Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Seahawks" vienojas ar Milleru, "Eagles" turpina iepirkties

Juris Miņins
Juris Miņins

"Seahawks" vienojas ar Milleru, "Eagles" turpina iepirkties
Zaks Millers (priekšplānā)
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Sietlas "Seahawks" noslēdza piecu gadu līgumu ar šīs vasaras, iespējams, labāko balsta uzbrucēju Zaku Milleru. Savukārt Filadelfijas "Eagles" vienojās ar pussargu Roniju Braunu.

Sietlas "Seahawks", kuri šajā starpsezonā jau pastiprinājās ar vienu augstas klases uzbrucēju (Sidniju Raisu), vakardien parakstīja piecu gadu līgumu ar vēl vienu futbolistu, kuram būs jāpastiprina vienības piespēļu uzbrukums, proti, 34 miljoni ASV dolāru tiek nosūtīti bijušajam Oklendas "Raiders" balsta uzbrucējam Zakam Milleram, kurš aizvadītajā sezonā tika iekļauts "Pro Bowl" spēlē.

Jāpiebilst, ka šis ir otrais smagais zaudējums Oklendas "Raiders" vienībai šajā sezonā, jo bez Millera vienība zaudēja arī malējo aizsargu Namdi Asomuā. Taču ja otrajā gadījumā "Raiders" labi saprata, ka viņiem neizdosies noturēt Asomuā savās rindās, tad Millera zaudējums viņiem ir visai negaidīts, jo līguma piedāvājums šim balsta uzbrucējam bija komandas pirmā prioritāte šī gada brīvo aģentu tirgū.

Savukārt Filadelfijas "Eagles" turpina papildināties ar visaugstākā līmeņa brīvajiem aģentiem. Pēc visai skaļajiem papildinājumiem aizsardzībā, "ērgļi" ir pievērsušies uzbrukuma pastiprināšanai un tieši tāpēc ir parakstīts līgums ar bijušo Maiami "Dolphins" vadošo pussargu (komandas līderis "izsistajos" jardos piecās no pēdējām sešām sezonām) Roniju Braunu.

Paredzams, ka "Eagles" rindās Brauns būs otrais numurs aiz Lašona Makoja, taču tāpat 2005. gada drafta otrā numura personā Filadelfijā redz lielisku Makoja aizstājēju, ja tas būs nepieciešams sezonas gaitā.

Jāpiebilst, ka pašlaik Filadelfijas "Eagles" ir kļuvusi par komandu, kurā vēlas spēlēt gandrīz vai ikviens brīvais aģents, jo šī vienība, pirmssezonas prognozēs, ir viena no galvenajām pretendentēm uz "Super Bowl" triumfu. Turklāt šajā starpsezonā viņi jau ir pastiprinājušies ar Vinsu Jangu (QB), Namdi Asomuā (CB), Dominiku Rodžersu-Kromartī (CB), Kalenu Dženkinsu (DT).

No pārējiem darījumiem vajag pieminēt bijušā Čikāgas "Bears" aizsardzības līnijas iekšējā aizsarga Tomija Harisa pievienošanos Indianapolisas "Colts". Kādreiz "Pro Bowl" līmenī spēlējošais aizsargs pēdējā laikā ne tuvu nerādīja savu labāko sniegumu, tāpēc vēl pirms lokauta "Bears" atskaitīja savu 2004. gada drafta izvēli no komandas.
Savukārt Denveras "Broncos" nolīga bijušo Jaunanglijas "Patriots" aizsardzīmas līnijas melējo aizsargu Taju Varenu. Līgums ir noslēgts uz divām sezonām par kopējo summu 10 miljoni ASV dolāru.
Tāpat Sentluisas "Rams" ir pastiprinājuši savu "plāno" pussargu rotāciju ar Džeriusu Norvūdu, kurš iepriekš spēlēja Atlantas "Falcons" vienībā. Pēdējā laikā gan viņu nomocīja savainojumi, taču 2006. un 2007. gada sezonā Norvūds bija 600+ jardu pussargs.
Visbeidzot ne mazpazīstamais Rekss Grosmans ir noslēdzis jaunu līgumu ar Vašingtonas "Redskins". Savu atpazīstamību Grosmans ieguva pēc tam kā ar Čikāgas "Bears" nokļuva līdz 2006. gada "Super Bowl", taču karjerā kopumā viņš tiek uzskatīts par vienu no sliktākajiem pirmajiem saspēles vadītājiem.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
GridironFans.com

     [+] [-]

, 2011-08-03 11:29, pirms 13 gadiem
Juri, kā jau vienā rakstā šķiet dariji, lūdzu aiz spēlētāja via pozīcijas ieliec pozīcijas apzīmējumu angliski (RB, QB utt) paldies.

     [+] [-]

, 2011-08-03 13:19, pirms 13 gadiem
Divi vārdi par Eagles - Super Bowl

     [+] [-]

, 2011-08-03 14:21, pirms 13 gadiem
Kur tiem Eagles tāds piķis, ka var uzturēt visas šīs zvaigznes?! NFL man vienmēr patikusi kā vienmērīga līga, bet šitais gandrīz jau ir NBA un Heat līmenis

     [+] [-]

, 2011-08-03 17:38, pirms 13 gadiem
nevaru vien sagaidīt sezonas sākumu (kaut preseason) un arī spēli Londonā