Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Seminoles" izglābjas, "Bears" – nē

Juris Miņins
Juris Miņins

"Seminoles" izglābjas, "Bears" – nē
Foto: AP/Scanpix

NCAA ranga otrajai komandai, Floridas štata universitātei, šī varēja būt nedēļa, kad viņi zaudē pirmo reizi kopš 2012. gada sezonas izskaņas, taču tas nenotika un viņi svinēja laimīgu uzvaru pār Notrdamu ar 31:27.

Lai arī spēles pirmo puslaiku Floridas futbolisti noslēdza ar sev nepatīkamo 10:17, bet mača lielāko daļu "Seminoles" atradās iedzinējos, pēdējās ceturtdaļas vidū Džameiss Vinstons prata noorganizēt vienu izšķirošo uzbrukumu, kas deva pussargam Karlosam Viljamsam iespēju ienest bumbu ieskaites zonā pēc viena jarda skrējiena un nodrošināt uzvaru pār NCAA rangā piektajā vietā esošo Notrdamas "Fighting Irish".

Ne tik labi veicās ranga ceturtajai komandai Beiloras "Bears", kuri bija spiesti atzīt Rietumvirdžīnijas koledžas futbolistu pārākumu ar 41:27. Bez beiloriešiem starp TOP 25 komandām zaudējumus piedzīvoja arī Oklahomas štata un Oklahomas universitātes, taču tās piekāpās citām aranžētajām vienībām, attiecīgi, TCU (42:9) un Kanzasas štata universitātei (31:30). Lielāko sagrāvi gan piedzīvoja Teksasas A&M, kuri atzina Alabamas pārākumu ar 59:0. Tāpat zaudējumu piedzīvoja arī Stenforda, kas piekāpās Arizonas štata futbolistiem ar 26:10.

Pie uzvaras tika arī Dienvidkarolīnas "Gamecocks", kuri pārliecinoši pārspēja Furmenas koledžu – 41:10. Šī spēle bija zīmīga ar to, ka Dienvidkarolīnas universitātes futbola komandas sastāvā atgriezās uzbrukuma līnijas spēlētājs, Amerikas latvietis Maiks Matulis, kurš līdzšinējo sezonu bija izlaidis treniņos gūtā ceļgala savainojuma dēļ.

Savukārt pievēršoties pārējo TOP 25 komandu panākumiem, jāsaka, ka dažas no vienībām pēc iepriekšējo nedēļu panākumiem ir iedvesmoti un tādēļ dabū ciest viņu pretinieki. Tā Misisipi futbolisti ar 34:3 pieveica Tenesī,

Savukārt Jānis Matulis (DT), kurš spēlē otrās divīzijas komandā Misūrī rietumu štata "Griffons" izcēlās ar diviem spēka paņēmieniem, bet viņa komanda Topekā ar 40:14 pieveica Vašbērnas futbolistus.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports