Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Oburna pieveic Misisipi, Matuļa komandai - sagrāve

Juris Miņins
Juris Miņins

Oburna pieveic Misisipi, Matuļa komandai - sagrāve
Oburnas "Tigers"
Foto: AFP/Scanpix

Ar Oburnas uzvaru pār Misisipi (35:31) beidzās Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) futbola turnīra divu potenciālo "play-off" turnīra dalībnieču cīņa.

Oburna un Misisipi pirms šīs spēles bija NCAA TOP 25 ranga pirmā četrinieka komandas, ieņemot, attiecīgi, trešo un ceturto vietu. Tas savukārt nozīmēja to, ka tās kandidē uz piedalīšanos šosezon pirmo reizi ieviestajās izslēgšanas spēlēs, kur pēc "Final four" turnīra principa tiks noteikts NCAA futbola pirmās divīzijas čempions.

Jau pēc mača kļuva skaidrs, ka Misisipi komandai būs ļoti grūti iekļūt pirmajā četriniekā, jo viņi piekāpās Oburnai ar 31:35. Spēles gaita bija ļoti saraustīta, jo abas komandas pārmaiņus te atradās vadībā, te to zaudēja. Izšķirošie notikumi risinājās pašās mača beigās, kad Misisipi zaudēja bumbu, ko Oburnas lainbekers Kasanova Makinzijs ieguva savas komandas labā, tādējādi liedzot "Rebels" futbolistiem domāt par uzvaru.

Misisipi štata universitāte, kuri pirms šiem mačiem ieņēma ranga pirmo vietu, gan bija veiksmīgāki, jo uzveica Arkanzasu ar 17:10. Savukārt otrajā vietā esošā Floridas štata universitāte bija pārāki pār 25. vietā eošo Luivilas komandu – 42:31.

Šajā nedēļā arī iztika bez lieliem pārsteigumiem, jo tikai divas ranga komandas piedzīvoja zaudējumus pret vienībām, kuras ir ārpus 25 labāko komandu saraksta. Tā Floridas "Gators" ar 38:20 pieveica Džordžijas "Bulldogs", kuri rangā ieņem 11. vietu, bet Austrumkarolīna piekāpās Templai ar 20:30.

Savukārt NCAA futbola turnīra otrajā divīzijā, kur spēlē Misūrī rietumu štata universitātes komandas sastāvā spēlē latvietis Jānis Matulis, "Griffons" piedzīvoja smagu zaudējumu pret Ziemeļrietumu Misūrī universitāti (3:40). Jānis Matulis spēli noslēdza ar diviem spēka paņēmieniem.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
gogriffons.com