Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Alabama atgriežas cīņā par čempiona titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Alabama atgriežas cīņā par čempiona titulu
Alabamas "Crimson Tide"
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā tika publicēts Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas futbola turnīra TOP 25 rangs, kura galvgalī gan nekādu izmaiņu nebija, taču ceturtajā vietā tika ierindota Alabamas "Crimson Tide" komanda, kas nozīmē, ka viņi ir atgriezušies cīņā par čempionu titulu.

NCAA futbola TO 25 ranga pirmajā vietā vēl aizvien ir Misisipi štata "Bulldogs", kuri gan šajā nedēļā nespēlēja (43 pirmās vietas balsis). Aiz viņiem, tāpat kā iepriekš seko Floridas štata universitātes "Seminoles", kuri saņēma 14 pirmās vietas balsis, bet trijnieku noslēdz Misisipi "Rebels", jeb Ole Miss futbolisti, kurus kā valsts spēcīgāko komandu redzēja trīs balsotāji.

Savukārt no iepriekšējā nedēļā iebalsotās septītās uz ceturto vietu ir pakāpušies vieni no koledžu futbola grandiem – Alabamas "Crimso Tide", kuri vien par četriem punktiem apsteidza piektajā vietā esošo Oburnas "Tigers" vienību. Atgādināsim, ka šogad NCAA FBS apakšdivīzijā ir mainīta čempionu noteikšanas kārtība un par valsts labākās futbola komandas titulu var cīnīties nevis divas pirmās ranga komandas Nacaionālo čempionu spēlē, bet gan tiks izspēlēts turnīrs pēc "Final Four" principa, kas nozīmē, ka arī trešā un ceturtā ranga komanda varēs pretendēt uz labākās komandas nosaukumu.

Desmitniekā iekļuva arī Oregona, Notrdama, Mišiganas št. univ., Džordžija un TCU, kurām visām spēļu bilancē ir pa vienam zaudējumam. TCU šis zaudējums ir sešos mačos, bet pārējās komandas ir aizvadījušas jau septiņas cīņas.
Vienīgā komanda, kas ir iekļuvusi AP TOP 25 rangā un cīnās bez zaudējumiem, taču neieņem vietu pirmajā trijniekā ir 23. vietā esošā Maršalas "Thundering Herd", kuri ir uzvarējuši visās septiņās savās spēlēs.

Tāpat pašlaik rangā ir sešas komandas, kurām ir pa diviem zaudējumiem. Visaugstāk no visām atrodas Oklahomas "Sooners", kuri septiņos mačos ir tikuši pie piecām uzvarām un pašlaik ieņem 17. pozīciju.

No valsts labāko 25 futbola komandu saraksta šajā nedēļā ir izkritušas Oklahomas štata universitāte, Stenforda un Teksasas A&M.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports