Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Izsēto komandu duelī pārāki izrādās Teksasas A&M

Juris Miņins
Juris Miņins

Izsēto komandu duelī pārāki izrādās Teksasas A&M
Kenijs Hils
Foto: AP/Scanpix

Lai arī NCAA futbola sezona sākās jau pirms nedēļas, tieši aizvadītajā naktī tika izspēlēta pirmā lielākā pirmās spēļu nedēļas kārta. Dienas centrālajā mačā Teksasas A&M uzveica Dienvidkarolīnas studentus – 52:28.

ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) mačs starp Teksasas A&M un Dienvidkarolīnu, iezīmējās ar to, ka abām vienībām bija jāpielāgojas "dzīvei pēc drafta", proti, abas komandas 2014. gada NFL draftā zaudēja savus līderus, attiecīgi, Džoniju Manzelu un Džadevonu Klauniju. Uzreiz gan jāsaka, ka teksasiešiem tas izdevās daudz labāk.

Otrgadnieks Kenijs Hils ir tas, kuram šogad ir jāaizstāj Manzels un, vismaz sezonas atklāšanas cīņā (tā viņam bija arī pirmā spēle sākumsastāvā), viņam tas izdevās ļoti atzīstami – 44/60, 511 jardi un trīs rezultatīvas piespēles. Jāpiebilst, ka Hils jau pirmajā mačā pārspēja "Džonijam Futbolam" piederošo skolas rekordu vienā mačā gūto jardu ziņā, kā arī Džerodam Džonsonam piederošo vienā spēlē atdoto precīzo piespēļu rekordu.

Dienvidkarolīnai gan gāja smagi, jo bez drafta pirmā numura Džadevona Klaunija viņi izskatījās mazliet apjukuši – 11 uzbrukumos viņi pieļāva septiņus tačdaunus un kopā zaudēja 680 jardus, kas ir jauns komandas antirekords.

Pie mača izcilniekiem der atzimēt Treju Kārsonu, kurš, skrienot ar bumbu, guva trīs piezemējumus "Aggies" labā, bet malējais uzbrucējs Malkolms Kenedijs guva 137 jardus pēc piespēlēm.
Zaudētāju, "Gamecocks", saspēles vadītājs Dilans Tompsons maču noslēdza ar 20/40, 366 jardiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, taču viena viņa piespēle tika pārtverta.

Šovakar savu pirmo maču izspēlēs cita TOP 25 komanda, Mičiganas štata universitāte, kura tiksies ar Džeksonvilas štata universitātes komandu, bet lielākā maču daļa notiks, kā jau ierasts, sestdien, kad cīņā par titulu iesaistīsies kā Floridas štata universitātes, tā Alabamas, Oregonas, Oklahomas, Ohaio un Oburnas komandas.
Jāpiebilst, ka šajā nedēļā notiks vēl divi mači, kuros spēkiem mērosies komandas no TOP 25 – Klemsona tiksies ar Džordžiju, bet Viskonsina viesosies Luiziānā, kur viņus gaidīs LSU.

NCAA futbola pirmā spēļu nedēļa

TOP 25 komandu rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Teksasas A&MDienvidkarolīna52:28
Boizī št. univ.Ole Miss13:35
Vēbera št. univ.Arizonas št. univ.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports