Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Viks atgriežas Atlantā ar zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Viks atgriežas Atlantā ar zaudējumu
Maikls Viks (centrā)
Foto: AP/Scanpix

Viens no pašlaik labākajiem Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājiem Maikls Viks šīs sezonas otrajā nedēļā pirmo reizi kopš suņu cīņu skandāla atgriezās Atlantā, kur piedzīvoja zaudējumu ar 31:35 un guva smadzeņu satricinājumu.

Maikls Viks pagājušsezon parādīja, ka dzīves pārbaudījumi, kuriem cauri izgāja sportists, netraucēja viņam atgriezties tur, kur viņš bija pirms bēdīgi slavenā suņu cīņu incidenta un tam sekojošā cietumsoda. Taču viens pārbaudījums viņam visu šo laiku bija vēl priekšā – atgriešanās Atlantā un spēlēšana pret savu bijušo "Falcons" komandu, Džordžijas fanu priekšā.

Līdz šādai iespējai Vikam bija jāgaida divas sezonas un nu, šī 2011. gada NFL sezonas otrajā nedēļā bijušais pilsētas elks atgriezās Atlantā. Iznākums? Neskatoties uz saspēles vadītāja nesliktu individuālo sniegumu, tika piedzīvots zaudējums un beigu beigās arī gūts nopietns savainojums – smadzeņu satricinājums.

Mača galvenais varonis bija Mets Raiens, kurš Atlantā ieradās pēc Vika "ietupināšanas". Saspēles vadītājs atdeva četras rezultatīvas piespēles un, neskatoties uz 10 punktu deficītu uzsākot pēdējo ceturtdaļu, prata savu komandu aizvest līdz uzvarai, pierādot un parādot, ka Atlanta neraud pēc Vika. "Tas bija visai jautri," pēc spēles sacīja Raiens, "lai arī atradāmies zaudētājos, mēs turpinājām cīnīties un tikām atalgoti. Jāsaka paldies puišiem, ka viņi nenolaida rokas."

Jāpiebilst, ka šajā spēlē Tonijs Gonzaless apsteidza Terelu Ovensu visu laiku labāko piespēļu uzbrukumos gūto jardu ziņā.

Tāpat raksturu un gribasspēku cīņā par uzvaru nodemonstrēja Dalasas "Cowboys", kuri ar 27:24 spēles pagarinājumā uzveica Sanfrancisko "49ers". Reabilitējoties par pirmajā nedēļā pieļauto pēdējo sekunžu kļūdu, Dalasas QB Tonijs Romo šoreiz mača pēdējās minūtēs aizveda komandu līdz rezultāta izlīdzinājumam, bet papildlaikā nodrošināja arī iespēju Denam Beilijam sist 19 jardu tiešo brīvsitienu, kas arī tika realizēts. Jāpiebilst, ka Romo šo maču pabeidza ar vismaz vienu lauztu ribu. Savukārt Romo "mērķis" Mailzs Ostins spēli noslēdza ar trim piezemējumiem un gūtiem 143 jardiem (notvertas 9 piespēles no 15).

Savukārt "nedēļas atspēlēšanās" tituls pienākas Tampabejas "Buccaneers", kuri sadeldēja 17 punktu deficītu mačā pret Minesotas "Vikings" – 24:20. Uzvarētāju rindās ar diviem piezemējumiem izcēlās pussargs Lagarets Blants, bet zaudētāju rindās to pašu paveica Adrians Pītersons.

Tāpat ir jāpiemin Toms Breidijs, kurš atkal ir kļuvis par vienu no šīs nedēļas spilgtākajiem spēlētājiem. Viņa vadītā Jaunanglijas "Patriots" ar 35:21 uzveica Filipa Riversa Sandjego "Chargers". Breidija kontā trīs rezultatīvas piespēles un gūti 423 jardi.

Šīs starpsezonas NFL drafta pirmais numurs Kems Ņūtons atkal vienā spēlē prata pārsniegt 400 gūto jardu atzīmi, taču atkal viņa Karolīnas "Panthers" piedzīvoja zaudējumu, šoreiz atzīstot Grīnbejas "Packers" pārākumu – 23:30.

Visbeidzot, pagalam neveiksmīgs sezonas sākums ir piemeklējis Kanzassitijas "Chiefs" komandu, kas pagājušsezon spēlēja NFL izslēgšanas mačos. Otrajā nedēļā viņi atkal piedzīvoja zaudējumu ar 3:48 piekāpjoties Detroitas "Lions", turklāt savainojumu guva arī komandas uzbrukuma līderis, pussargs Džamals Čārlzs. Par mača spožāko zvaigzni kļuva Mets Stefords, Detroitas kluba saspēles vadītājs – četras rezultatīvas piespēles un 294 gūti jardi.
Jāatzīmē, ka šis bija jau astotais zaudējums Kanzassitijas komandai pēc kārtas (ieskaitot pirmssezonu un aizvadītās sezonas izskaņu).

NFL regulārā sezona. 2. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsRedskins21:22
ChiefsLions3:48
BrownsColts27:19
RaidersBills35:38
RavensTitans13:26
BuccaneersVikings24:20
BearsSaints13:30
JaguarsJets3:32
SeahawksSteelers0:24
PackersPanthers30:23
Cowboys49ers27:24
BengalsBroncos22:24
TexansDolphins23:13
ChargersPatriots21:35
EaglesFalcons31:35
RamsGiants16:28

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
NFL.com - Official Site of the National...

     [+] [-]

, 2011-09-20 15:49, pirms 13 gadiem
Chiefs šī sezona ir norakstīta!
Breidijs šobrīd spēlē nevis ar 12 cilindriem, bet ar 16 ibio

     [+] [-]

, 2011-09-22 13:23, pirms 13 gadiem
Vai ir kas skaidrāks zināms par to, kas notiek ar Peitonu Meningu? Pēdējais ko dzirdēju, ka viņš ir out for the season. Colts pagaidām bez viņa galīgi švaki.

     [+] [-]

, 2011-09-22 14:31, pirms 13 gadiem
nu dies vien zin. vieni sola divus mēnešus, otri visu sezonu , trešie redzējuši treniņā. bet nu lai veseļojas. nav žēl. es gan cerēšu , ka colti uz svētdienu nesaņemsies, un būs otra blowout win nedēļas beigās.
p.s. kas Breidijam ko nespēlēt. vienmēr apbrīnoju kā patrioti viņu sargā.
diezi vai vēl kāds līgā tā tiek uzpasēts. Chargeri gan ar bija labi. tik likās , ka iet uz visu banku. varēja jau biku sapratīgāk.
p.p.s. to ka baltimora pa pakaļu dabūja jau ar vajadzēja pieminēt.

     [+] [-]

, 2011-09-22 18:24, pirms 13 gadiem
Noskatījos Jaguāru spēli, nu tai komandai arī diezko spoži šogad neies, ja Defense neizručīs - būs slikti, viens pats MJD nevar visas spēles izvilkt.