Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pirmssezonas spēles sāk arī čempioni

Juris Miņins
Juris Miņins

Pirmssezonas spēles sāk arī čempioni
Toms Breidijs un Drū Brīzs
Foto: AP/Scanpix

Šonakt ASV futbola laukumos tiks aizvadītas pirmās tīrs Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmās pirmssezonas nedēļas pārbaudes spēles, no kurām centrālā būs aizvadītās sezonas čempionu Ņūorleānas "Saints" viesošanās pie Jaunanglijas "Patriots".

Lai arī viena pirmssezonas pārbaudes spēle Nacionālās futbola līgas pirmssezonā jau tika aizvadīta, īstā pirmssezona sākas tieši šonakt, kad tiks aizvadītas pirmās nedēļas spēles. Šonakt uz laukuma izies sešas komandas – aizvadītās sezonas "Super Bowl" ieguvēji Ņūorlēnas "Saints" izbraukumā spēlēs ar Jaunanglijas "Patriots", Karolīnas "Panthers" Baltimorā cīnīsies ar vietējo "Ravens" komandu, bet Dalasas "Cowboys" aizvadīs jau savu otro pirmssezonas maču, savās mājās mēģinot pārspēt Oklendas "Raiders" vienību.

Nenoliedzami, šīs nakts un, iespējams, arī visas pirmās nedēļas interesantākā cīņa ir gaidāma tieši "Gillette Stadium" arēnā, kur mājnieki "Patriots" ekseminēs aizvadītās sezonas līgas čempionus "Saints". Lai arī pamatsastāvs, visdrīzāk, labākajā gadījumā, spēlēs tikai pirmo ceturtdaļu, abas šīs vienības ir vieni no gaidāmās sezonas favorītiem cīņā par "Super Bowl", tāpat būs interesanti, kaut vai dažos uzbrukumos mača sākumā, salīdzināt ko pa starpsezonu ir izdomājuši "Patriots" un vai "Saints" nav šajā laikā aizsvinējušies.

Ja runā par galvenajiem pirmsspēles jautājumiem komandu sastāva ziņā, tad visvairāk pašlaik tiek runāts par to vai šajā mačā piedalīsies Jaunanglijas malējais uzbrucējs Vess Vokers, kurš stapsezonā gūlās uz operāciju galda, lai "sadakterētu" ceļgalu. "Patriots" galvenais treneris Bils Beličiks arī nesteidzas ar paziņojumiem šai sakarā, norādot, ka treneri vēl domās vai laist Vokeru laukumā.

Karolīnas "Panthers" un Baltimoras "Ravens" mačā arī būs vairāks lietas, kam pievērst uzmanību. Pirmkārt, tas būs "Panthers" uzbrukums, kuru šosezon vadīs Mets Mūrs, kurš aizvadītajās trijās sezonās piedalījās 16 mačos, izdarot 148 precīzas piespēles (no 249). Otrkārt, interesanti būs arī pavērot kā Baltimoras komandā būs iejuties bijušais Arizonas "Cardinals" malējais uzbrucējs Ankvans Boldins.
Savukārt Dalasas "Cowboys" un Oklendas "Raiders" mača galvenā intriga ir tajā, kā (un vai) oklendieši spēs pretoties Dalasas vienībai, kas sevi no labākās puses pierādīja "Hall of Fame" spēlē.

Kā arī...

Ņujorkas "Jets" malējais aizsargs Darels Ruiss ir paziņojis, ka vēlas 10 gadus ilgu un 160 miljonus vērtu līgumu. Atgādināsim, ka viens no aizvadītās sezonas labākajiem malējiem aizsargiem pašlaik streiko, jo ar "Jets" vienību nav spējis vienoties par jauna līguma nosacījumiem. Savukārt komandas vadība jau ir izteikusi pieļāvumu, ka Ruiss šosezon nespēlēs, vismaz ne Ņujorkas komandā.
Atgādināsim, ka viņam ir vēl spēkā esošs "vecais" līgums.

Indianapolisas "Colts" uzbrukuma līnijas centrs Džefs Saterdejs ir gūlies zem skalpeļa, lai veiktu ceļgala operāciju. Tas nozīmē, ka Peitona Meninga galvenais aizsargs nepiedalīsies treniņos divas līdz sešas nedēļas.

Denveras "Broncos", kuri ir nomocīti ar savainojumiem, ir noslēguši līgumu ar pussargu Džastinu Fargasu, kurš iepriekš spēlēja Oklendas "Raiders" komandā. Atgādināsim, ka līdz šim visi Denveras pussargi, Noušons Moreno, Kerols Bakhalters un Lendeils Vaits ir iedzīvojušies savainojumos.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
GridironFans.com