Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Spillers paraksta līgumu ar "Bills"

Juris Miņins
Juris Miņins

Spillers paraksta līgumu ar "Bills"
C.Dž. Spillers
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Klemsonas "Tigers" spēlētājs C.Dž. Spillers ir parakstījis piecus gadus ilgu un 25 miljonus vērtu līgumu ar Nacionālās futbola līgas (NFL) komandu Bufalo "Bills", kuri pussargu izvēlējās šī gada jauno spēlētāju draftā.

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Bufalo "Bills" beidzot ir vienojusies par līguma nosacījumiem ar pussargu, ko paši izvēlējās šī gada drafta pirmajā kārtā, kopējo devīto numuru, C.Dž. Spilleru. Vienošanās paredz, ka Spillers Bufalo komandā pavadīs nākamās piecas sezonas par ko saņems 25 miljonus ASV dolāru. 20.8 miljoni no šīs summas ir garantētie ienākumi.

Jāpiebilst, ka dēļ tā, ka nebija parakstīts jaunais līgums pussargs izlaida 11 komandas treniņus, taču, kā atzīst pats futbolists, spēle ir viena lieta, bet vispirms ir jāsakārto bizness. Spillers jau ir ieradīes Bufalo komandas treniņbāzē, kur viņu sagaidīja vairāki līdzjutēji skandējot viņa vārdu. "Es jūtos lieliski," sacīja Spillers, "protams, kādu laiku neesmu trenējies, taču man vēl ir laiks."

Atgādināsim, ka savā NCAA futbolista karjerā C.Dž. Spillers pārstāvēja Klemsonas "Tigers" komandu, kuras sastāvā kļuva par vienu no līgas bīstamākajiem pussargiem un kopā ar Džeikobiju Fordu – par visu laiku labāko pussargu duetu. Kopā, četrās sezonās, Spillers piedalījās 591 izspēlē "pa zemi", guva 3480 jardus, kā arī veica 31 piezemējumu, bet izspēlēs ar piespēlēm pussargs notvēra 120 bumbas, veica 1362 jardus un 11 reizes nogādāja bumbu ieskaites zonā.
Taču, nevar nepieminēt, ka Spillera galvenais ierocis ir viņa ātrums (Personiskais rekords 100 m distancē – 10.22) un līdz ar to viņš bija viens no labākajiem koledžu futbola sitienu un atsitienu atgriezējiem, četru sezonu laikā astoņas reizes nogādājot bumbu ieskaites zonā, no kurām piecas bija pēdējā sezonā.

Kā arī...

Pie līguma tika arī otrs pirmajā kārtā izvēlētais, bet līdz šim neparakstītais, futbolists – uzbrukuma līnijas bloķētājs Rasels Okungs, kurš pārstāv Sietlas "Seahawks" komandu. Vienošanās ir parakstīta uz sešām sezonām, kuru laikā, pie labas spēles, spēlētājs var saņemt līdz pat 58 miljoniem ASV dolāru, no kuriem 29 miljoni ir garantētā summa.

Grīnbejas "Packers" ir pagarinājusi līgumu ar malējo uzbrucēju Donaldu Draiveru uz vēl divām sezonām, kuru laikā Draivers, kurš visu savu karjeru būs pavadījis vienā komandā, varētu saņemt septiņus miljonus ASV dolāru.

Savukārt šīs vasaras neapmierinātākais NFL spēlētājs, Vašingtonas "Redskins" aizsargs Alberts Heinsvorts, pēc izgāztiem fiziskās sagatavotības testiem un tam sekojošajām medicīniskajām pārbaudēm ir atgriezies komandas treniņos, lai atkal mēģinātu šos testus nokārtot.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports