Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Ravens" iznīcina "Steelers", Ņūtons lielisks debijā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Ravens" iznīcina "Steelers", Ņūtons lielisks debijā
Rejs Raiss
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajānedēļas nogalē tika atklāta Nacionālās futbola līgas (NFL) jaunā sezona. Kārtas centrālais mačs norisinājās starp Baltimoras "Ravnes" un Pitsburgas "Steelers", kurā pagājušās sezonas "Super Bowl" dalībnieki tika sasisti ar 35:7.

Nacionālā futbola līgas, kuras starpsezona lokauta dēļ bija daudz "saspiestāka", jau ar pirmo nedēļu līdzjutējiem piedāvāja kaut ko no "lielā futbola", proti, AFC Ziemeļu divīzijas nesamierināmo un principiālo pretinieku Pitsburgas "Steelers" un Baltimoras "Ravens" dueli.

Pitsburgas un Baltimoras cīņa jebkurā laikā un vietā NFL līmenī ir kaut kas īpašs un šīs sezonas pirmā abu komandu tikšanās nebija izņēmums, jo "Steelers" sezonu uzsāka kā AFC čempioni, bet "Ravens" vēlējās revanšēties par šī gada sākumā piedzīvoto zaudējumu izslēgšanas mačos. Aizskrienot notikumiem pa priekšu – revanšs izdevās pat labāks nekā cerēts.

Šajā mačā stāsts bija nevis par divu komandu cīņu, bet par to kā Baltimoras "Ravens" uzveiks savus pretinieku. Komandas saspēles vadītājs Džo Flako atdeva trīs rezultatīvas piespēles un guva 224 jardus (17/29), Rejs Raiss guva 107 jardus skrējienā (1 TD) un vēl 42 pēc piespēlēm (1 TD), bet aizsardzībā savu darbu lieliski paveica Eds Rīds, kurš divreiz pārtvēra Bena Rotlisbergera piespēles, Haloti Ngata, kurš savāca divas zaudētās bumbas un Terels Sugss, kurš trīs reizes apturēja Lielo Benu pirms piespēles izdarīšanas.

Pats Rotlisbergers pēc mača sacīja šādi: "Viņi šo spēli gaidīja. Protams, tas nav tas labākais veids, kā uzsākt sezonu, taču es uzskatu, ka labāk ir zaudēt pašlaik nekā sezonas izskaņā." Savukārts cits "Steelers" spēlētājs Džeimss Feriors (LB): "Mūs pretinieki sita tik ilgi, kamēr mēs padevāmies."

Pārējie piezemējumi "Ravens" labā tika izdarīti pēc Džo Flako piespēlēm Ankvanam Boldinam un Edam Dikersonam, bet vēl sešus punktus guva kikeris Bilijs Kandifs. "Steelers" vienīgais rezultatīvais uzbrukums tika aizvadīts otrās ceturtdaļas pirmajā pusē, kad pēc Rotlisbergera piespēles un 11 jardu veikšanas, ieskaites zonā bumbu nogādāja Emanuels Sanderss.

Savukārt citiem pagājušās sezonas "Super Bowl" mača dalībniekiem, Grīnbejas "Packers", kuri ar 42:34 uzveica 2010. gada NFL čempionus, Ņūorleānas "Saints". Cīņa šajā spēlē, kā jau potenciālo līgas līderu mačos pienākas, risinājās līdz pēdējām sekundēm, kurās Klejs Metjūss un Morgans Barnets apstādināja "Saints" debitantu, pussargu Marku Ingremu pāris soļus pirms ieskaites zonas.

Jāpiebilst, ka par galveno mača varoni kļuva Randels Kobs, kurš ne tikai "izsita" vienu piezemējumu, bet arī atgrieza "Saints" sitienu pēc 108 jardu veikšanas atkārtojot līgas tālākā sitiena atgriešanas rekordu.

No citiem mačiem noteikti ir jāizceļ Čikāgas "Bears" un Atlantas "Falcons" tikšanās, kurā "lāči" parādīja un pierādīja, ka arī šosezon viņi ir gatavi cīnīties par visaugstākajām vietām un uzveica ne būt ne to vājāko atlantiešu vienību ar 30:12. Par spēles varoni kļuva Čikāgas kluba simbols Braiens Urlahers, kurš pielietoja 10 spēka paņēmienus, pārtvēra vienu piespēli un savāca arī vienu zaudēto bumbu, ko nogādāja ieskaites zonā.

Tāpat uzmanība tika pievērsta jaunajai Filadelfijas "Eagles" komandai, kuri tikās ar Sentluisas "Rams". Spēles sākumā "ērgļi" bija mazliet apjukuši un pēc ne visai veiksmīgas uzbrukuma sērijas jau pirmajā aizsardzības izspēlē ļāva "Rams" līderim Stīvenam Džeksonam veikt 47 jardu skrējienu ieskaites zonā. Diemžēl, bet tas arī bija viss ko Sentluisas komanda spēja, jo Džeksons guva kājas savainojumu un vairāk spēlē neatgriezās, bet Vika vadībā "Eagles" parādīja to sniegumu kāds no viņiem tiek gaidīts – 31:13. Jāpiebilst, ka savainojumu guva arī Sems Bredfords.

Lielisku sezonas atklāšanas maču aizvadīja arī Jauanglijas "Patriots" saspēles vadītājs Toms Breidijs, kurš uzstādīja visu laiku piekto labāko rezultātu vienā spēlē gūto jardu ziņā – 517. Tāpat viņa kontā četras rezultatīvas piespēles un viena kļūda (pārtverta piespēle). Protams, ka pēc šādas sava līdera spēles "Patriots" izcīnīja uzvaru ar 38:24 uzveicot Maiami Dolphins. No šī mača izcilniekiem jāatzīmē arī cits Masačūsetas komandas pārstāvis Vess Vokers, kura kontā divi piezemējumi. Tāpat pie piezemējuma pirmajā regulārās sezonas mačā tika "Dolphins" jaunieguvums Redžijs Bušs, tiesa, piespēļu uzbrukumā.

Visbeidzot šī gada NFL drafta pirmais numurs Kems Ņūtons, kopā ar Stīvu Smitu, parādīja, ka šajā sezonā Karolīnas "Panthers" ir pamats cerībām. Ņūtons guva 422 jardus uzstādot debitantu pirmās spēles rekordu, atdeva divas rezultatīvas piespēles (Stīvam Smitam) un pats guva vienu piezemējumu gala līnijas uzbrukuma situācijā. Ar šādu sniegumu viņš noņēma no dienaskārtības visus jautājumus par savu gatavību NFL, taču līdz pirmajai uzvarai viņam būs vēl jāpagaida, jo to viņam "atņēma" cits šīs sezonas debitants, Arizonas "Cardinals" malējais aizsargs Patriks Pītersons, kurš ieskaites zonā atgrieza 89 jardus tālu spērienu.
Jāpiebilst, ka šajā mačā savainojumu guva "Panthers" otrās līnijas aizsargs, Džons Bīsons, kuram sezona līdz ar to ir beigusies.

Kā arī...

Dalasas "Cowboys" ir pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Džeisonu Vitenu, kurš Teksasā spēlēs nākamās piecas sezonas un saņems par to 37 miljonus ASV dolāru.

Minesotas "Vikings" arī ir pagarinājuši līgumu ar vienu no komandas līderiem. Pussargs Adrians Pītersons ir saņēmis jaunu septiņu gadu līgumu par 100 miljoniem ASV dolāru.

Trojs Palomalu un Pitsburgas "Steelers", vēl pirms iepriekš pieminētā zaudējuma Baltimoras komandai, vienojās par līguma pagarināšanu uz vēl četrām sezonām, summa – aptuveni 36 miljoni dolāru.

NFL regulārā sezona. 1. spēļu nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Ņūorleānas "Saints"Grīnbejas "Packers"34:42
Karolīnas "Panthers"Arizonas "Cardinals"21:28
Bufalo "Bills"Kanzassitijas "Chiefs"41:7
Sinsinati "Bengals"Klīvlendas "Browns"27:17
Detroitas "Lions"Tampabejas "Buccaneers"27:20
Atlantas "Falcons"Čikāgas "Bears"12:30
Filadelfijas "Eagles"Sentluisas "Rams"31:13
Tenesī "Titans"Džeksonvilas "Jaguars"14:16
Pitsburgas "Steelers"Baltimoras "Ravens"7:35
Indianapolisas "Colts"Hjūstonas "Texans"7:34
Minesotas "Vikings"Sandjego "Chargers"17:24
Sietlas "Seahawks"Sanfrancisko "49ers"17:33
Ņujorkas "Giants"Vašingtonas "Redskins"14:28
Dalasas "Cowboys"Ņujorkas "Jets"24:27
Jaunanglijas "Patriots"Maiami "Dolphins"38:24
Oklendas "Raiders"Denveras "Broncos"23:20

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2011-09-13 09:48, pirms 13 gadiem
Vess Velkers
Bet vispār - sezona atklāta godam: ko vērta bija Rodžersa un Brīsa cīņa atklāšanas spēlē vai Ravens ņirgāšanās pār slaveno Stīlers rundefence un Jets kārtējais 4. ceturtdaļas kambeks

  +2 [+] [-]

, 2011-09-13 11:18, pirms 13 gadiem
Ņūtons ir tiešām bijis lielisks, tik žēl, ka neredzēju. Patika atklāšanas spēle starp "Saints" un "Packers". "Jets" spēles beigas arī bija samērā interesantas. Žēl par favorītkomandu - "Colts" un "Steelers" smagajiem zāģiem. Šķiet, ka "Eagles" tikai ieskriesies. Savukārt šīs nakts spēlē starp "Patriots" un "Dolphins", Breidijs bija tiešām lielisks, žēl tik tā viena interception. Domāju, ka atkal čalis ies uz MVP.

     [+] [-]

, 2011-09-13 14:42, pirms 13 gadiem
Man protams prieks par Bengals, negaidīju
Colts bez Menninga ir pilnīgā pakaļā, Veins vienīgi līmenī
Pārsteidza Bills nenormāli iedzenot zemē Chiefs. Čarlzs tāds nekāds

     [+] [-]

, 2011-09-13 16:33, pirms 13 gadiem
Orton sucks. Tebow, Tebow, Tebow!
Breidijs toties monstruāls mežonis

     [+] [-]

, 2011-09-13 17:09, pirms 13 gadiem
Ņūtons rādīja brīnumus pēc švakās pirmssezonas, tiesa, Cards nebūt arī neizskatījās pēc baigā oponenta. Domāju, Ņūtonam ies grūti tā vai tā.

Yes, Vess Velkers, ražīgākais manā fantasy komandā Breidijs ir dievs, ko tur daudz...

     [+] [-]

, 2011-09-13 23:26, pirms 13 gadiem
ceturtdienas spēle izcila.

prieks par pats, ravens un ņūtonu. ļoti smuki nospēlēja.prieks arī par dalasu.

colts gan spēlē tā, ka jāraud. vēl sliktāk nekā es iekš fantasy..