Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Raiders" nepagarinās līgumu ar vienības visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Janikovski

Juris Miņins
Juris Miņins

"Raiders" nepagarinās līgumu ar vienības visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Janikovski
Sebastjans Janikovskis (no kreisās)
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Oklendas "Raiders" ir paziņojusi, ka neplāno noslēgt jaunu līgumu ar vienības visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, poli Sebastjanu Janikovski.

39 gadus vecais polis Sebastjasn Jankovskis, kuru Oklenadas "Raiders" 2000. gada draftā izvēlējās ar pozīcijai netipiski augsto 17. numuru, taču šis risks attaisnojās, jo Janikovskis šo 18 sezonu laikā kļuva par vienu no labākajiem kikeriem visā NFL. Uz šo brīdi Janikovskis ir 11. vietā NFL visu laiku rezultatīvāko spēletāju sarakstā, taču atšķirībā no Fila Dausona un Adama Vinatjeri, kuri ir divi aktīvie spēlētāji, kas ir priekšā polim, Sebastjans vēl nav sasniedzis 40 gadu vecumu.

Savukārt Oklendas komandai Janikovskis ir leģendārs spēlētājs, jo viņš ne tikai atrodas vienības rezultatīvāko spēlētāju galvgalī, bet arī ir visilgāk šajā komandā spēlējošais futbolists, jo sudraboti-melnajā formā viņš ir aizvadījis 268 mačus. Tāpat jāpiebilst, ka 2011. gadā, realizējot 63 jardus tālu brīvsitienu viņš uzstādīja jaunu NFL rekordu šajā rādītājā (divus gadus vēlāk Mets Preiters no Denveras "Broncos" šo rekordu laboja, raidot bumbu vārtos no 64 jardiem).

Neskatoties uz tik bagātīgu panākumu sarakstu, "Raiders", ar kuriem Janikovskis nespēja vienoties par līguma pagarināšanu vēl pirms iepriekšējās sezonas, paziņoja, ka jaunu vienošanos ar kikeri, kurš izlaida visu 2017. gada sezonu muguras savainojuma dēļ, viņi neparakstīs.

Tas gan bija neliels pārsteigums, jo daudzuprāt Janikovska paturēšana bija viena no jaunā trenera Džona Grudena, kurš ar Sībasu strādāja jau iepriekš, prioritātēm.

Tāpat, kādā no nesenajām intervijām, Grudens izteicās, ka viņš labprāt paskatītos uz ko ir spējīgs malējais uzbrucējs Maikls Krabtrī par kura nākotni Oklendā sezonas beigās arī nebija nekādas skaidrības un daudzi uzskatīja, ka spēlētājs savu pēdējo maču "Raiders" rindās jau ir aizvadījis.

Savukārt, vaicāts par attiecībām ar pussargu Maršonu Linču, Grudens teica, ka ir ticies ar viņu, taču, atbilstoši NFL noteikumiem, viņa un spēletāju komunikācija ir manāmi ierobežota, tamdēļ neko vairāk par standarta iepazīšanās frāzēm viņi neesot pārrunājuši.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports