Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Čempioni sezonu sāk ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni sezonu sāk ar uzvaru
Ņūorleānas "Saints"
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta pirmā Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas spēle, kurā tikās divas pagājušās sezonas Nacionālās konferences labākās komandas – Ņūorleānas "Saints" un Minesotas "Vikings". Tāpat kā pagājušsezon, arī šoreiz pie uzvaras tika "Saints" – 14:9.

Nebija labāka veida sezonas sākumam, kā divu aizvadītās sezonas NFC komandu mačs – Minesotas "Vikings" un Ņūorleānas "Saints". Šī gada sākumā pie uzvaras bija tikuši ņūorleānieši, kuri pārspēja "Vikings" vien mača pagarinājumā, bet šīs sezonas sākumā viņiem pietika arī ar pamatlaiku.

Brets Fārvs, kurš uzsāk savu 20. sezonu NFL, nerādīja savu labāko spēli un bija skaidri redzams, ka Minesotas komandai vēl būs jāpaciešas līdz viņi atgriezīsies pagājušās sezonas līmenī, tāpat bija redzams, ka saspēles vadītājam pietrūkst viņa pagājušā gada "mērķa" Sidnija Raisa.
Savukārt pagājušās sezonas "Super Bowl" MVP, jeb vērtīgākais spēlētājs, Drū Brīzs (27/36, 237 jardi, 1 TD) spēlēja manāmi labāk par savu oponentu un arī noveda "Saints" komandu līdz uzvarošām beigām.

Atgriežoties pie mača, pirmie vadībā izvirzījās "Saints", kad bumbu ieskaites zonā nogādāja Deiverijs Hendersons, taču otrajā ceturtdaļā "Vikes" ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā – Raiens Longvels realizēja 41 jardu tālu brīvsitienu, bet Visante Šianko notvēra bumbu gala zonā. Pēc pirmā perioda 9:7 par labu Minesotas komandai.
Diemžēl vai par laimi, bet otrā puslaika pirmajā uzbrukumā "Saints" vēlreiz guva septiņus punktus, tādējādi izvirzoties vadībā un, kā vēlāk izrādījās, uzstādot arī mača galarezultātu (Pjērs Tomass veica viena jarda skrējienu). Atlikušajā spēles daļā, galvenokārt pateicoties aizsardzības sastāva lieliskajai spēlei, "Saints" apturēja Bretu Fārvu un "Vikings", svinot laimīgu uzvaru.

Jāpiebilst, ka Ņūorleānas kluba galvenā trenera Šona Peitona darba laikā ar "Saints" komandu šī uzvara ir izcīnīta ar vismazāko rezultātu.

Nākamās NFL regulārās sezonas pirmās nedēļas spēles notiks 12. septembrī, bet nedēļa noslēgsies ar diviem mačiem pirmdienā, 13. septembrī.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2010-09-10 09:17, pirms 14 gadiem
gribējās jau vairāk kaut ko no 2 pagājušās sezonas top komandu spēles, bet laikam jau pēc pirmās spēles mnevajag tiesāt.

Min passing game drausmīgs. IZskatās, ka Favrs neuzticās saviem platajiem saņēmējiem. tikai pāris normālu piespēļu pa visu spēli. Cik nu AP viens varēja, tik izdarīja.

Saints arī unspectacular, bet atšķirībā no Breta atslēgas momentos Brīzs noperformēja un tika pie svarīgiem dauņiem. vajadzēja būt lielākai starpībai, ka kikeris nenofeilotu.