Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Raiders" godina Deivisu ar uzvaru Teksasā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Raiders" godina Deivisu ar uzvaru Teksasā
Dariuss Heijvards-Bejs veic piezemējumu.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) klubs Oklendas "Raiders" ar uzvaru pār Hjūstonas "Texans" (25:20) godināja savu ilggadējo komandas vadītāju Alu Deivisu, kurš aizgāja viņsaulē dienu iepriekš.

Vēl pirms piektās spēļu nedēļas sākuma NFL sabiedrību pāršalca ziņa, ka mūžībā ir aizgājis leģendārais Oklendas "Raiders" īpašnieks un komandas vadītājs Als Deiviss, kurš sporta veida vēsturē ierakstīja savu vārdu kā cilvēks, kurš Oklendā izveidoja 70-to un 80-to gadu mijas vienu no bīstamākajām un labākajām NFL komandām, kā arī bija atpazīstams ar savu uzvarētāja psiholoģiju. "Svarīga ir tikai uzvara, mazulīt" – šis teiciens bija viņa firmas zīme. Pašreizējie Oklendas "Raiders" futbolisti vēsti par komandas simbola nāvi uzzināja jau atrodoties Teksasā, kur gatavojās mačam pret vietējo "Texans" komandu. Spēlētāji uzsvēra, ka, lai arī pirmās četras spēles bija dažādas, zaudēt piektajā nedēļā viņi nevarēja atļauties, bet vēlāk atzina, ka velta šo uzvaru Deivisam, kurš, pēc viņu teiktā, ir skatījies šo spēli.

Pats mačs priekš "Raiders", tomēr, nebija diez ko viegls, jo spēles pirmo pusi veiksmīgāki uzbrukumā bija teksasieši un tikai pēdējā ceturtdaļā Oklendas klubs prata izvirzīties vadībā, kuru pēc tam viņi arī nosargāja. Viens no komandas līderiem, kurš padarīja so atspēlēšanos reālu bija kikeris Sebastians Janikovskis, kura kontā precīzi izpildīti četri tiešie brīvsitieni. Jāpiebilst, ka šajā spēlē notika arī tiešā "skriešanas uzbrukuma čempionu" cīņa, jo aci pret aci tikās aizvadītās sezonas produktīvākais pussargs Arians Fosters un šīs sezonas līderis Darens Makfadens, taču ne viens, ne otrs spilgtu spēli nerādīja.

Ja pievēršas pārējiem mačiem, tad jāsaka, ka arī tajos notika šis tas interesants. Tā, piemēram, Filadelfijas "Eagles", kuri pirms sezonas sevi pašpasludināja par "Dream Team" piedzīvoja savu ceturto zaudējumu piecās spēlēs. Šoreiz viņi piekāpās Bufalo "Bills" ar 24:31. "Bills" vienība četras reizes pārtvēra Maikla Vika piespēles (divas no tām Nika Barneta kontā), no kurām pēdējā pārtvertā bumba viņiem nodrošināja uzvaru. Kā pēc spēles atzina pats Viks, tad pašlaik viss ir redzams paskatoties komandas bilancē, taču viņi turpinās cīnīties. Raiens Fitzpatriks spēli noslēdza ar 193 jardiem, vienu rezultatīvu piespēli un vienu pārtvertu bumbu.

Tāpat, bez Peitona Meninga sastāvā, turpina "buksēt" Indianapolisas "Colts", kas ir viena no trim vienībā, kas šosezon nav izcīnījusi nevienu uz varu un vienīgā, kas nav uzvarējusi sezonas pirmajās piecās spēlēs. Šoreiz "Colts"nespēja tikt galā ar Kanzassitijas "Chiefs" (24:28), kuri pēc zaudējumiem pirmajos trīs sezonas mačos, nu ir izcīnījuši divas uzvaras pēc kārtas. Par spēles galveno varoni kļuva "Chiefs" saspēles vadītājs Mets Kasels, kura kontā ir četras rezultatīvas piespēles.

Savukārt par nedēļas spožāko zvaigzni noteikti var uzskatīt Pitsburgas "Steelers" saspēles vadītāju Benu Rotlisbergeru, kurš ar piecām rezultatīvām piespēlēm (un gūtiem 228 jardiem) palīdzēja savai vienībai uzveikt Tenesī "Titans" – 38:17.
Tāpat šonedēļ pie teikšanas tika Tims Tībovs, kurš nomainīja ne visai pārliecinoši spēlējošo Kailu Ortonu Denveras "Broncos" spēlē pret Sandjego "Chargers". Iznākumā – viena rezultatīva piespēle, viens "izsists" piezemējums un gandrīz izrauta uzvara, taču "gandrīz", kā zināms, neskaitās un beigu beigās spēle noslēdzās ar 29:24 "Chargers" labā.

Tāpat iemesls priekam bija Minesotas "Vikings" nometnē, jo pateicoties Adriana Pītersona trim "izsistajiem" piezemējumiem (122 jardi) un Arizonas "Cardinals" neatbilstoši vājajam sniegumam, izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā – 34:10.

Visbeidzot Detroitas "Lions", komanda, kas vēl pirms pāris sezonām uzstādīja līgas antirekordu zaudējot visās 16 regulārās sezonas spēlēs, šosezon, kā izskatās, tēmē uz pretēju rekordu, proti, 16 uzvarām, jo pirmajos piecos mačos "Lauvas" savu darbiņu ir paveikušas, piektajā nedēļā apspēlējot Čikāgas "Bears" – 24:13. Jāpiebilst, ka tik labs sezonas sākums viņiem nav bijis kopš 1956. gada sezonas.

NFL regulārā sezona, 5. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsVikings10:34
ChiefsColts28:24
EaglesBills24:31
SeahawksGiants36:25
TitansSteelers17:38
SaintsPanthers30:27
BengalsJaguars30:20
RaidersTexans25:20
Buccaneers49ers3:48
ChargersBroncos29:24
JetsPatriots21:30
PackersFalcons25:14
BearsLions13:24

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
NFL.com - Official Site of the National...

     [+] [-]

, 2011-10-11 21:37, pirms 13 gadiem
Just win, baby! pēdējās minūtes , sekundes bija trakas. vajadzēja Raiders vinnēt , un sanāca.
man arī prieks par vikingiem.
un lielie zilie pa pakaļu dabūja, un NO - CAR spēle laba.
vislielakais kaifs no Steeleru spēles. viss , ko var gribet redzēt spēlē , bija redzams. gandrīz perfekti. un visas komandas izpildijumā.
eh, ko tur daudz, labāk noskatīšos vēlreiz.

     [+] [-]

, 2011-10-11 22:09, pirms 13 gadiem
Piekrītu, Saints - Panthers spēle bija laba - liekas, ka Ņūtons tiešām pēc pāris gadiem būs top3 QB (jau tagad Fantasy vērtība šim ir top3 līmenī), un spēs ne tikai turēt līdzi spēcīgām komandām, bet arī uzvarēt tās (ko vērts bija piespēle Stīvam Smitam).
Bet kopumā par sezonas sākumu jāsaka, ka ja ar Rodžersa veselību un offensive line viss būs ok, tad GB paņems otro SB bez variantiem.

     [+] [-]

, 2011-10-11 22:29, pirms 13 gadiem
zeķturs rakstīja: Piekrītu, Saints - Panthers spēle bija laba - liekas, ka Ņūtons tiešām pēc pāris gadiem būs top3 QB (jau tagad Fantasy vērtība šim ir top3 līmenī), un spēs ne tikai turēt līdzi spēcīgām komandām, bet arī uzvarēt tās (ko vērts bija piespēle Stīvam Smitam).
Bet kopumā par sezonas sākumu jāsaka, ka ja ar Rodžersa veselību un offensive line viss būs ok, tad GB paņems otro SB bez variantiem.
Par GB jāpiekrīt!
Man jau protams prieks par Bengals, nākamā spēle pret Colts jāņem obligāti!
Pārsteidza Giants klupiens, Cards un Bucs vājā spēle

     [+] [-]

, 2011-10-11 22:35, pirms 13 gadiem
Tebow! Tebow! Tebow!

     [+] [-]

, 2011-10-13 10:23, pirms 13 gadiem
Mani tomēr pārsteidz, ka Colt bez Peitona ir tik nevarīgi. Komanda tomēr nesastāv no viena cilvēka, turklāt aizsardzība parasti bija līmenī.
Kā teica Fils Sims, tad Broncos ir sākusies Tībova ēra.
Un, protams, go Packs go!!!

     [+] [-]

, 2011-10-13 23:10, pirms 13 gadiem
man gan labāk patika Jim Mora teiktais - labs čoms, es viņam savu meitu par sievu atdotu, bet savā komandā par QB neņemtu. nu redzēs. piecelt kājās stadionu ir labi, bet uzvarēt arī vajag, citādi stadions atkal nokritīs uz pakaļas. tas tar Timu.