Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Maikls Viks – ASV nemīlētākā sporta persona

Juris Miņins
Juris Miņins

Maikls Viks – ASV nemīlētākā sporta persona
Maikls Viks
Foto: AP/Scanpix

Viens no pasaules ietekmīgākajiem biznesa žurnāliem "Forbes" ir izveidojuši kārtējo aptauju, lai noskaidrotu, kuri ir ASV sporta nemīlētākie cilvēki un tajā tika noskaidrots, ka jau otro gadu pēc kārtas pirmajā vietā atrodas NFL spēlētājs Maikls Viks.

Žurnāls "Forbes", kurš regulāri veic dažādus interesantus sabiedriskās domas pētījumus ir noskaidrojuši, ka šī gada ASV nemīlētāka sporta persona ir Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājs, Filadlefijas "Eagles" saspēles vadītājs Maikls Viks. Respondentiem tika lūgts nosaukt tos sporta pārstāvjus, kuri viņiem nepatīk visvairāk (varēja arī vairākus). Tā noskaidrojās, ka Vika persona nepatīkama izrādījās 69% no aptaujātajiem, taču jāpiebilst, ka gada laikā nepatika pret šo spēlētāju ir mazinājusies, jo pirms gada par Viku negatīvās domās bija 72% aptaujāto.

Kā skaidrojums šādai nepatikai pret spēlētāju ir jāmin tas, ka aptuveni pirms diviem gadiem atklājās, ka Maikls Viks savās mājās rīkoja nežēlīgas suņu cīņas, pie tam rīkoja arī totalizatoru uz šīm cīņam. Par šādiem likumpārkāpumiem spēlētājs tika sodīts un kādu laiku pavadīja arī cietumā, taču pagājušogad no cietuma tika izlaists un noslēdza divu gadu līgumu ar Filadelfijas futbola komandu.

Otro vietu šī gada topā ieņem vēl viens amerikāņu futbola pārstāvis, Oklendas "Raiders" īpašnieks Als Deiviss, kurš nepatika 66% respondentu. Deiviss ir pazīstams kā NFL "sliktais komandas īpašnieks", kura komandas vadīšanas stratēģija ir visai haotiska – komanda tiek "mētāta" pa pilsētām, tiek noslēgti līgumi ar NFL "sliktajiem zēniem", kā arī veidots tāds komandas tēls, lai visa pārējā līga no viņiem baidītos. Savukārt "goda pjedestālu" noslēdz Pitsburgas "Steelers" saspēles vadītājs Bens Rotlisbergers, kurš nepatīkamas sajūtas izraisa 57% no aptaujātajiem. Rotlisbergers pagājušā gada laikā divreiz tika iesaistīts skandālos, kuros viņam inkriminēja uzmākšanos sievietēm.

Protams, sakarā ar pēdējā laika ģimenes skandāliem topā ir iekļuvis arī golferis Taigers Vudss, kuram atvēlēta ceturtā vieta. Savukārt no Latvijā zināmākiem ASV atlētiem devītajā un desmitajā vietā ir iekļuvuši divi basketbolisti, attiecīgi Alens Aiversons un Gilberts Arenass.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, var teikt, ka tie sportisti, kuri ir tikuši līdzjutēju "melnajos sarakstos", tie tur arī paliek, jo četri sportisti savu TOP10 statusu ir saglabājuši (ar izmaiņām vietu sadalē). Taču tāpat ir jāsaka, ka dažiem ir izdevies uzlabot savu reputāciju šogad topā vairs nav tādu sportistu kā Kobes Braienta (5. vieta 2009. gadā), Stefana Mārberija (9. vieta) un Džona Makinroja (10. vieta).

10 Nemīlētākie ASV sporta cilvēki

VietaPersonaSporta veidsStatussVieta 2009.
1.Maikls ViksAm.FutbolsFiladlefijas "Eagles" spēlētājs1.
2.Als DeivissAm.FutbolsOklendas "Raiders" īpašnieks-
3.Bens RotlisbergersAm.FutbolsPitsburgas "Steelers" spēlētājs-
4.Taigers VudssGolfsgolferis-
5.Džerijs DžonssAm.FutbolsDalasas "Cowboys" īpašnieks-
6.Marks MakgvairsBeisbolsSentluisas "Cardinals" treneris-
7.Terels OvenssAm.FutbolsBrīvais aģents4.
8.Alekss RodrigezsBeisbolsŅujorkas "Yankees" spēlētājs3.
9.Alens AiversonsBasketbolsBrīvais aģents6.
10.Gilberts ArenassBasketbolsVašingtonas "Wizards" basketbolists-

Izmantotie resursi:
forbes.com

 +27 [+] [-]

, 2010-06-20 12:43, pirms 14 gadiem
Pasaulē šo godu noteikti šobrīd izpelnītos Domeneks !!

  +3 [+] [-]

, 2010-06-20 12:46, pirms 14 gadiem
Braients labojies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-20 12:57, pirms 14 gadiem
Nu man arī Viks jo joprojām atceros E60 pārraidi par tiem suņiem kas tika rehabilitēti...

 +12 [+] [-]

, 2010-06-20 12:59, pirms 14 gadiem
Vynilz rakstīja: Nu man arī Viks jo joprojām atceros E60 pārraidi par tiem suņiem kas tika rehabilitēti...
Jā ,bet es uzskatu ,ka G.Arenass galīg nav pelnījis šeit būt

  +5 [+] [-]

, 2010-06-20 12:59, pirms 14 gadiem
nemīletākā persona var atļauties 5 mājas un 10 mašīnas

sievietes droši vien viņu mīl

  +2 [+] [-]

, 2010-06-20 12:59, pirms 14 gadiem
Bens Rotlisbergers nav tas pats, kas ar mūsu pašu Gulbi (Natāliju, ne Ernestu) lakstojās...?

  +2 [+] [-]

, 2010-06-20 13:00, pirms 14 gadiem
DA nu Vikam nav ne vainas, viņš vienkārši uzauga tādā situācijā..

  +2 [+] [-]

, 2010-06-20 13:06, pirms 14 gadiem
ar4iks rakstīja: Jā ,bet es uzskatu ,ka G.Arenass galīg nav pelnījis šeit būt
Nu jā bet viņš un Kritentons vērsa viens pret otru ieroci ko glabāja savā skapīti,tas nav normāli,protams gan jau vēl kāds glābā tikai nav to izmantojis tik atklāti

  +1 [+] [-]

, 2010-06-20 13:06, pirms 14 gadiem
Willy rakstīja: Bens Rotlisbergers nav tas pats, kas ar mūsu pašu Gulbi (Natāliju, ne Ernestu) lakstojās...?
Savā laikā tādas baumas bija... .

  +3 [+] [-]

, 2010-06-20 15:53, pirms 14 gadiem
A ko tad Aiversons tādu nogrēkojies ir?
Gadījumā nav tā, ka ap viņu vienkārši visu dzīvi ir bijusi tāda nelāga aura par viņa dzīvesstilu ? vai arī viņš kaut ko konkrētu ir nogrēkojis?

     [+] [-]

, 2010-06-20 16:02, pirms 14 gadiem
esk8er rakstīja: A ko tad Aiversons tādu nogrēkojies ir?
Gadījumā nav tā, ka ap viņu vienkārši visu dzīvi ir bijusi tāda nelāga aura par viņa dzīvesstilu ? vai arī viņš kaut ko konkrētu ir nogrēkojis?
Aiversons bezdibeņa malā
+
Šīssezonas ņemšanās un replikas ar to, ka viņš gribot spēlēt sākumsastāvā, ne nākt uz maiņu (Memfisas sastāvā).

  -1 [+] [-]

, 2010-06-20 20:33, pirms 14 gadiem
Viks tiešām pelnīti un jābrīnās, ka vispār Filadelfija deva viņam iespēju, jo ASV viņa lieta ar suņu cīņām ieguv milzīgu nosodījumu. Pie tam tajā laikā viņa kontrakts bija virs desmit miljoniem sezonā...
cik nu nācies dzirdēt, tad viņa bērnība arī bija smaga un līdz ar to sliktais puisis NFL... bet suņuku bildes un video joprojām var netā atrast... šausminošas...

     [+] [-]

, 2010-06-20 20:33, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Aiversons bezdibeņa malā
+
Šīssezonas ņemšanās un replikas ar to, ka viņš gribot spēlēt sākumsastāvā, ne nākt uz maiņu (Memfisas sastāvā).
diezvai ,ka paradsta sabiedriba to zin

     [+] [-]

, 2010-06-20 20:45, pirms 14 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Viks tiešām pelnīti un jābrīnās, ka vispār Filadelfija deva viņam iespēju, jo ASV viņa lieta ar suņu cīņām ieguv milzīgu nosodījumu. Pie tam tajā laikā viņa kontrakts bija virs desmit miljoniem sezonā...
cik nu nācies dzirdēt, tad viņa bērnība arī bija smaga un līdz ar to sliktais puisis NFL... bet suņuku bildes un video joprojām var netā atrast... šausminošas...
Līgums pēdējā pilnajā sezonā pirms šī skandāla viņam bija nedaudz vairāk kā 23 miljoni ASV dolāru + reklāmas nauda (arī varētu būt miljoni 5 līdz 10).

Filadelfija iespēju iedeva, iespējams, tīri reklāmas nolūkos.
Spēlētājs un atlēts Viks tāpat ir labs, ta ka sportiskajā ziņā viņi neriskēja, pie tam viņiem tāpat bija Donovans Maknebs (Tomēr, lai vai kā, bet NFL TOP QB) un Kevins Kolbs (neslikts bekaps) QB pozīcijā. Nauda arī liela nebija jāmaksā (mazliet vairāk kā 1.6 miljoni)... .

Bet, skaties kā gribi, pagājušvasar "Eagles" bija pirmā komanda visās ziņās... .

ar4iks,

Nu ja jau zina, kas ir AI, tad gan jau zina arī viņa izlēcienus. Pie tam ASV sportistu dzīve un sports kā tāds interesē visus, no nozares ekspertiem sākot līdz mājsaimniecēm-pensionārēm.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-20 23:55, pirms 14 gadiem
vikam bērnība visnotaļ "jauka" ir bijusi. kaut kādā speciālā raidijumā stāstīja, ka sunu cīņas iepazinis galīgi mazs puika esot pie mājas rajonā, tāpēc arī tā visa padarīšana likusies kaut kas puslīdz pašsaprotams.

man visvairāk pārsteidz jerry jones atrašanās šajā sarakstā. lai arī uzpūtis savu komandu kā lielu burbuli, taču ar al davis jau nu noteikti nevarētu pat tuvumā likt.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-21 02:51, pirms 14 gadiem
Viks ir pilnigs dauns