Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Fārvs varētu atgriezties uz pirmssezonas izskaņu

Juris Miņins
Juris Miņins

Fārvs varētu atgriezties uz pirmssezonas izskaņu
Brets Fārvs
Foto: AP/Scanpix

Viens no visu laiku labākajiem Nacionālās futbaol līgas (NFL) saspēles vadītājiem Brets Fārvs varētu atgriezties Minesotas "Vikings" rindās arī uz nākamo sezonu, taču galīgo lēmumu veterāns pieņems vien jūlija beigās.

Brets Fārvs, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Minesotas "Vikings" komandu un pavisam nesen pārcieta potītes operāciju, pašlaik jūtas labi, taču ar paziņojumu par karjeras turpināšanu (vai beigšanu) spēlētājs nesteigsies un tas, visticamāk, netiks paziņots ātrāk kā jūlija beigās.

Ja 40 gadus vecais Fāvrs izdomās turpināt karjeru, tad viņš nopelnīs 13 miljonus ASV dolāru. Atgādināsim ka pagājušogad veterāns pievienojās "vikingiem" pirms pirmssezonas pārbaudes spēļu trešās nedēļas, taču tas viņam neliedza aizvadīt lielisku sezonu, kas beidzās tikai Nacionālās futbola konferences finālā, kur nācās atzīt Drū Brīza un viņa Ņūorleānas "Saints" pārākumu (28:31).
Kopumā 2009. gada sezonā Breta Fārva kontā bija gūti 4202 jardi, precīzi izpildītas 363 piespēles (no 531), 33 rezultatīvas piespēles, bet septiņi viņa raidījumi tika pārtverti, kā arī 34 reizes veterāns tika apstādināts vēl pirms piespēles izdarīšanas brīža.

Savukārt, ja Fārvs izdomās beigt savu profesionāļa karjeru, tad "Vikings" sastāvā ir vairāki kandidāti, kas viņu varētu aizstāt. Pirmkārt, tas ir Travariss Džeksons un Seidžs Rosenfelss, kā arī jaunais talants, šogad drafta sestajā kārtā izvēlētais Džo Vebs, kurš sevi lieliski parādīja komandas līdzšinējos treniņos.

Kā arī...

Oklendas "Raiders" noslēdza jaunu līgumu ar aizsardzības līnijas malējo aizsargu Ričardu Seimūru. Kontrakts ir paredzēts uz vienu sezonu, kuras laikā spēlētājs saņems nepilnus 12.4 miljonus ASV dolāru.

Ņūorleānas "Saints" uz Vašingtonas "Redskins" ir aizmainījuši uzbrukuma līnijas bloķētāju Džamalu Braunu. Brauns iepriekšējā sezonā neaizvadīja nevienu maču, jo bija savainots (cirkšņa trauma), bet šovasar vēlējās iegūt lielāku līgumu vai tikt aizmainīts.

Klīvlendas "Browns" treneris Eriks Mandžini ir patīkami pārsteigts par 28 gadus vecā ganiešu debitanta Kvaku Danso spēli, tāpēc plāno viņu iekļaut komandas 80 spēlētāju sastāvā, kas sāks gatavošanos sezonai pirmssezonas treniņnometnē. Danso ir Austrumkarolīnas futbola programmas audzēknis, precīzāk, šajā komandā ganietis ir aizvadījis vien trīs mačus. Vēl vairāk aizsardzības līnijas vidējais spēlētājs (NT) šajā sporta veidā sāka trenēties vien pēc 20 gadu vecuma sasniegšanas: "Es strādāju divos darbos, tāpēc par futbolu daudz nedomāju, vien ik pa laikam patrenējos vietējā komandā." Jāpiebilst, ka Kvaku Danso fiziskie parametri arī ir visai iespaidīgi. Augums – 197 cm, svars – 153 kg.

Visbeidzot, Sanfrancikso "49ers" treneris Maikls Singletarijs ir nolēmis arī šogad komandas pirmssezonas treniņnometnē sarīkot savu slaveno "Riekstkoža treniņu", t.i., divi spēlētāji nostājas viens otram pretī un skrienot viens uz otra virsū mēģina oponentu apgāzt uz muguras. Jāpiebilst, ka pagājušogad pēc šiem treniņiem savainojumos iedzīvojās vairāki komandas spēlētāji (kopumā pieci), tai skaitā komandas "seja", otrās aizsardzības līnijas spēlētājs Patriks Viliss.

Izmantotie resursi:
gridironfans.com
usatoday.com
forecaster.ca
espn.go.com