Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Oburna zaudē Teksasas A&M, Matuļa “Griffons” uzvar ar 55:0

Juris Miņins
Juris Miņins

Oburna zaudē Teksasas A&M, Matuļa “Griffons” uzvar ar 55:0
Rikijs Sīls-Džonss
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlētas kārtējās ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola turnīra cīņas. Vienā no tiem TOP 25 ranga trešā labākā komanda, Oburnas “Tigers” piekāpās Teksasas A&M “Aggies” ar 38:41.

Oburnas “Tigers” piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu pret ārpus ranga esošo “Aggies” vienību. Vēl sāpīgāku šo zaudējumu padara tas fakts, ka komanda pēdējās minūtēs zaudēja bumbu un zaudēja pēdējās iespēja atspēlēties. Šī neveiksme tāpat nozīmē to, ka, visdrīzāk, komanda zadudēs savas pozīcijas TOP 25 rangā un tādājādi arī izstāsies no cīņas par čempionu titulu, jo viņu tiešajiem konkurentiem par vietu finālčetriniekā šonedēļ veicās labāk.

Pirmajā vietā esošā Misisipi štata komanda ar 45:16 pieveica Tenesī-Mārtinas studentus, bet otrā labākā komanda Floridas štata universitātes “Seminoles” ar 34:20 pieveica Virdžīnijas studentus. Taču šajā gadījumā Oburnai tas ir mazāk aktuāli, jo daudz sāpīgākas ir piektās un sestās komandas panākumi, jo piektajā vietā esošā Oregona ar 51:27 pieveica Jūtu, bet Alabama, kas ieņēma sesto vietu pirms šīs spēļu nedēļas, pagarinājumā izrādījās pārāki par LSU ar 20:13.

Kopumā šajā nedēļā sešos mačos savā starpā tikās komandas, kas ir 25 labāko vienību rangā. Bez jau pieminētajām cīņām vēl izceļamas TCU uzvara pār Kanzasas štata studentiem ar 41:20, Ohaio štata “Buckeyes” pārākums pār Mičiganas štata komandu (49:37), Arizonas štata “Sun Devils” uzvara pār Notrdamu (55:31), kā arī Beiloras pārliecinošo uzvaru pār Oklahomu – 48:14.

Savukārt NCAA otrās divīzijas mačā Misūrī rietumu štata universitātes komanda “Griffons” ar 55:0 sagrāva Nebraskas-Kērnijas koledžas komandu. Uzvarētāju rindās ar vienu spēka paņēmienu izcēlās Latvijas sportists, Jānis Matulis, kurš spēlē aizsardzības līnijas bloķētāja pozīcijā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
gogriffons.com