Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2323, Did:0, useCase: 3

Pauls Jonass

Agris Suveizda

Pauls Jonass
Pauls Jonass Eiropas čempionātā
Foto: Adrenalin.lv

Starp adidas gada sportista kandidātiem ir vēl viens motosportists - Pauls Jonass. Tikai 15 gadus vecais sportists šogad izcīnīja bronzu pasaules junioru čempionātā, kā arī kopvērtējumā ieguva piekto vietu EMX125 čempionātā.

Gada sākumā Latvijas motosporta jaunais talants noslēdza piecu gadu līgumu ar KTM un "Red Bull" komandām, EMX125 čempionātu Jonass sāka ar vairākiem kritieniem un septiņiem punktiem par 14.vietu vienā no braucieniem pirmajā posmā Bulgārijā. Jau otrajā posmā Jonass vienā no braucieniem tika uz goda pjedestāla, par ko saņēma 20 punktus, bet ceturtajā posmā Beļģijā braucienos ieguva trešo un ceturto pozīciju.

Piektais posms notika Zviedrijā, kur Jonass abos braucienos finišēja otrajā vietā. Pēc tam Lielbritānijā Paulam bija 16. un astotā pozīcija, savukārt sezonas noslēdzošajā posmā Faencas trasē Itālijā vēlreiz ieguva divas otrās vietas, kas kopvērtējumā ļāva pacelties uz piekto vietu. Jāatzīmē, ka Faencā nepiedalījās sezonas čempions Tims Gajsers, kurš no 12 braucieniem visos bija uz goda pjedestāla un tikai divos neizcīnīja uzvaru. Augustā Bulgārijā notiekošajā pasaules junioru čempionātā 125 kubikcentimetru klasē Jonass ieguva bronzas godalgu. Pirmajā braucienā Jonass bija trešais, bet otrajā - piektais. Triumfēja jau pieminētais slovēnis Gajsers.

Tuvāko nedēļu laikā iepazīstināsim jūs ar 20 adidas gada balvas kandidātiem un decembra sākumā aicināsim jums noteikt labākos, balsojot. Papildus informācija: Sportacentrs.com balsojumā noteiksim adidas...

Citi "adidas" gada sportista kandidāti
adidas gada sportista kandidāts - Oskars Melbārdis
Ineta Radeviča
adidas gada sportista kandidāts – Hermans...
Kaspars Gorkšs
adidas gada sportista kandidāts – Martins Dukurs
Zemgus Girgensons
adidas gada sportista kandidāts – Artjoms Rudņevs
Edžus Treimanis
adidas gada sportista kandidāts – Mārtiņš Pļaviņš
Tomass Dukurs
adidas gada sportista kandidāts - Kaspars Stupelis
Poļina Jeļizarova
adidas gada sportista kandidāts – Māris Štrombergs
Artūrs Plēsnieks
adidas gada sportista kandidāts - Jānis Blūms
Laura Ikauniece
adidas gada sportista kandidāts – Haralds Silovs
Matīss Karro

Plusiņš vai mīnusiņš?

  • 1205

  • 1663