Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Bengals" norij krupi un atlaiž Antonio Braientu

"Bengals" norij krupi un atlaiž Antonio Braientu
Antonio Braients
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Futbola līgas komanda Sinsinati "Bengals" atlaidusi malējo uzbrucēju Antonio Braientu. 29 gadus vecais futbolists, kaut arī tikai šopavasar ar klubu noslēdza 4 gadu līgumu par 28 miljoniem dolāru, "Bengals" sastāvā tā arī neaizvadīja nevienu spēli un piedalījās tikai dažos treniņos.

Pirms iepriekšējās sezonas, kuru Braients pavadīja Tampabejas "Buccaneers", viņam tika izdarīta ceļgala operācija, kas liedza atkārtot 2008. gadā gūtos panākumus - togad Braients sasniedza vairākus personiskos rekordus un kļuva par kluba līderi. Kad Braienta un Tampabejas ceļi šķīrās, viņu savu rindu papildināšanai izvēlējās "Bengals", lai arī par iekārojamākiem spēlētāju tirgū tika uzskatīti Brendons Māršals un Terels Ovenss. (pēdējais gan nedaudz vēlāk, nesaņēmis apmierinošus piedāvājumus, Sinsinati pievienojās tik un tā). "Bengals" acīmredzot nenobiedēja ne gūtais savainojums, ne futbolista reputācija - karjeras laikā viņš ne reizi vien bija konfliktējis ar komandām.

Tomēr pirmais treniņš augusta nometnē Braientam izrādījās arī pēdējais. Kā tika ziņots, spēlētājam atkal sevi likušas manīt problēmas ar ceļgalu (oficiāla paziņojuma trūkums ļāva klīst baumām par dažāda smaguma savainojumiem). Nevienā pirmssezonas spēlē Braients pat netika pieteikts sastāvā. Visbeidzot, lai arī šonedēļ no komandas un paša Braienta, kas līdz šim bija aizdomīgi izvairījušies no komentāriem, izskanēja piesardzīgs optimisms par atgriešanos sastāvā un futbolists pat atsāka treniņus, šovakar starp vairākiem spēlētājiem, kam vieta sastāvā šogad pavisam noteikti neatradīsies, parādījās arī Braienta vārds...

Ja sportiskā ziņā "Bengals" varbūt pat nemaz tik daudz nezaudēs, jo kopš Braienta nolīgšanas komandu papildinājuši vēl vairāki labi spēlētāji (galīgā sastāva noteikšana pirms regulārās sezonas paredzama ļoti interesanta), tad pa maku pieņemtais lēmums iesitīs diezgan nopietni. Braienta līguma kopējā paredzētā summa bija 28 miljoni dolāru, no kuriem, kā tiek lēsts, apmēram ceturtā daļa jau ir izmaksāta - kā izrādās, būtībā par neko. Kaut kādas cerības atgūt izmaksāto klubam varētu būt vienīgi tad, ja izdotos pierādīt, ka Braients savas veselības likstas apzināti slēpis. No otras puses, Braienta aģents nolēmis panākt, lai spēlētājam par šo sezonu tiktu izmaksāta alga pilnā apmērā - papildus 1,55 miljoni dolāru.

Jāatzīmē, ka "Braienta sāgā" daudzi apstākļi tā arī palikuši neskaidri. Kā gan spēlētājam, par kura savainojumu vēsturi visiem ir labi zināms, izdevās "apmuļķot" visus ārstus un iziet obligāto medicīnisko apskati? Varbūt ceļgala savainojums gan bija apārstēts, taču kādā brīdī, varbūt pavisam nesen, tika atsvaidzināts, turklāt tik nopietni, ka to neizdotos izārstēt līdz nākamajai sezonai? To zina vienīgi "Bengals" personāls un pats Braients. Varbūt pat tikai viņš vienīgais.

Izmantotie resursi:
bengals.com