Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2323, Did:0, useCase: 3

Kaspars Gorkšs

Agris Suveizda

Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbolists Kaspars Gorkšs, kuram mēneša sākuma apritēja 30 gadi, šosezon beidzot pa īstam sasniedza savu sapni – Anglijas Premjerlīgu. Kaspars ir stabila Latvijas izlases vērtība, un tikpat stabila vieta pamatsastāvā viņam šogad bija arī Redingā.

Rīgā dzimušais futbolists ilgi un mērķtiecīgi tuvojās vienam no spēcīgākajiem pasaules futbola čempionātiem – Anglijias Premjerlīgai. Savulaik viņš tajā jau iekļuva ar QPR, taču tika pārdots un sapnis bija jāatliek vēlākam laikam. Šogad Kasparam to neviens neatņēma. Kopā ar "Reading" viņš vēlreiz triumfēja Anglijas Čempionātā (otrajā spēcīgākajā līgā), un šoreiz starpsezonā palika, kur bijis.

Aizvadītajā Čempionāta sezonā Gorkšs pamatsastāvā devās visās 42 spēlēs (no kurām šogad notika 22) un visās laukumā bija no zvana līdz zvanam. Tikpat stabils spēles laiks palika arī Premjerlīgā – Gorkšs, tāpat kā "Reading" Premjerlīgā aizvadījis 900 minūtes. Vēl 300 minūtes no 300 iespējamajām Gorkšs aizvadījis arī Līgas kausā, bet gada sākumā vienu maču nospēlēja arī FA kausa izcīņā. Jaunajā sezonā Gorkšs izcēlies ar diviem precīziem sitieniem, un tie abi bija ārkārtīgi saldi – pret bijušo klubu QPR! Vieni no vārtiem tika gūti Līgas kausā, bet ceturtajā novembrī Kaspars atvēra kontu arī Premjerlīgā. Šogad kopumā Kasparam klubā četri vārti.

Gorkšs ir arī viens no Latvijas izlases līderiem. Šogad Kaspars spēlējis visās četrās Pasaules kausa atlases cikla spēlēs, bet no pārbaudes mačiem Gorkšs klāt bija divos no pieciem – pret Kazahstānu (0:0) un Poliju (0:1). Gorkšs izlaida Baltijas kausa mačus Igaunijā, kā arī augusta spēli Melnkalnē – tieši pirms viņa debijas Premjerlīgā. Visās sešās izlases spēlēs Kaspars aizvadījis visas 90 minūtes un visās valkājis kapteiņa apsēju. Gorkša kontā arī vārti Bosnijā un Hercegovinā.

Tuvāko nedēļu laikā iepazīstināsim jūs ar 20 adidas gada balvas kandidātiem un decembra sākumā aicināsim jums noteikt labākos, balsojot. Papildus informācija: Sportacentrs.com balsojumā noteiksim adidas...

Citi "adidas" gada sportista kandidāti
adidas gada sportista kandidāts - Oskars Melbārdis
adidas gada sportista kandidāte – Ineta Radeviča
adidas gada sportista kandidāts – Hermans...

Plusiņš vai mīnusiņš?

  • 2129

  • 1467