Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2323, Did:0, useCase: 3

Edžus Treimanis

Agris Suveizda

Edžus Treimanis
Edžus Treimanis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Iepazīstinām ar kārtējo adidas gada sportista kandidātu - šoreiz tas ir BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis, kurš šogad kļuva par Eiropas čempionāta kopvērtējuma uzvarētāju. Treimanis startēja arī Londonas olimpiskajās spēlēs, kur apstājās pusfinālā.

Valmierā dzimušais Treimanis šā gada sestajā maijā Francijas pilsētā Orleānā posmu pirms sezonas beigām nodrošināja uzvaru Eiropas čempionāta kopvērtējumā. Treimanim tobrīd 11 posmos bija iekrāti 315 punkti, līdz ar to 24 gadus vecais sportists kļuva neaizsniedzams tuvākajiem sekotājiem, tostarp Rihardam Veidem, kurš kopvērtējumā ieņēma otro vietu.

Treimaņa rezultāti Eiropas čempionātā pakāpeniski uzlabojās. Vēl 2007.gadā Treimanis ieguva 24.vietu, divus gadus vēlāk viņš bija sestais. Vēl pēc gada Treimanis ieņēma ceturto pozīciju, bet pagājušajā gadā kopvērtējumā ieguva augsto otro vietu. Treimanis maija izskaņā piedalījās arī pasaules čempionātā, kas notika Lielbritānijas pilsētā Birmingemā. Treimanis izstājās ceturtdaļfinālā un ieņēma 19.vietu.

Augustā notiekošajās Londonas olimpiskajās spēlēs Treimanis bija viens no trim BMX vīriešu izlases braucējiem. Kvalifikācijā, kurā tika sadalītas pozīcijas tālākiem braucieniem, Treimanis krita, savukārt ceturtdaļfinālā astoņu braucēju konkurencē Treimanis ieņēma otro vietu un kvalificējās pusfinālam. Finālā Edžus gan neiekļuva. Pirmajā pusfinālbraucienā Treimanis iekļuva masveida kritienā (5.vieta), nākamajā braucienā bija priekšpēdējais, bet otrā vieta trešajā braucienā neglāba no izstāšanās - līdz finālam pietrūka divu punktu.

Tuvāko nedēļu laikā iepazīstināsim jūs ar 20 adidas gada balvas kandidātiem un decembra sākumā aicināsim jums noteikt labākos, balsojot. Papildus informācija: Sportacentrs.com balsojumā noteiksim adidas...

Citi "adidas" gada sportista kandidāti
adidas gada sportista kandidāts - Oskars Melbārdis
adidas gada sportista kandidāte – Ineta Radeviča
adidas gada sportista kandidāts – Hermans...
adidas gada sportista kandidāts – Kaspars Gorkšs
adidas gada sportista kandidāts – Martins Dukurs
adidas gada sportista kandidāts – Zemgus...
adidas gada sportista kandidāts – Artjoms Rudņevs

Plusiņš vai mīnusiņš?

  • 1448

  • 1615


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 17:37, pirms 11 gadiem
Precizēsim nevis "Kvalifikācijā, kurā tika sadalītas pozīcijas tālākiem braucieniem, Treimanis uzrādīja 32.ātrāko laiku", bet gan krita, salauza degunu, bet spēja saņemties tālākajam.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 16:10, pirms 11 gadiem
Egonu pazīst kā vienu no tehniskākajiem braucējiem pasaulē. Savu sniegumu viņš audzē pamazām, bet pamatīgi. Man personīgi Egons simpatizē kā vienkārš provinces čalis, bet ar ļoti retu talantu, kurš atradis sevi īstajā štellē, pie īstajiem cilvēkiem.
Sniegums Olimpiādē vērtējams kā izcils tieši viņa karjeras kontekstā. Protams, pie lielākas veiksmes Egons varēja būt finālā, bet tieši tas ir apliecinājums tam, ka svarīgākajos sačos viņš var būt starp TOP8. Neticamības effektu papildina viņa atkopšanās pēc kritiena, kur kāds cits noteikti būtu lauzis atslēgas kaulu, pāris ribas, izsitis visus zobus un vemtu no smadzeņtrīces. Egons ar Mareka Osovska plāksteriem uz sejas, kā tāds Betmens bija apņēmības pilns parādīt visu uz ko spējīgs... un to arī izdarīja. Apbrīnas vērts!
Un vēl. Atcerieties ZZ reklāmu BMX trasē? Tas kurš tur krīt, ir Egons
';