Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL sāk pirmssezonas pārbaudes spēles

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL sāk pirmssezonas pārbaudes spēles
Čads Očosinko un Terels Ovenss
Foto: AP/Scanpix

Jau šovakar ar "Hall of Fame" spēli Ohaio štata Kantonas pilsētā tiks atklāta Nacionālās futbola līgas pirmssezonas pārbaudes spēļu sezona un pirmajā mačā tiksies Dalasas "Cowboys" un Sinsinati "Bengals" komandas.

Kā jau katru gadu, arī šogad NFL pirmssezona tiks sākta ar tradicionālo "Hall of Fame" spēli, kura norisināsies pēc sporta veida izcilnieku uzņemšanas profesionālā futbola slavas zālē. Aizvadītajā naktī tajā tika uzņemti septiņi bijušie spēlētāji-izcilnieki – Rass Grims, Rikijs Džekosns, Diks Lebo, Floids Litls, Džons Rendls, Džerijs Raiss un Emits Smits. Savukārt pēc šīs ceremonijas, šovakar, tiks dots starts 2010. gada NFL pirmssezonas mačiem.

Pirmajā jaunās sezonas cīņā tiksies divas visai interesantas komandas – Dalasas "Cowboys" un Sinsinati "Bengals".
Starpsezonu, jāsaka, abas komandas pavadīja visai atšķirīgi. Ja Dalasas vienība sastāva komplektācijā lielas izmaiņas neveica, vienīgais "skaļais" papildinājums bija draftētā malējā uzbrucēja Deza Braienta pievienošanās, tad Sinsinati klubs tās veica, pie tam pamatīgas, jo nolīga divus malējos uzbrucējus – Antonio Braientu un Terelu Ovensu, kā arī vienojās par sadarbību ar skandalozo malējo aizsargu Adamu Džonsu. Jāpiebilst, ka abi malējie uzbrucēji Braienti šajā mačā nepiedalīsies, savainojumu dēļ.

Vislielākā uzmanība, protams, pašlaik ir pievērsta Ovensam un Džonsam, kā arī Tenkam Džonsonam, kuri savulaika pārstāvēja Dalasas komandu, bet šovakar vilks "Bengals" kreklus. Visi trīs atzīst, ka, vasaras pārtraukums ir bijis visai garš un līdz viņu labākajai spēlei vēl ir tāls ceļš ejams, jo Džonss izlaida visu aizvadīto sezonu, bet Ovenss vēl nav "kaujas apstākļos" saspēlējies ar "Bengals" saspēles vadītāju Karsonu Palmeru.
"Būs lieliska iespēja satikties ar draugiem," par gaidāmo maču savos iespaidos dalījās "Cowboys" spēlētājs Patriks Kreitons, "vairāki no viņiem ir spēlējuši Dalasas komandā, tāpēc būs interesanti." Savukārt Tonijs Romo Sinsinati komandu nosauca par "Dallasnu Nr. 2", tāpēc, ka tajā ir daudz bijušo "Cowboys" pārstāvju, ne tikai starp spēlētājiem, bet arī treneru korpusā (aizsardzības koordinators Maiks Zimmers).

Taču, lai vai kā, abu komandu pamatsastāva spēlētāji ilgi uz laukuma neizkavēsies, jo, kā jau pierasts pirmssezonas pārbaudes mačos, līderi izspēlē pirmos uzbrukumus, bet vēlāk dod vietu tuvākiem vai tālākiem rezervistiem.

Interesanti, ka Dalasas "Cowboys" pirmssezonas atklāšanas spēlēs ir piedalījusies trīs reizes un visās trijās cīņās ir piedzīvojusi zaudējumus (pēdējo no tiem 1999. gadā pret Klīvlendas "Browns", pagarinājumā piekāpjoties ar 17:20), bet Sinsinati komandas vēsturē ir bijušas divas "Hall of Fame" spēles, kurās uzvaras un zaudējumi ir dalīti uz pusēm.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2010-08-08 16:28, pirms 14 gadiem
Žēl, ka nerādīs pa ESPN America

     [+] [-]

, 2010-08-08 19:08, pirms 14 gadiem
jā, žēl gan, ka pirmsezonas spēles tā švaki rāda. bet nu kaut kur jau vajadzēs uzmest aci

     [+] [-]

, 2010-08-08 19:23, pirms 14 gadiem
Gan jau būs arī spēļu ieraksti pieejami visai drīz pēc mačiem.