola līgā. Gaidītākā varētu būt savstarpējā spēkošanās starp abām pagājušās sezonas spēcīgākajām komandām - "FBK Valmiera" savā laukumā uzņems "Betsafe Oxdog Ulbroka". Valmieriešu situācija pašlaik nav spīdoša, tādēļ punkti pret čempioniem ir ļoti nepieciešami.

"Rubene" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Kocēnos
Kocēnu komandas sezonas gaitā pabijusi arī turnīra tabulas galvgalī, taču pēdējās trijās spēlēs izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru, kas "Rubeni" atbīdījis uz trešo vietu. Turklāt zaudējumi piedzīvoti pret komandām, kas nav vadošajā piecniekā – vispirms negaidīta neveiksme mājās pret "Bausku", bet pēc tam arī klupiens Talsos. Tagad jāuzņem piektajā vietā esošie "Kurši/Ekovalis", kuri ļoti sekmīgi spēlē savā laukumā, bet no izbraukumiem pārveduši panākumus vien no Ogres un Bauskas. "Rubenes" līderis Reinis Mirkšs ar 42 (29+13) punktiem joprojām ir visa čempionāta rezultatīvākais florbolists. Ar 30 (1812) punktiem seko Atis Stepāns, bet Ritvars Bērziņš iekrājis 19 punktus.

Pēdējās divās spēlēs liepājniekiem nepietika ar 60 minūtēm, lai noskaidrotu mača uzvarētāju. Savā laukumā pret Ulbrokas komandu neveiksme tika piedzīvota pēcspēles metienu sērijā, bet pēc tam talsiniekus izdevās apspēlēt vien papildlaikā. Pašlaik komanda ar 21 punktu atrodas piektajā vietā turnīra tabulā, bet ļoti svarīga būs šī nedēļas nogale, kad komandai jāaizvada divas spēles izbraukumā pret "Rubeni" un "Valmieru". Pieredzējušais Mihails Kostusevs ar 36 (13+23) punktiem ir viens no lielākajiem Reiņa Mirkša konkurentiem cīņā par sezonas rezultatīvākā spēlētāja balvu. Labs palīgs viņam bijis arī Edgars Freimanis (14+12) un Kaspars Klamers (15+10), turklāt vismaz desmit rezultatīvitātes punktus sakrājuši astoņi spēlētāji, kas liecina par komandas soliņa dziļumu.

Uz izbraukuma spēli Liepājā sezonas pašā ievadā "Rubene" devās ar ļoti ierobežotiem resursiem, nespējot nokomplektēt pat divus spēlētāju piecniekus. Neskatoties uz to, komanda 50 minūtes spēja izrādīt līdzvērtīgu pretestību Liepājas vienībai, spēli zaudējot ar 8:11. Toreiz septiņus punktus sakrāja Atis Stepāns, bet Ingars Matisons guva četrus vārtus. Mājiniekiem Kaspars Klamers un Mihails Kostusevs izcēlās ar identisku 2+2 statistiku.

"FBK Valmiera" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten 18:00 Valmierā
Pēc tam, kad Cēsu "Lekrings" izrāva laimīgu uzvaru pār "Pārgauju", pērnās sezonas finālisti atkal vismaz uz dienu izkrituši no turnīra labāko astoņu komandu skaita. Valmierieši pēdējā laikā bija uzņēmuši labu tempu, izcīnot četras uzvaras pēc kārtas, kas liecināja, ka komanda sāk strauji uzlabot sniegumu, lai sezonas izskaņā atrastos turnīra tabulas pirmajā pusē. Tomēr Ziemassvētku priekšvakarā komanda valmierieši paklupa Bauskā. Savā laukumā uzņemot čempionus un pašreizējos turnīra tabulas līderus, trīs punkti tabulā pilnīgi noteikti nav garantēti, līdz ar to valmierieši joprojām nevar būt droši, ka pēc sekmīgākās sezonas kluba pastāvēšanas vēsturē, nākamajā čempionāts nenoslēgsies jau februāra mēnesī. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Arnijs Kuratņiks (9+14), kurš apsteidzis Mārtiņu Broku (17+5). Bauskā rezultatīvākais bija Gatis Liepiņš (8+6), kurš tagad ir komandas trešais rezultatīvākais florbolists.

Valsts čempionvienībai punkti tabulā krājas, lai gan gada izskaņā bija trīs spēles pēc kārtas, kurās neizdevās izcīnīt maksimālo punktu skaitu. No Liepājas un Cēsīm uzvaras tika pārvestas vien pēcspēles metienu sērijā, bet no Kocēniem mājup nācās braukt tukšām rokām – zaudējums. Tomēr gada pēdējā mačā komanda parādīja visu savu varēšanu, ar 9:3 saplosot "Lielvārde/FatPipe", tādējādi revanšējoties par neveiksmi pirmajā aplī. Toreiz spilgtu spēli aizvadīja Rolands Kovaļevskis (3+2), Kaspars Šķēls (3+1) un Edžus Ceriņš (0+3), trijatā tiekot galā ar tā brīža čempionāta līderiem. Šis pats trio ir arī visas sezonas rezultatīvākie, Kovaļevskim sakrājot 34 (19+15) punktus, bet Šķēlam tiekot pie 27 (18+9). Ceriņam priekšā aizsteidzies Atis Blinds (8+16), kurš ir labākais piespēļu dalītājs ne vien komandā šosezon, bet visā Latvijas čempionāta vēsturē.

Abu komandu pirmā savstarpējā spēle šosezon bija arī čempionāta oficiālā atklāšanas spēle. Pēc līdzvērtīgiem diviem periodiem, pēdējā trešdaļā "Betsafe Oxdog Ulbroka" spēja pierādīt savu pārākumu, tiekot pie gana komfortablas 8:4 uzvaras. Valmieriešiem neviens netika pie vairāk kā viena punkta, labākā balvu saņemot Laurim Alvim Stiprajam. Rīdziniekiem trīs punktus nopelnīja divi izlases florbolisti Kārlis Petrovskis un Rolands Kovaļevskis.

"Lielvārde/FatPipe" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 19:00 Lielvārdē
Dienas pēdējā spēlē potenciālie turnīra tabulas līderi uzņems sestajā vietā esošos "Talsu NSS/Krauzers". Lai arī Lielvārdes komanda pēdējās trijās spēlēs nopelnījusi vien divus punktus par uzvaru pēcspēles metienu sērijā pār "Bausku", komanda joprojām ir labākā komanda, ja lūkojam pēc zaudētajiem punktiem. Ar 25 punktiem viņi atrodas otrajā vietā, par punktu atpaliekot no "Betsafe Oxdog Ulbroka", kuri gan aizvadījuši par vienu spēli vairāk. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 31 (15+16) punktu ir Toms Akmeņlauks, kuram seko Juris Gribusts (15+10) un Niks Blumfelds (12+10). Pārējiem rezultativitāte šosezon pamatīgi klibo. Izcelt var vienīgi vēl aizsargu Ervīnu Torsteru, kuram desmit mačos 10 (8+2) rezultativitātes punkti. Kā izteicās komandas pārstāvji, pēc jaunā gada biežāk kopā ar komandu varētu būt Aivis Kusiņš, kurš pašlaik piedalījies piecās spēlēs iekrājot 6 (4+2) punktus.

Šķiet, ka Talsu komanda joprojām pilnībā neizmanto savu potenciālu, atrodoties turnīra tabulas vidū un nepamet sajūta, ka "vilkiem" drīzāk būs jācīnās, lai nepaliktu aiz labāko astotnieka, tā vietā, lai mēģinātu ielauzties labāko komandu kvartetā. Ļoti vērtīga bija pēdējā spēlē izcīnītā 4:3 uzvara pār "Rubeni", kas pozīcijas vismaz nedaudz uzlaboja. Tajā spēlē divas piespēles izdarīja Toms Bitmanis (15+9), kurš ir arī visas sezonas rezultatīvākais savā komandā. Pa 16 punktiem iekrājuši Emīls Krūmiņš un Artis Raitums, bet Jānim Ragovskim ierasto rezultativitāti parādīt liedz savainojums.

Vienu no sezonas labākajām spēlēm talsinieki aizvadīja pašā sezonas ievadā, kad savā laukumā uzņēma tieši Lielvārdes komandu. Cīņas gaitā nokļuvuši iedzinējos ar 1:3, kurzemnieki pamazām pārņēma iniciatīvu, trešajā periodā jau pašiem iekrājot divu vārtu pārsvaru, maču noslēdzot ar 6:5 panākumu. Bitmanim tajā spēlē trīs vārtu guvumi, bet pretējās rindās Akmeņlauks izcēlās ar diviem precīziem metieniem.